ΑΕΚ

Ξεχωρίζει Νούνιες...

Ξεχωρίζει Νούνιες...
Νούνιεθ

Ο Σέρα Φερέρ τσέκαρε χθες τον πολύ καλό Λεονέλ Νούνιες. Ντάνιελ Τόζερ:"Του χρόνου θέλω τίτλο..."(video)

Σούπερ Νούνιες

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ βρίσκεται στην Αργεντινή έχοντας επαφές με μάνατζερ και παρακολουθώντας ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ. Ένας εξ αυτών, ο επιθετικός Λεονέλ Χόρχε Νούνιες, δικαίωσε τη φήμη που τον ακολουθεί ότι πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Ήταν εκ των κορυφαίων στην ισοπαλία (3-3) των Αρχεντίνος Τζούνιορς με τους Μπόκα Τζούνιορος σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο γκολ της ομάδας του και δίνοντας την ασίστ στο ένα από τα δύο που σκόραρε ο Γκονζάλες. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο Νούνιες ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας και η εφημερίδα "Ole" τον βαθμολόγησε με 7 (άριστα το 10). Ο Νούνιες είναι εξαιρετική περίπτωση για την ΑΕΚ, ωστόσο είναι και "αλμυρή". Αν βέβαια αληθεύει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία η διοίκηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά ενός επιθετικού μεγάλης κλάσης, τότε τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Εξελίξεις με συμβόλαια


Η περίπτωση του Σέζαρ (ο οποίος είναι ριγμένος για αυτό και αξίωσε καλύτερες αποδοχές) δεν είναι η μοναδική που απασχολεί τη διοίκηση της ΑΕΚ. Στον Βραζιλιάνο προτάθηκε νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές και σύντομα θα υπογραφεί η νέα συμφωνία. Αντιθέτως δεν υπάρχει εξέλιξη με τα θέματα των Μόρα, Δέλλα και Καμπάνταη οι οποίοι μένουν ελεύθεροι. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρώτος πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν (για αυτό άλλωστε ο Φερέρ αναζητεί δύο στόπερ μετά την αποχώρηση και του Τσιρίλο) ενώ ο τρίτος δύσκολα θα τα χαλάσει με την ΑΕΚ από τη στιγμή που υπάρχει διάθεση και των δύο πλευρών για ανανέωση της συνεργασίας τους. Με τον Δέλλα όμως τι γίνεται;

Οι παράμετροι


Ο Τραϊανός Δέλλας διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του και δεν θα "παζαρέψει" το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Θωρείται δεδομένο ότι θα ζητήσει αύξηση (350.000 ευρώ έλαβε για την περίοδο που ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας) και λογικά θα ικανοποιηθεί με ένα συμβόλαιο κοντινό σε αυτά των Ζήκου και Λυμπερόπουλου από τα οποία εφέτος απείχε αρκετά. Την ίδια ώρα ωστόσο ακούγεται ότι η ΠΑΕ εξετάζει δύο διαφορετικές επιλογές που ενδεχομένως να μην τον ικανοποιούν: είτε τριετές συμβόλαιο με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές (300.000 ευρώ το χρόνο), είτε μονοετές συμβόλαιο το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τα ματς που θα αγωνιστεί. Κοινώς να πληρώνεται... με το κομμάτι.

Ντάνιελ Τόζερ: "Του χρόνου ακόμα καλύτερος"


Ήταν αναμφισβήτητα μία από τις αποκαλύψεις της ΑΕΚ την εφετινή περίοδο. Ο Ντάνιελ Τόζερ αφίχθη στην Ελλάδα ως μια επένδυση για το μέλλον, ωστόσο ανταποκρίθηκε περίφημα και έγινε βασικός! Ο ούγγρος μέσος παραχώρησε συνέντευξη στο "AEK Empire" μιλώντας μεταξύ άλλων για:

Το πώς κρίνει την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ:


"Όταν ήρθα είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να αγχωθώ αν δεν παίζω στην αρχή, αλλά πρέπει να δουλέψω σκληρά και όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Έτσι, είμαι ικανοποιημένος από το πώς κύλησε η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια. Αν εξαιρέσεις τον Λυμπερόπουλο, τον Τσιρίλο, τον Σορεντίνο, τον Ζούλιο Σέζαρ που παίζουν συνέχεια, έχω πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές. Έχω σχεδόν 30 παιχνίδια στα πόδια μου. Αν δεν έπαιζα καλά, δεν θα είχα αγωνιστεί σε τόσα ματς! Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι επαναπαύομαι. Πάντα θέλω να πηγαίνω καλύτερα και να αγωνίζομαι περισσότερο. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής και έχεις φιλοδοξίες και απαιτήσεις από τον εαυτό σου, δεν σταματάς να θέλεις το καλύτερο. Για πρώτη χρονιά, όμως, δεν ήταν άσχημα. Ελπίζω και του χρόνου να παίζουμε στο Champions League".


Το τι έμαθε σε αυτό το χρονικό διάστημα:


"Πολλά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο Champions League, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Αγωνίστηκα κόντρα σε ομάδες όπως η Μίλαν, η Λιλ, η Άντερλεχτ και πιστεύω ότι έγινα καλύτερος στον αμυντικό τομέα. Στην Ουγγαρία έπαιζα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Επίσης, έγινα πιο ήρεμος στο παιχνίδι μου. Αυτό, βέβαια, ίσως οφείλεται και στο γεγονός ότι μεγαλώνω".


Το πώς αξιολογεί τη σεζόν που τελειώνει:


"Ήταν μια καλή χρονιά. Μπορεί να μην καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό. Εντάξει, είχαμε μια κακή περίοδο, μα σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό. Στο Champions League φτάσαμε ένα βήμα από την πρόκριση στους 16 και είμαστε στη δεύτερη θέση που μπορεί να μας οδηγήσει και τη νέα σεζόν στους ομίλους".


Το απωθημένο του:


"Θέλω το πρωτάθλημα, διότι και στην Ουγγαρία με την Φερενσβάρος είχα τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα και είχαμε χάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλω να κερδίσω ένα τίτλο. Φυσικά και η ΑΕΚ έχει την ποιότητα να πάρει το πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Διαθέτουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες, αλλά και νεαρούς. Υπάρχει η σωστή ισορροπία και τα αποτελέσματα θα έρθουν".


Στο νέο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΑΕΚ μιλάει και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ο μεγάλος άτυχος της ομάδας τον τελευταίο χρόνο:

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή, να μένει τόσο μεγάλο διάστημα εκτός αγώνων…


"Είναι πολύ δύσκολο, αλλά από εκεί και πέρα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον εαυτό σου και το πώς αντεπεξέρχεσαι στην ψυχολογική πίεση που υπάρχει. Αυτή η αμφιβολία που υπάρχει μέσα σου, μετά από μια τόσο μεγάλη αποχή. Εγώ τα έχω βρει με τον εαυτό μου, δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και όχι μόνο θα επιστρέψω, αλλά θα είμαι και πιο δυνατός από πριν".


Για το παιχνίδι που "ζήλεψε" περισσότερο φέτος τους συμπαίκτες του…


"Το παιχνίδι που ήθελα να αγωνιστώ και ζήλεψα πραγματικά τους συμπαίκτες μου ήταν αυτό με τη Μίλαν. Σε αυτό το παιχνίδι ήταν όλα τέλεια. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, το αποτέλεσμα. Ήταν κάτι ονειρικό. Κι άλλο ένα παιχνίδι που θα ήθελα να παίξω, ήταν αυτό με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο που παιζόταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτά τα ματς με εξιτάρουν και τα έβλεπα ως μια μεγάλη πρόκληση".


Για τις διαφορές που βρήκε στην ΑΕΚ, σε σχέση με τις άλλες ομάδες που έχει αγωνιστεί…


"Όλα είναι διαφορετικά. Μου το έλεγαν πριν έρθω, κάποια παιδιά που έπαιζαν στην ομάδα και δεν το πίστευα. Θα πω μόνο, ότι νιώθω σαν να αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Είναι τέτοια η οργάνωση και η νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα, που είναι σαν να παίζεις σε κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Υπάρχει ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο, με καταρτισμένους προπονητές και γυμναστές, που προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια και ένα άψογο ιατρικό τιμ. Πράγματα πολύ σημαντικά για μια ομάδα".


Για το αν σκέφτεται ότι θα είναι δύσκολο να ξαναβρεί τη θέση του στην ενδεκάδα…


"Εμένα το μοναδικό πράγμα που δεν με απασχολεί είναι αυτό. Το αν θα βρω τη θέση μου στην ενδεκάδα ή όχι. Το κύριο μέλημα της ομάδας είναι να έχει πάντα καλούς παίκτες και καλές εναλλακτικές λύσεις. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην άμυνα και πιστεύω ότι και με τη δική μου προσθήκη ο προπονητής θα έχει μια επιπλέον λύση, ώστε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και τίτλους στην ομάδα. Αυτός είναι και ο στόχος όλων των παικτών".

Δείτε τον άσο της Αρχεντίνος σε ένα γκολ για... όσκαρ





































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ