ΑΕΚ

Ξέσπασμα Τσιρίλο!

Ξέσπασμα Τσιρίλο!
τσιριλο

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αποχώρησε πικραμένος από την ΑΕΚ και αποκάλυψε το παρασκήνιο της φυγής του

" Δεν φεύγω με τη δική μου θέληση. Η διοίκηση μίλησε μαζί μου, άκουσα αυτά που μου είπε και διαπίστωσα ότι δεν ήμουν μέσα στα πλάνα της ΑΕΚ. Δεν ήταν δική μου απόφαση. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ΑΕΚ θέλει να οργανώσει την ομάδα με ένα διαφορετικό τρόπο και ο Μπρούνο δεν χωρούσε μέσα σε αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής δεν μου είπε τίποτα. Μίλησα μόνο με τον πρόεδρο", τόνισε.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης...

" H εξήγηση που μου έδωσαν είναι ότι οι λόγοι ήταν οικονομικοί. Δηλαδή ότι το συμβόλαιο του Μπρούνο ήταν μεγάλο. Δεν ξέρω, βέβαια, αν αυτό είναι αλήθεια. Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή. Αλλά αυτό το πράγμα εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτό, πάντως, μου μεταφέρθηκε. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα λόγια άκουσα. Αυτός είναι ο λόγος που μου είπαν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Διάβασα στις εφημερίδες αυτές τις μέρες ότι εγώ ζήτησα περισσότερα λεφτά από την ΑΕΚ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Ούτε εγώ ζήτησα κάτι από την ΑΕΚ ούτε η ΑΕΚ ζήτησε κάτι από εμένα. Ούτε νέο συμβόλαιο μου πρότεινε ούτε κάτι άλλο. Δεν μπήκαμε σε διάλογο για τα χρήματα. Γιατί κατάλαβα ότι ο Μπρούνο δεν μπορούσε να μείνει άλλο στην ΑΕΚ".

" Τον πραγματικό λόγο της αποχώρησης τον κρατάω για μένα. Είναι μία προσωπική μου σκέψη. Μπορεί αυτό που μου είπαν για τα χρήματα να είναι αλήθεια. Δεν ξέρω, θα το δούμε. Δεν γνωρίζω τι μετεγγραφές θα κάνει η ΑΕΚ τους επόμενους μήνες. Βέβαια, πλέον δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό μου είπαν κι εκεί σταματάμε. Δεν γνωρίζω το συμβόλαιο του Αρουαμπαρένα. Αλλά, αν τα πράγματα είναι έτσι (για το υψηλό συμβόλαιο του παίκτη της Βιγιαρεάλ), τότε φαίνεται πως για τον Μπρούνο δεν υπήρχαν χρήματα...".

" Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση. Αλλά στη ζωή και το ποδόσφαιρο ξέρω πως όλα μπορούν να συμβούν. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο μου παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτή είναι η χαρά μου. Όπως φάνηκε, για τον κόσμο της ΑΕΚ η δουλειά που έκανα ήταν καλή. Η ΑΕΚ ήξερε ότι μετά την απόδοση που είχα αυτά τα δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να ζητήσει από μένα μείωση συμβολαίου. Αυτό πιστεύω. Όμως, τέτοια συζήτηση δεν έγινε σε καμία περίπτωση".

" Η ρήτρα του ενός εκατομμυρίου ευρώ που μπήκε στο "διαζύγιο" με την ΑΕΚ αφορά μόνο την Ελλάδα, όχι το εξωτερικό".

"Όλη αυτή η κατάσταση είναι περίεργη για μένα. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον προπονητή. Ήμουν δύο χρόνια στην Ελλάδα και είχα φανταστικές εμπειρίες. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο άνθρωπος που με έφερε στην ΑΕΚ ήταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής, ο Ίλια Ιβιτς. Θα τον ευχαριστώ για όλη μου τη ζωή για τη μετεγγραφή μου στην ΑΕΚ. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα ο Ίλια Ιβιτς και δεν θα ξεχάσω ποτέ ό,τι έκανε για μένα. Επαιξα λοιπόν δύο "γεμάτες" χρονιές στην ΑΕΚ, δίχως να έχω τραυματισμούς. Είχα συνεχή παρουσία στην ομάδα και πιστεύω ότι πάντα συμπεριφερόμουν σωστά. Είναι λογικό ότι μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μπορεί να είχα κι εγώ κάποιες φορές μία "περίεργη" συμπεριφορά.

Τώρα που κάποιοι προσπαθούν να "φωτίσουν" αρνητικά την επαγγελματική και την προσωπική μου ζωή λέγοντας ψέματα για μένα, θέλω να πω κάτι για πρώτη φορά. Οχι για να δώσω εξηγήσεις ή να δικαιολογηθώ σε κάποιον. Γιατί δεν πιστεύω ότι πρέπει να δικαιολογηθώ σε κανέναν. Νιώθω, όμως, την ανάγκη να πω κάτι προσωπικό για πρώτη φορά. Από τη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα, ο πατέρας μου ήταν πολύ βαριά άρρωστος. Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Δεν ήταν εύκολο για μένα αυτό το πράγμα. Και δεν μπορεί κανείς να λέει για μένα ότι δεν ήμουν πάντα επαγγελματίας. Μπορεί να έκανα λάθη μερικές φορές, αλλά αυτό συνέβη γιατί είχα κάποια προσωπικά προβλήματα. Για κανέναν άλλον λόγο".



" Είμαι πικραμένος. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι φυσικό να νιώθω πικραμένος. Γιατί ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ. Αλλά φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Απόδειξη γι' αυτό είναι η στάση του κόσμου της ΑΕΚ απέναντί μου αυτά τα δύο χρόνια. Τους ανθρώπους που γνώρισα στην Ελλάδα πιστεύω ότι δεν θα τους βρω πουθενά στον κόσμο".

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αναφέρθηκε για:

Την σχέση του με τους άλλους παίκτες: "Εγώ ξέρω ότι τα πήγαινα καλά με όλους. Αν κάποιος λέει ότι είχε πρόβλημα μαζί μου, ρωτήστε τον να σας πει. Ξέρεις τι δεν μπορώ να καταλάβω; Γιατί όλα αυτά τα πράγματα λέγονται και γράφονται για μένα τώρα; Γιατί δεν τα έλεγαν τόσον καιρό; Ποιοι διαδίδουν τέτοια πράγματα για μένα; Και γιατί το κάνουν τώρα; Μήπως γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη φυγή του Μπρούνο; Θέλουν να δικαιολογήσουν τη φυγή του Μπρούνο φτιάχνοντας ένα άσχημο προφίλ για αυτόν; Αυτό είναι πολύ εύκολο. Αυτοί που τα λένε αυτά τώρα, γιατί δεν τα έλεγαν και δύο, τρεις μήνες πριν; Αν έχουν το κουράγιο, ας έρθουν να τα πουν μπροστά μου. Ας έρθουν να με κοιτάξουν στα μάτια και να μου τα πουν. Μπορούν; Είναι εύκολο να μιλούν πίσω από την πλάτη μου".

-Το αν θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα: " Στη ζωή ποτέ δεν μπορείς να πεις "ποτέ". Ποτέ δεν ξέρεις αυτό που θα συμβεί. Δεν έχω μιλήσει με κάποια ελληνική ομάδα. Μέχρι στιγμής όχι. Στις εφημερίδες διάβασα διάφορα, αλλά δεν είναι αλήθεια. Έως τώρα δεν έχω επαφή με κανέναν από την Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάποια επαφή στο μέλλον ή όχι. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να κάνω διακοπές με την οικογένειά μου. Το μέλλον μου το κοιτάζει ο ατζέντης μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όχι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Εγώ είμαι επαγγελματίας. Το ποδόσφαιρο, εκτός από το ότι είναι η ζωή μου, είναι και η δουλειά μου. Αν αύριο φτάσει μία καλή πρόταση για μένα, τότε θα αρχίσω να τη σκέφτομαι. Είμαι επαγγελματίας και πάντα σέβομαι την ομάδα στην οποία δουλεύω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ατζέντης μου έχει κάνει κάποια επαφή με την Μπενφίκα. Δεν έχω μιλήσει με τον Φερνάντο Σάντος".

-Τον Ντέμη Νικολαΐδη: " Όλα τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας μου στην Ιταλία είχα προέδρους μεγάλους σε ηλικία. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα ότι συνάντησα στην ΑΕΚ έναν πρόεδρο τόσο νέο, ο οποίος ήταν και ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής στο παρελθόν. Η σχέση μας ήταν σχέση αλληλοσεβασμού. Τυπική και φυσιολογική".

-Τον Σέρα Φερέρ: " Είναι πολύ καλός προπονητής και έχει γνώσεις για το ποδόσφαιρο".

-Το πρωτάθλημα: " Νομίζω ότι τα δύο αυτά χρόνια πήραμε αυτό που μας άξιζε. Περάσαμε μία περίοδο κάμψης, κάτι που οφείλεται και στη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ήταν δυνατό να έχουμε πάντα το ίδιο βήμα. Κάποια στιγμή πέσαμε. Αλλά βρήκαμε τη δύναμη να ξανασηκωθούμε. Και πιστεύω ότι αξίζαμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Εμείς δώσαμε τα πάντα. Υπήρχε όμως και ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ότι το άξιζε περισσότερο, αλλά είχε και κάποια τύχη παραπάνω. Για να το πάρει, πάντως, ο Ολυμπιακός, το άξιζε".

-Τη χειρότερη στιγμή του στην ΑΕΚ: " Όταν έβαλα την υπογραφή μου για να λύσουμε το συμβόλαιο και να φύγω".

-Την πιο ευχάριστη στιγμή του στην ΑΕΚ: " Η αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος της ΑΕΚ. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εκτός από την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ, στην Ελλάδα βρήκα πολλούς ζεστούς ανθρώπους, πολλούς καλούς φίλους, που μου συμπαραστάθηκαν και θα τους έχω δίπλα μου για όλη μου τη ζωή".





























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ