ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεφεύγει από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα!

Ξεφεύγει από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα!
μπεν αρφά

Οι Πειραιώτες ξεφεύγουν από την ελληνική μιζέρια με Μπεν Αρφά που μοιάζει με Ζίο. Όλες οι εξελίξεις

Τα 8.000.000 ευρώ, είναι τεράστιο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα. Για τη Μαρσέιγ είναι «ανεπαρκές», όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ομάδας Ζαν Κλόντ Ντασιέ, ο οποίος δε δίστασε να απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση. Η μεταγραφή δεν έχει χαλάσει, όμως πλέον ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πρέπει να δείξει πόσο πολύ θέλει τον Μπεν Αρφά.
Μπορεί να τον κάνει "ερυθρόλευκο"!


Τα χρήματα που απαιτούνται, είναι περίπου όσα και για τη μεταγραφή του Ντιόγκο. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών, έχει καταφέρει και στο παρελθόν να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα και να πάρει αυτό που επιθυμεί. Χωρίς να γνωρίζω τις ακριβείς προθέσεις του Ντασιέ και την… τρέλα που κουβαλάει, θεωρώ πως αν ο Κόκκαλης θέλει, ο Μπεν Αρφά θα αλλάξει λιμάνι. Έστω και αν ο παίκτης, ονειρεύεται Premiership!

Μπούτου και Λούα Λούα, αποτελούν 2 εξαιρετικές λύσεις για τη γραμμή κρούσης, με τον πρώτο στα 24 του να έχει και αξία μεταπώλησης. Διαθέτουν το προσόν της ταχύτητας, κάτι που λείπει φέτος από τους πρωταθλητές. Με τους 2 Τρεζόρ, λογικά δεν αλλάζεις επίπεδο, όμως σίγουρα γίνεσαι πολύ πιο δημιουργικός και γρήγορος. Αρκεί να καταφέρει ο Ζίκο να τους βάλει σε καλούπια, προκειμένου να παίξουν για την ομάδα...

Άλλο γαμπρός, άλλο 10άρι!


Μιας και ο λόγος για ατίθασους, από την πρώτη μέρα που επισημοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μπεν Αρφά, η γκρίνια ξεκίνησε! "Είναι προβληματικός χαρακτήρας"! "Έχει πλακωθεί με όλους τους προπονητές που είχε"! Ξαφνικά, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, μοιάζει λίγος για τον Ολυμπιακό! Έστω και αν -απ’ ό,τι φαίνεται- οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν αποτελούν… παιδικό όνειρο του Γαλλοτυνήσιου.

Είτε -τελικά- οι "ερυθρόλευκοι" κερδίσουν τη μάχη για την απόκτηση του 22χρονου Γάλλου, είτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -ή κάποιος άλλος μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος- τον εντάξει στη δύναμή του, καλό είναι να καταλάβουν ορισμένοι, ότι οι μεταγραφές δε μοιάζουν με την αναζήτηση γαμπρού! Το γνωστό και τετριμμένο, "καλό παιδί, από αξιόλογη οικογένεια, εμφανίσιμος και με καλή δουλειά", δεν ισχύει στο μεταγραφικό σχεδιασμό!

Δεν εννοώ πως μία ομάδα θα πρέπει να βάλει στα αποδυτήριά της μια… ωρολογιακή βόμβα. Όμως έχει καταντήσει τουλάχιστον βαρετό, το να παρακολουθούμε τις διάφορες "αλεπούδες" να μετατρέπουν σε… κρεμαστάρια, όσα δε μπορούν να φτάσουν! "Ο Ρικέλμε είναι προβληματικός", "ο Ντ’ Αλεσάντρο παλιόπαιδο", "ο Αντριάνο μεθύστακας"! Έλεος!

Και ο Τζιοβάνι ήταν… παλιόπαιδο!


Μήπως θυμάστε ποιες ήταν οι σχέσεις του Τζιοβάνι με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Λουίς Φαν Γκάαλ, όταν άφησε τους "μπλαουγκράνα" για τον Ολυμπιακό; Κάκιστες! "Θα χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια", ορκίζονταν κάποιοι. Τελικά, αυτό που συνέβη, ήταν το να δημιουργήσει ορισμένες μαγικές εικόνες στον πράσινο καμβά των ελληνικών γηπέδων, κάνοντας το πρωτάθλημά μας πλουσιότερο και όλους εμάς πολύ πιο ευτυχισμένους…

Συνεπώς, μακάρι να έρθει ο Μπεν Αρφά και οποιοσδήποτε άλλος σπουδαίος ποδοσφαιριστής μπορεί να δελεαστεί από την προσφορά μιας ελληνικής ομάδας. Ο Ζίκο είναι αναμφίβολα μια τεράστια προσωπικότητα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα μου προκαλούσε έκπληξη αν αποτύγχανε να χειριστεί και να εμπνεύσει, νεαρούς, καλομαθημένους και ιδιόρρυθμους ποδοσφαιριστές. Παίκτες όπως ο 22χρονος Γάλλος, με τους οποίους ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει επίπεδο...

Οι τελευταίες -καλές- εξελίξεις με Μπεν Αρφά


Ευχάριστα ήταν τα τελευταία νέα σ' ότι αφορά στο σίριλ Μπεν Αρφά που όπως όλα δέιχνουν θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.

Μια εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα στον Πειραιά είναι πως οι διοικούντες της Μαρσέιγ αρχίζουν να υποχωρούν και να βλέπουν με καλό μάτι την πρόταση της αποπληρωμής που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός.

Οι Μασσαλοί αν και αρχικά είχαν ζητήσει το 70% των χρημάτων μπροστά και το υπόλοιπο 30% το ερχόμενο καλοκαίρι, πλέον αποδέχονται την "ερυθρόλευκη" πρόταση που λέει για 50-50.

Αυτό σημαίνει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι κοντά σε συμφωνία με τους Γάλλους όμως οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν μετά τα Χριστούγεννα. Άλλωστε την Κυριακή (27/12) ή τη Δευτέρα (28/12) το Δ.Σ της Μαρσέιγ αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να παρθεί μια απόφαση για τον Μπεν Αρφά. Θα πουν λοιπόν το "ναι" ή το "όχι" στον Ολυμπιακό.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό -όπως έχουμε ξαναγράψει- είναι πως δεν υπάρχει άλλη επίσημη πρόταση στα χέρια της Μαρσέιγ, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά πρόβλήματα και έχει ανάγκη από χρήματα.

Σ' ότι αφορά στον πρωταγωνιστή του σίριαλ, Χατέμ Μπεν Αρφά, δεν δείχνει να προβληματίζεται και απολαμβάνει τις διακοπές των Χριστουγέννων στην πατρίδα του την Τυνησία.




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ