COPA AMERICA

Ξέσπασε στην Αϊτή η Βραζιλία, "ζωντανό" το Εκουαδόρ με Περού

Ξέσπασε στην Αϊτή η Βραζιλία, "ζωντανό" το Εκουαδόρ με Περού

Η Βραζιλία ξέσπασε απέναντι στην αδύναμη Αϊτή και τη συνέτριψε με 7-1, ενώ το Εκουαδόρ παρά το γεγονός ότι έχανε 0-2 από το 13', έμεινε "ζωντανό" και κρατά στα χέρια του την πρόκριση με την ισοπαλία (2-2) απέναντι στο Περού. (videos)

Δώδεκα γκολ συνολικά επιφύλασσαν οι δύο αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του Copa America Centenario, τα ξημερώματα της Πέμπτη, με τη Βραζιλία να μη συναντά καμία αντίσταση από την Αϊτή, και το Εκουαδόρ να γυρνά από την "κόλαση" του 0-2 και να ισοφαρίζει σε 2-2 το Περού, και μπορεί να ορίζει το ίδιο τη μοίρα του όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Στο Ορλάντο, η Βραζιλία παρατάχθηκε πληγωμένη από την πρεμιέρα - όχι τόσο για το αποτέλεσμα ("λευκή" ισοπαλία με Εκουαδόρ) όσο πολύ περισσότερο για την εμφάνιση - απέναντι στην Αϊτή, η οποία είχε εκπλήξει ευχάριστα με την απόδοσή της απέναντι στο Περού.

Ο Ντούνγκα εμπιστεύτηκε τους ίδιους παίκτες και αυτοί τον δικαίωσαν. Στο 14ο λεπτό, ο Φιλίπε Κοουτίνιο άνοιξε το σκορ για τη "σελεσάο", με τον άσο της Λίβερπουλ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ - τόσο δικό του, όσο και της ομάδας του - στο 29'. Η "καναρίνια" πήγε με προβάδισμα τριών τερμάτων στα αποδυτήρια με το γκολ του Ρενάτο Αουγκούστο στο 34ο λεπτό, με τον Γκαμπιγκόλ στο 59ο να κάνει το 4-0. Το πέμπτο γκολ για τη Βραζιλία ήρθε από τον συμπαίκτη του τελευταίου στη Σάντος, Λούκας Λίμα, με την Αϊτή να μειώνει προσωρινά με τον Μαρσελέν στο 70ό λεπτό.

Ο Ρενάτο Αουγκούστο στο 86' και ο Φιλίπε Κοουτίνιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχαν το δεύτερο και τρίτο τους προσωπικό γκολ, αντίστοιχα, η Βραζιλία συνέτριψε με 7-1 την Αϊτή και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Ζιλ, Φιλίπε Λουίς, Καζεμίρο (62' Λούκας Λίμα), Ουίλιαν, Ελίας (72' Ουάλας), Ρενάτο Αουγκούστο, Κοουτίνιο, Ζόνας (46' Γκαμπιγκόλ)

ΑΪΤΗ (Νεβέ): Πλασίντ, Αλσενά (83' Μορίς), Ζερόμ, Ζενεβουά, Ζαγκί, Γκορέξ, Αλεξάντρ (62' Ιλέρ), Μαρσελέν, Λαφράνς, Λουί, Μπελφόρ (49' Ναζόν)

Στο Φίνιξ, το Περού άνοιξε το σκορ μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Κουέβα, ενώ εξίσου γρήγορα - στο 13' - "έχτισε" προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Φλόρες, με τον Πάολο Γκερέρο να αφήνει το ρόλο του εκτελεστή, καθώς ήταν αυτός που έδωσε και τις δύο ασίστς.

Ωστόσο, το Εκουαδόρ απέδειξε ότι είναι - ίσως - η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Νοτίου Αμερικής και δεν είπε την τελευταία του λέξη. Ο Ενέρ Βαλένσια στο 39ο λεπτό μείωσε και ο Μπολάνιος δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ισοφάρισε για την "τρικολόρ", η οποία έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και μάλιστα έχει και το "πάνω χέρι".

Το Εκουαδόρ εάν νικήσει την Αϊτή με περισσότερα του ενός γκολ, θα είναι στην επόμενη φάση ο,τι και να γίνει στο ματς της Βραζιλίας με το Περού για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Copa America Centenario. Το Περού για να προκριθεί στην επόμενη φάση, θα πρέπει να νικήσει και να αποκλείσει τη Βραζιλία. Υπάρχει και το ενδεχόμενο κλήρωσης (!). Αυτό εάν το Εκουαδόρ νικήσει με 1-0 την Αϊτή και Βραζιλία και Περού αναδειχθούν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Θα έχουμε ισοβαθμία (5β.), και θα υπάρχει πλήρη ισορροπία σε όλα τα κριτήρια. Τότε θα γίνει κλήρωση.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Κιντέρο): Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες (46' Χάιμε Αγιοβί), Ατσιλιέρ, Αρτούρο Μίνα, Ουάλτερ Αγιοβί, Γκρουέσο, Νομπόα, Αντόνιο Βαλένσια, Μπολάνιος (62' Φιδέλ Μαρτίνες), Μοντέρο (88' Κασάρες), Ενέρ Βαλένσια

ΠΕΡΟΥ (Γκαρέκα): Γκαλέσε, Ρεβορέδο, Ράμος, Ροντρίγκες, Τραούκο, Τάπια, Βίλτσες(73' Ρουίντιας), Φλόρες (79' Γιοτούν), Κουέβα, Όμπεργκ (50' Πόλο), Γκερέρο

Η βαθμολογία

Βραζιλία 4 (+6)

Περού 4 (+1)

Εκουαδόρ 2 (-)

Αϊτή 0 (-7)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ