ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0
Ξάνθη

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μετά από 7 αγωνιστικές την πρώτη του ήττα αφού ηττήθηκε από την Ξάνθη με 1-0 χάρη στο γκολ του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο δικέφαλος έπαιζε πάνω από 20 λεπτά με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μέγκαχεντ ενώ δικαιούται να φωνάζει για γκολ που του ακυρώθηκε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης. Τέταρτη σερί νίκη για την Ξάνθη.

Ο δικέφαλος έπαιζε πάνω από 20 λεπτά με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Μέγκαχεντ ενώ δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που του ακυρώθηκε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης. Τέταρτη σερί νίκη για την Ξάνθη που έχει να χάσει 31 αγώνες εντός έδρας.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις

Ξάνθη (Τάκης Λεμονής): Μάλαρζ, Μαχράτζε, Τοροσίδης, Παβιό, Κοντοδήμος (76' Φογκάσα), Άντζας, Μεσέρα, Κιντάνα (95' Ζουέλα), Γαρπόζης, Μάνσο (89' Μπαϊκαρά), Λαμπριάκος

ΠΑΟΚ (Μότσα Βούκοτιτς): Φερνάντες, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπάρκογλου, Μελίσσης, Μέγκαχεντ, Ηλίαδης (73' Μαλεζάς), Χαραλαμπίδης (23' Γκονζάλες), Χαραλάμπους. Τσίγκας, Μίετσελ
td> Με μια ματιά
Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην έγιναν πολλές φάσεις αλλά το ματς δεν ήταν κακό. Υπήρχε ρυθμός και πολύ πάθος και από τις δύο πλευρές.

Τον αγώνα θα τον νικούσε η ομάδα που θα έβαζε γκολ και αυτό το έκανε η Ξάνθη με τον Τορσίδη στις καθυστερήσεις. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Μέγκαχεντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αφού από εκείνη την στιγμή η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε και πέτυχε το γκολ.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν πήγαν καλά από την αρχή ως το τέλος. Ο δικέφαλος έπαιξε ίσως καλύτερα και από τις φορές που νικούσε αλλά ήταν και άτυχος. Δεν έφτανε που δεν είχε τον Ζαγοράκη, τραυματίστηκε και ο Χαραλμπίδης. Στην συνέχεια ήρθε η κόκκινη κάρτα του Μέγκαχεντ και η "ατυχία" του δικεφάλου τελείωσε με το γκολ που ακυρώθηκε από τον επόπτη στο τέλος της αναμέτρησης.

Mιλάμε για ατυχία διότη η φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Γίνεται η σέντρα ο Μελλίσης δεν είναι οφσάιντ αλλά όσο η μπάλα βρίσκεται στον αέρα σηκώνεται ο Μπαλάφας για να πιάσει την κεφαλιά.

Βέβαια ακόμα και από την τηλεόραση είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Η ουσία όμως είναι οτι ο επόπτης σε μία τόσο δύσκολη φάση αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ...
td> Συνέντευξη Τύπου
Βούκοτιτς

""Χάσαμε το σημερινό παιχνίδι από χθες. Γιατί μετά από την τελευταία προπόνηση είδα τους παίκτες πολύ χαλαρούς, και όχι έτοιμος ψυχολογικά. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης είχα διακρίνει έλλειψη πάθους, διάθεσης και μία χαλαρότητα. Έβαλα φωνές για να αφυπνίσω τους παίκτες, τονίζοντας ότι επειδή κάναμε κάποια καλά παιχνίδια και πήραμε κάποια καλά αποτελέσματα δεν πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε. Δεν ξέρω όμως γιατί παρουσιάσαμε αυτή την εικόνα που είχαμε σήμερα... Θεωρώ πάντως ότι το σημερινό αποτέλεσμα οφείλεται στην έλλειψη διάθεσης, την οποία παρατηρούσα τις προηγούμενες μέρες. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε για μας η απουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη.Σήμερα χάσαμε έναν αγώνα που θέλαμε τους τρεις βαθμούς. Η απώλεια του αρχηγού μας αποδείχτηκε σημαντική μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί οι ηγετικές του ικανότητες είναι μεγάλες. Δεν αγωνιστήκαμε όπως θα ήθελα, ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα όπου δεν απειλήσαμε καθόλου. Ο λόγος δεν ήταν βέβαια ότι αλλάξαμε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας, έτσι παίζαμε και στους προηγούμενους αγώνες, απλά η Ξάνθη μας ανάγκασε να οπισθοχωρήσουμε. Ο αντίπαλος έπαιξε πιο δυνατά μπροστά και δίκαια μας κέρδισε.

Έχω παράπονο από τον Μέγκαχεντ και νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσω μαζί του, καθώς δεν είναι λογικό σε κάθε παιχνίδι να δέχεται νωρίς κίτρινη κάρτα και μετά να παίζει προσεκτικά για να μην αποβληθεί και εγώ να έχω συνεχώς άγχος. Δεχόμαστε γενικά εύκολα κάρτες και έχουμε πρόβλημα με τους παίκτες που συμπληρώνουν 4 κίτρινες. Γενικά τονίζω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με τη σημερινή εικόνα της ομάδος και θα δούμε τι έφταιγε γι' αυτό.

Έχουμε μπροστά μας 3 παιχνίδια πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου. Χρειαζόμαστε 4 νίκες για να διατηρήσουμε το καλό κλίμα στην ομάδα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μία ήττα είναι πιθανόν να έρθει και πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να τη δεχτείς.

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όπως μπορέσαμε με τα θετικά αποτελέσματα να ξεφύγουμε από τις υπόλοιπες ομάδες που μας ακολουθούν, εύκολα μπορεί αν δεν προσέξουμε να τις φέρουμε και πάλι κοντά μας με 1-2 άσχημα αποτελέσματα.

Ο σημερινός αγώνας εκτός από την ήττα έφερε και κάτι θετικό στον ΠΑΟΚ. Μας προσγειώνει. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη για τη νίκη."









Λεμονής: "Πολύ σημαντική νίκη"

Ο Τάκης Λεμονής ήταν σαφώς ικανοποιημένος από την 3η συνεχόμενη νίκη της Ξάνθης, ωστόσο ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι στη συνέχεια που είναι δύσκολη. Αναλυτικά είπε: "Ήταν μία πολύ καλή νίκη για μας μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι, από το οποίο για ένα μεγάλο διάστημα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Είχαμε ένα διάστημα από το 15' μέχρι το 35', που τρέχαμε καλά με την μπάλα και προσπαθούσαμε να φτιάξουμε φάσεις. Είχαμε τελικά καλή υπομονή και φτάσαμε τελικά σε μία σημαντική νίκη. Εκμεταλλευτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο τον παραπάνω παίκτη που είχαμε στον άξονα, και όταν άλλαξε στα πλάνα ο ΠΑΟΚ πάλι ήμασταν καλύτεροι. Επαναλαμβάνω ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή νίκη για μας. Για την οποία θα πρέπει σήμερα κιόλας να σταματήσουμε να μιλάμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι καθώς μας περιμένει μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτό το ματς και να αφήσουμε πίσω τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Αρχίσαμε το τελευταίο διάστημα να πατάμε καλά στα πόδια μας, αλλά έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε"
td> Όλα τα λεφτά...
To πάθος των δύο ομάδων και η "σκακιέρα" που έστησαν Βούκοτιτς και Λεμονής στον αγωνιστικό χώρο.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την διακοπή του αγώνα για πέντε ολόκληρα λεπτά που αποφάσισε ο κ. Κασναφέρης, λόγω υβριστικών συνθημάτων των οπαδών του ΠΑΟΚ.
td> To Live του αγώνα...
Tέλος αγώνα

90+2': Ακυρώνεται γκολ του ΠΑΟΚ (Μελίσσης) ως οφσάιντ! Μάλλον λάθος η απόφαση από τον Κασναφέρη.

90'+1'

Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη.

90+1' Γκοολ! 1-0 για την Ξάνθη.

Ο Λαμπριάκος μέσα στην περιοχή δίνει με το κεφάλι στον Τοροσίδη ο οποίος επίσης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

90+2': Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Κεφαλιά του Τοροσίδη απο κοντά, αλλά ο Φερνάντεζ αποκρούει και σώζει την ομάδα του

85': Μετά από πέντε λεπτά διακοπής ξεκινάει ξανά η αναμέτρηση.

Ίσως να μην έχει διακοπεί ξανά πότέ αγώνας τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων

80': Ο Κασναφέρης διέκοψε προσωρινά τον αγώνα εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ!

75': Κίτρινη κάρτα στο Χαραλάμπους.



75': Αλλαγή για την Ξάνθη. Μπήκε στο παιχνίδι ο Φονγκάσα βγήκε ο Κοντοδήμος.

72': Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Ηλιάδη μπήκε ο Μαλεζάς.

71': Αποβολή του Μέγκαχεντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα πάνω στον Λαμπριάκο.

67': Ο Γαρπόζη πέφτει μέσα στην περιοχή και ζητάει πέναλτι. Σωστά δεν το δίνει ο διαιτητής αφού ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε "θέατρο".

65': Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ.



Στην θέση του Τσίγκα μπήκε ο Μπαλάφας

63': Δοκάρι για την Ξάνθη. Ο Μάνσο σούταρε απο μακριά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Φερνάντεζ.

59': Σουτ του Μεσέρα έξω από την περιοχή η μπάλα φεύγει άουτ.

52': Όπως και στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, η Ξάνθη ξεκίνησε πιο δυνατά και έχει την κατοχή της μπάλας.

50': Κίτρινη κάρτα στον Λαμπριάκο.

46': Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου



45+2' Λήξη ημιχρόνου

45+1':

Έκτέλεση φάουλ του Παβιό η μπάλα φεύγη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

44': Eυκαιρία για την Ξάνθη. Σουτ του Γαρπόζη εκτός περιοχής, η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Φερνάντεζ.

38': Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει και είναι αυτός που κάνει τώρα "παιχνίδι"

37': Σέντρα του Μίετσελ, κεφαλιά του Τσίγκα η μπάλα πέρναει άουτ

35': Το ματς δεν έχει την μεγάλη φάση, αλλά έχει πάθος, ρυθμό και είναι αρκετά ανοιχτό.

31': Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Σέντρα του Μίετσελ, ο Ηλιάδης με κέφαλιά μέσα στην περιοχή δίνει στον Τσίγκα, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν είναι καλή και η μπάλα φεύγει άουτ

28': Ο Γκονζάλες με την είσοδο του έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να "κρατήσει" μπάλα ο δικέφαλος

23': Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Χαραλαμπίδη που χτύπησε μπήκε ο Γκονζάλες

21': Κίτρινη κάρτα στον Μέγκαχεντ

20':

Πρεσάρουν ψηλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά η Ξάνθη συνεχίζει βρίσκει διαδρόμους, χωρίς ωστόσο να απειλεί σοβαρά.


18': Σουτ απο μακριά του Κοντοδήμου μπλοκάρει εύκολα ο Φερνάντεζ.

12': Η Ξάνθη έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα ως τώρα.

4': Ακυρώνεται σωστά γκολ της Ξάνθης ως οφσάιντ.

1':

Ο αγώνας ξεκίνησε

Ξάνθη: Μαλάρζ, Μαχράτζε, Τοροσίδης, Παβιό, Κοντοδήμος, Άντζας, Μεσέρα, Κιντάνα, Γαρπόζης, Μανσό, Λαμπριάκος

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Μέγκαχεντ, Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης, Χαραλάμπους, Τσίγκας, Μίετσελ






































































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ