ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεχωριστά μέτρα ασφαλείας η Ελλάδα;

Ξεχωριστά μέτρα ασφαλείας η Ελλάδα;
σεκιούριτιΝότιος Αφρική

Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία & Ν. Ζηλανδία παίρνουν ξεχωριστά μέτρα ασφαλείας. Έπεται η Ελλάδα;(v)

Aυστραλία, Γερμανία, Ιταλία και Νέα Ζηλανδία σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε συνεργασία με τοπική εταιρεία σεκιούριτι ή να ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική συνοδευόμενοι ήδη από άνδρες ασφαλείας των χωρών τους.
Όπως τονίζεται η Ελλάδα είναι η πέμπτη ομάδα που εξετάζει σοβαρά τούτο το ενδεχόμενο. Το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του Τόγκο δεν σχέτιζεται με τα μέτρα που παίρνουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος για απόπειρα επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις.

Οι Νοτιαφρικανοί προτίθενται να δαπανήσουν περίπου 140 εκατ. ευρώ προκειμένου να παράσχουν έξτρα ασφάλεια διαθέτοντας στο οπλοστάσιο τους ελικόπτερα, υδροφόρες, συνεχείς περιπολίες και ανθρώπινο δυναμικό που θα ξεπεράσει τους 41.000 αστυνομικούς.

Η ιδιωτική ασφάλεια αποτελεί, ωστόσο, πρωτοβουλία των ομάδων που συμμετέχουν σε μία προσπάθεια να εξασφαλιστεί το μάξιμουμ σε ότι αφορά την προστασία τους.

Οι Νεοζηλανδοί εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα πλάνα των διοργανωτών, όμως έπειτα από άδεια της FIFA θα λάβουν την αρωγή ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι.

Εκπρόσωπος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παραδέχθηκε ότι τα "πάντσερ" θα απασχολήσουν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης 6-8 αξιωματούχους που πάντως δεν θα φέρουν οπλισμό.

Με εταιρεία σεκιούριτι προτίθεται να συνεργαστεί η Ιταλία δίχως όμως να έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των απασχολούμενων.

Οι περισσότερες εθνικές ομάδες αναμένουν το πλήρες πρόγραμμα για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο θα ανακοινώσει η FIFA τον Φεβρουάριο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο κίνδυνος είναι ορατός καθώς υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές της Aλ-Κάιντα ιδιαίτερα από την σομαλική κοινότητα...

Δείτε ένα σχετικό video με την εκπαίδευση των Νοτιαφρικανών αστυνομικών.






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ