ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξεκάθαροι ρόλοι και επαγγελματισμός

Ξεκάθαροι ρόλοι και επαγγελματισμός
Βέλιτς

Ο ρόλος του Βέλιτς, η σχέση του με τον Πεσέιρο και το σταυρόλεξο των τερματοφυλάκων

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες των οποίων χαρακτηριστικό ήταν ο ενθουσιασμός και τα πολλά έξοδα, αλλά που δυστυχώς δε συνοδεύτηκαν από την απαιτούμενη για τα δεδομένα της ομάδας ουσία και αποτελεσματικότητα.
Με τεχνικό διευθυντή τον Γιάσμικο Βέλιτς ο Τζίγγερ έχει έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του ως συνδετικό κρίκο με την ομάδα. Ο Βόσνιος είναι αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό και είναι σε θέση να γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα στο τριφύλλι. Το γεγονός ότι είναι αναγκασμένος να μελετάει κάθε του κίνηση προσεκτικά προς αποφυγή νέων λανθασμένων επιλογών μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για τους πράσινους.

Τι σημαίνει η σχέση του με Πεσέιρο

Ο Ζοζέ Πεσέιρο είναι ένα βήμα πριν τις πύλες της Παιανίας και σε αυτό έχει μεγάλη συμβολή ο Γιάσμικο Βέλιτς. Η σχέση του με τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πολύ καλή και η επικοινωνία τους καθημερινή. Εάν λοιπόν ολοκληρωθεί η συμφωνία του Πεσέιρο με τον Παναθηναϊκό, τότε ο Βέλιτς θα έχει χρεωθεί ήδη την πρώτη του επιλογή. Μετά θα υπάρχουν δύο δρόμοι. Αυτός της επιτυχίας ή αυτός της αποτυχίας, εφόσον βέβαια δοθεί πίστωση χρόνου στο νέο τεχνικό ο οποίος καλείται να αναγεννήσει μια ομάδα κυριολεκτικά από τις στάχτες της.

Από την στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές θα έχουν οι δυο τους όλο το χρόνο να σχεδιάσουν το ρόστερ του νέου Παναθηναϊκού. Πρέπει όμως σίγουρα να κινηθούν με γνώμονα το μέγεθος της ομάδας και να προχωρήσουν με σχέδιο που να ταιριάζει στην ιστορία της ομάδας, αποφεύγοντας λάθη τύπου Κονσεισάο, Βίκτορ, Αλοίζι.

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η θέση με το νο1- Φήμες για Μάλαρζ
Ο Πολωνός πορτιέρο της Ξάνθης προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά η οποία δεν άφησε ασυγκίνητους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Το συμβόλαιο του με την ακριτική ομάδα λήγει το 2011, αλλά η τιμή του δεν είναι απαγορευτική για τον Παναθηναϊκό.

Έως ότου όμως ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με τους υπάρχοντες τερματοφύλακες της ομάδας, αλλά και μέχρι την άφιξη του Πεσέιρο, όλα τα μεταγραφικά θέματα απλά θα δημιουργούν έναν καινούριο φάκελο προς μελέτη. Γκαλίνοβιτς, Εμπέντε δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή χρονιά με τον Κμαερουνέζο να έχει περισσότερες καλές εμφανίσεις από τον Κροάτη ομόλογο του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του Γκαλίνοβιτς λήγει του χρόνου το καλοκαίρι ενώ αυτό του Εμπέντε φέτος. Εξάλλου σε πολύ μεγάλη εκτίμηση έχουν όλοι στην Παιανία τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας τον Άλεξ Τζόρβα.

Γέννημα θρέμμα της Παιανίας με άριστα προσόντα και μόλις 24 χρόνων δίνει την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Άλλωστε έχει όλα όσα ζητά το πληγωμένο ηθικό των πρασίνων, αφού αγαπάει την ομάδα στην οποία ανδρώνεται ποδοσφαιρικά ενώ έχει απίστευτη υπομονή και όρεξη για δουλειά.

Όπως και να'χει η θέση του τερματοφύλακα θα αποτελέσει ένα δύσκολο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με τον νέο προπονητή, τον Βέλιτς και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο. Εάν θεωρήσουμε δεδομένο πως ένας εκ των Γκαλίνοβιτς, Εμπέντε θα αποτελέσει παρελθόν, τότε συναντάμε άλλη μια δύσκολη περίπτωση που η απόφαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.

Ακόμη ένα θέμα που προβληματίζει στη θέση νο1, είναι αυτό του γυμναστή τερματοφυλάκων. Εν προκειμένω, ο Χανς Λάιτερτ, ο οποίος αντικατέστησε τον Τάκη Οικονομόπουλο, σε καμία περίπτωση δεν έπεισε. Σαν υπάλληλος έκανε τη δουλειά του χωρίς να καταφέρει καμία βελτίωση στους τερματοφύλακες της ομάδας. Ήδη οι ιθύνοντες της ομάδας αναζητούν εναλλακτικές με τον Σλόμπονταν Σούιτσα να είναι υποψήφιος αν και για την ώρα ανήκει στην ΑΕΚ.

Σενάρια για Ντερλέι
Το παρελθόν του Γιάσμικο βέλιτς στην Πορτογαλία, αλλά και η κατά τα φαινόμενα πρόσληψη του Ζοσέ Πεσέιρο έχουν βάλει φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια για παίκτες από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Τελευταίο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Ντερλέι, ο οποίο φέτος δεν διανύει και την καλύτερη του χρονιά με τη Μπενφίκα, έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 11 παιχνίδια, στα τέσσερα μόνο ως βασικός...

Θέματα ποδοσφαιριστών
Μπόβιο: Ο Βραζιλιάνος έφυγε χθες για την πατρίδα του και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δύσκολα θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό καθώς δεν αποδέχεται τη σημαντική μείωση των αποδοχών που του πρότεινε η ΠΑΕ.

Παπαδόπουλος: Ο αρχηγός της ομάδας γύρισε από την Ιταλία όπου είχε πάει να επισκεφτεί τον γιατρό που του έκανε τη αρθροσκόπηση για να παρακολουθήσει την πορεία του.

Τσίγκας: Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσι και ο Θανάσης Τσίγκας, με ταξίδι στην Ιταλία για να τον παρακολουθήσει ο γιατρός που τον χειρούργησε ο οποίος θα δώσει και την ακριβή ημερομηνία επιστροφής του Έλληνα επιθετικού.

Μπίσκαν: Η διάθεση και των δύο πλευρών κλείνει προς συμφωνία. Το μόνο που αναμένεται είναι η συνάντηση στην οποία θα γνωστοποιηθεί η μείωση των αποδοχών στον Μπίσκαν και στο αν θα τη δεχτεί ο Κροάτης μέσος.

Βίκτορ: Πολύ δύσκολη θα είναι η περίπτωση του Ισπανού ο οποίος προτίθετια να "κάτσει" πάνω στο συμβόλαιο του, διαφορετικά σε αντίθετη περίπτωση θα επιδιώξη γενναία αποζημίωση από την ΠΑΕ.































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ