ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξάνθη-ΠΑΟ: 0-1

Ο ΠAO προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα

Οι παίκτες του Μουνιόθ με ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα πέτυχαν το «χρυσό» γκολ με τον Τζιόλη (4’) και πήραν αυτό που τόσο πολύ ήθελαν, βάζοντας πλέον υποψηφιότητα για την κατάκτηση ενός τροπαίου την φετινή περίοδο, μετά από τρία χρόνια «ξηρασίας» και πάλι.
Με «συμπαγή» άμυνα και αντεπιθέσεις οι «πράσινοι» έπαιξαν με ουσία στο παιχνίδι τους και κατάφεραν να νικήσουν σε μια απόρθητη έδρα στα Πηγάδια.

Χειροκροτήθηκαν με την λήξη τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά από το εκπληκτικό κοινό τους για την προσπάθεια που πραγματοποίησαν.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων


Ξάνθη: (Νίκος Κεχαγιάς): Μάλαρτζ, Κοντοδήμος (46’ Καζάκης), Μεσέρα, Κωστούλας (52’ Γκαρσία), Ζουέλα, Αντζας, Μαχράτζε, Μπαϊκαρά, Γαρπόζης, Ντελγκάδο (67’ Σονκό), Λαμπριάκος.

Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπεντε, Βύντρα, Νίλσον, Μόρις, Γκούμας (73’ Μπίσκαν), Τζιόλης, Λεοντίου, Ιβανσιτς, Νίνης (63’ Ρομέρο), Μάντζιος (84’ Σέριτς), Σαλπιγγίδης.

Διαιτητής: Βασσάρας Κ. (Θεσ/κης)
Βοηθοί Διαιτητή: Βασιλειάδης (Θεσ/κης), Λιόλιος (Θεσ/κης)
Τέταρτος Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσ/κης)
Κίτρινες: Κοντοδήμος, Μαχράτζε, Καζάκης / Τζιόλης, Γκούμας
Κόκκινες: -

td> Με μια ματιά

Ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και τους Λαμπριάκο, Ντελγκάδο επιθετικές αιχμές με τους Μπαϊκαρά και Γαρπόζη να δίνουν λύσεις από τα άκρα και τους Μεσέρα και Ζουέλα να βοηθούν από την μεσαία γραμμή. Στην άμυνα προτιμήθηκαν οι Αντζας και Κωστούλας ενώ στα πλάγια επιλέχθηκαν οι Κοντοδήμος (αριστερά) και Μαχράτζε (δεξιά).

Με δύο νέες αναγκαστικές αλλαγές στα αρχικά του πλάνα ξεκίνησε τους «πράσινους», ο Βίκτορ Μουνιόθ σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση με τους Ακρίτες αλλά και αυτό της Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε τον Σωτήρη Νίνη αντί του τιμωρημένου Παπαδόπουλου ενώ επανήλθε στο αρχικό σχήμα ο Νίλσον στο δεξί άκρο με τον Βύντρα να πηγαίνει αριστερά και τον Σέριτς να περνάει στον πάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι επιδίωξαν από τα πρώτα λεπτά να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα και φάνηκε να τα καταφέρνουν έχοντας παράλληλα και ουσία στο παιχνίδι τους. Μετά την φάση του Σαλπιγγίδη στο 2’ όπου ο Μάλαρτζ μπλόκαρε δεν έγινε το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα. Στο 4’ μετά την λάθος ενέργεια του Κωστούλα που μετά από ντρίμπλα προσπάθησε να διώξει (καθυστερώντας σημαντικά) ο Σαλπιγγίδης έκανε την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Τζιόλη που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πολωνού τερματοφύλακα (και ενώ ο Ζουέλα τις άλλαξε ελαφρώς την πορεία).

Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους «πράσινους» που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με πρωταγωνιστή τον σκόρερ του γκολ του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρο Τζιόλη οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες (σούτ και κεφαλιά) με τον Μάλαρτζ να αποκρούει εντυπωσιακά σε μια από τις δύο προσπάθειες.

Η απάντηση των παικτών του Κεχαγιά ήρθε με δύο προσπάθειες (11’-13’) από τον Ντελγκάδο αλλά ο Πορτογάλος επιθετικός ισάριθμες φορές σούταρε χωρίς επιτυχία.

Μετά το 15λεπτο, οι δύο προπονητές ανέλαβαν δράση. Πρώτα ο Βίκτορ Μουνιόθ που ζήτησε από τους Τζιόλη και Λεοντίου να φέρουν τα δύο άκρα (άμυνα και επίθεση) πιο κοντά αφού ο Ισπανός παρατηρούσε «άνοιγμα» στην μεσαία γραμμή.

Την ίδια ώρα ο έτερος τεχνικός, Νίκος Κεχαγιάς ζητούσε από τους παίκτες του περισσότερη πίεση στο κέντρο ενώ για να έχει καλύτερη κυκλοφορία έφερε τον Παρασκευά Άντζα στην θέση του Ζουέλα ο οποίος γύρισε σε θέση στόπερ και παρτενέρ του Κωστούλα.

Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ακρίτες να χάνουν άλλη μια σημαντική ευκαιρία, αφού έδειχναν να ανεβάζουν στροφές. Μετά από λάθος του Μόρις, ο Μαχράτζε από τα δεξιά προωθήθηκε και γύρισε στον Ντελγκάδο, που έκανε όμως αδύναμο σουτ αναγκάζοντας τον Πιερ Εμπέντε να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν αναλάβει την κατοχή της μπάλας και έλεγχαν τον ρυθμό βλέποντας την ίδια ώρα τους αντιπάλους τους να τους περιμένουν στην περιοχή τους. Όμως ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης για τους Ακρίτες αλλά και η εμπειρία των «πράσινων» να απομακρύνουν σωτήρια κάθε κίνδυνο για την άμυνά τους, είχε ως αποτέλεσμα να μην φανούν καθόλου απειλητικοί.

Η μέτρια εικόνα του αγώνα από την συμπλήρωση του ημίωρου μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχε σαν «όαση» την μοναδική ευκαιρία, στο 41’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ίβανσιτς απο τα δεξιά, η γυριστή κεφαλιά του Γκούμα από το ύψος του πέναλτι, βρήκε σ’ ετοιμότητα τον Μάλαρτζ που μπλόκαρε την μπάλα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή.

Ο Νίκος Κεχαγιάς βλέποντας στο πρώτο μέρος να μην έχει αποτελεσματικότητα η ομάδα του στην «γραμμή κρούσης» ξεκίνησε τον νεαρό Καζάκη αντί του Κοντοδήμου.

Με την ίδια δυναμικότητα του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησαν οι «πράσινοι» το δεύτερο μέρος, όταν στο 49’ μετά από ωραία προσπάθεια του Ιβανσιτς από τα αριστερά, απέφυγε δυο παίκτες, γύρισε στον Μάντζιο που ήταν στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά άουτ.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν επτά λεπτά στην επανάληψη και ο τεχνικός της Ξάνθης, έβαλε στο ματς και τον Γκαρσία αντί του Κωστούλα, γυρίζοντας ως παρτενέρ του Ζουέλα τον Αντζα και τον Χιλιανό μέσο να πηγαίνει στην μεσαία γραμμή για να έχει η Ξάνθη καλύτερη κυκλοφορία αλλά και οι επιθετικοί της να έχουν καλύτερες πάσες προκειμένου να απειλήσουν. Όμως ούτε αυτή η κίνηση φάνηκε να αλλάζει την εικόνα των γηπεδούχων.

Μετά την συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε η σειρά του Βίκτορ Μουνιόθ να πάρει την σκυτάλη για τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις. Ετσι ο Ισπανός τεχνικός «έριξε» στο ματς τον Ρομέρο στο 63’ (στην θέση του Νίνη που χειροκροτήθηκε σχεδόν απ’ όλο το γήπεδο) συγκεκριμένα και δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος από πλάγια δεξιά έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση, αφού ανενόχλητος σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.

Ένα δίλεπτο πίεσης με όσα ψυχικά αποθέματα είχαν οι Ακρίτες δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς ο Μαχράτζε τόσο στο 70’ όσο και στο 71’ δεν «σημάδεψε» σωστά απέναντι στον Εμπεντε που την δεύτερη φορά τον νίκησε, μπλοκάροντας την μπάλα.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν τυπικού χαρακτήρα αφού εκτός από δύο αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (Μπίσκαν αντί του τραυματία Γκούμα αλλά και Σέριτς αντί του Μάντζιου) ήταν οι μοναδικές στιγμές που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αφού οι λιγοστές προσπάθειες των δύο ομάδων να φτάσουν σε ένα γκολ δεν είχε ουσία και αποτέλεσμα.

td> Συνέντευξη Τύπου
Βίκτορ Μουνιόθ
"Είμαι ευτυχής για την προσπάθεια των παιχτών μου. Πολέμησαν, κυνήγησαν, προσπάθησαν και τα κατάφεραν στο τέλος. Στα πρώτα 10 λεπτά παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, μετά δεν ήμασταν γαλήνιοι. Δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να αισθανθούμε πιο σίγουροιΟι φίλαθλοι μας θα δουν στον τελικό την ομάδα τους.

Όταν ήρθα τον Οκτώβριο στον Παναθηναϊκό είχαμε το πρωτάθλημα, που ήταν ο σημαντικότερος στόχος, το ΟΥΕΦΑ και το Κύπελλο. Δούλεψα επαγγελματικά και έντονα και τώρα είμαστε στον τελικό. Κάτι που είναι σημαντικό για την ομάδα.

Αισθάνομαι όμορφα στον Παναθηναϊκό. Είμαι ευτυχής που προπονώ αυτή την ομάδα."





Νίκος Κεχαγιάς
"Μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, το υπόλοιπο παιχνίδι άνηκε σε μας, καθώς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, καθώς προσπάθησαν και αγωνίστηκαν με δύναμη για να πάρουν το ματς και πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς με τον ΟΦΗ για να πάρουμε τους βαθμούς και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία.

Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράστασή του, νιώθει πικρία, διότι δεν προκριθήκαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Επίσης, θέλω να συγχαρώ τον διαιτητή, Κύρο Βασσάρα για την άριστη διαιτησία του"



Δημήτρης Σαλπιγγίδης
"Ήταν πολύ κρίσιμος αγώνας που έπρεπε να νικήσουμε. Αν κοιτάξουμε και τις δυο αναμετρήσεις με την Ξάνθη, νομίζω οτι δίκαια προκριθήκαμε στον τελικό. Σε κάθε αναμέτρηση υπάρχει άγχος, αλλά αυτός ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σημαντικός γιατί παίζαμε την πρόκριση μας στον τελικό. Τώτα προέχει ο αγώνας με τον Άρη, έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε για τον τελικό που θα γίνει στον Βόλο και θα κριθεί ένας τίτλος".
td> Όλα τα λεφτά...

Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα που εκτός από το γκολ του Τζιόλη είχε σπουδαίο ρυθμό και θύμισε κάτι από Αγγλία… με την μπάλα να ήταν συνέχεια πάνω-κάτω. Επίσης την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι περίπου έξι χιλιάδες φίλοι της Ξάνθης.

td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα

Την απουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού σε «όγκο» αφού οι 200 που ήταν στις εξέδρες της Ξάνθης, μπορεί να φώναζαν υπέρ της ομάδας τους αλλά ήταν κρίμα που δεν μπόρεσαν περισσότεροι δίπλα στους «πράσινους».
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Λεοντίου απο τα δεξιά για τον Σαλπιγγίδη στο ύψος της περιοχής, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μπήκε στην περιοχή αλλά έκανε αδύναμο σουτ και ο Μάλαρζ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
4' Γκολ Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Λάθος απομάκρυνση του Κωστούλα απο την περιοχή της Ξάνθης, ο Τζιόλης έκανε μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ζουέλα και κατέληξε στα δίχτυα του Μάλαρζ.
8' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Σέντρα του Ίβανσιτς κεφαλιά του Τζιόλη, εκπληκτική απομάκρυνση του Μάλαρζ.
9' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην αντεπίθεση, ωστόσο αντί να πλασάρει προσπάθησε να περάσει και τον Μάλαρζ που απομάκρυνε την μπάλα μετα πόδια.
11' Σουτ Ξάνθη : Ντελγκάδο
Μακρινό σουτ του Ντελγκάδο η μπάλα λίγο έξω απο την εστία του Εμπέντε.
13' Σουτ Ξάνθη : Ντελγκάδο
Σέντρα του Μαχράτζε απο τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντελγκάδο έκανε σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
16' Σουτ Ξάνθη : Λαμπριάκος
Πάσα του Γαρπόζη για τον Λαμπριάκο που κατέβασε την μπάλα και έκανε μακρινό σουτ, η μπάλα πάνω απο την εστία του Εμπέντε.
17' Οφσάιντ Ξάνθη : Ντελγκάδο
17' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη : Κοντοδήμος
18' Σουτ Ξάνθη : Ντελγκάδο
Λάθος του Μόρις και ο Μαχράτζε απο τα δεξιά προωθήθηκε και γύρισε στον Ντελγκάδο, που έκανε αδύναμο σουτ απο το ύψος της περιοχής, με τον Εμπέντε να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
20' Σχόλιο
Η Ξάνθη έχει βελτιωθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο και ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.
25' Σουτ Παναθηναϊκός : Βύντρα
Μακρινό σουτ του Βύντρα, η μπάλα κατέληξε άουτ.
28' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να ελέγχουν την αναμέτρηση στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν στην ισοφάριση.
35' Σχόλιο
Μετά το πρώτο ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει, με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα και την Ξάνθη να προσπαθεί να φθάσει στο γκολ.
38' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη : Μαχράτζε
41' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Γκούμας
Εκτέλεση φάουλ του Ίβανσιτς απο τα δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Γκούμα στο ύψος του πέναλτι, σ' ετοιμότητα ο Μάλαρζ μπλόκαρε την μπάλα.
44' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Τζιόλης
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Καζάκης στην θέση του Κοντοδήμου.
49' Σουτ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Ωραία προσπάθεια του Ίβανσιτς απο τ' αριστερά που απέφυγε δυο παίκτες και γύρισε στον Μάντζιο που ήταν στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτικό και έστειλε την μπάλα άουτ.
52' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη : Γκαρσία
Ο Γκαρσία στην θέση του Κωστούλα.
54' Σουτ Ξάνθη : Ντελγκάδο
Ο Γκαρσία τροφοδότησε τον Ντελγκάδο στο ύψος της περιοχής, εκείνος έκανε αδύναμο σουτ απο τ' αριστερά και ο Εμπέντε μπλόκαρε με ευκολία.
55' Σχόλιο
Με εξαίρεση την φάση του 49', ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι οπισθοχωρημένος και να δίνει χώρο στην Ξάνθη.
59' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Γκούμας
62' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη : Καζάκης
63' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρομέρο στην θέση του Νίνη. Ο πιτσιρικάς χειροκροτήθηκε απο τους οπαδούς της Ξάνθης.
65' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ρομέρο
Ο Λεοντίου τροφοδότησε δεξιά τον Ρομερό που έκανε σουτ μόλις πάτησε στην περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε πάνω απο την εστία του Μάλαρζ.
67' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Σονκό στην θέση του Ντελγκάδο.
70' Σουτ Ξάνθη : Μαχράτζε
Ο Μαχράτζε προωθήθηκε απο τα δεξιά, πλησίασε την αντίπαλη περιοχή και επιχείρησε σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του Εμπέντε.
71' Σουτ Ξάνθη : Μαχράτζε
Φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, ο Μαχράτζε έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής και επιχείρησε αδύναμο σουτ, με αποτέλεσμα ο Εμπέντε να μπλοκάρει με ευκολία.
73' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Μπίσκαν στην θέση του Γκούμα που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
80' Σχόλιο
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αναμέτρηση με την Ξάνθη να προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα...
84' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σέριτς στην θέση του Μάντζιου.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
90' Σουτ Ξάνθη : Άντζας
Γύρισμα χαμηλά απο τ' αριστερά, προβολή του Άντζα, στα χέρια του Εμπέντε η μπάλα.
92' Σουτ Ξάνθη : Μαχράτζε
Αναστάτωση στα καρέ του Παναθηναϊκού, ο Μαχράτζε έγινε κάτοχος της μπάλας απο τα δεξιά και έκανε σουτ, ο Εμπέντε απομάκρυνε σε κόρνερ με τα πόδια.
94' Λήξη αγώνα































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ