ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Υφυπουργός Αθλητισμού Αργεντινής για τα ρατσιστικά τραγούδια κατά των Γάλλων: "Να ζητήσει συγγνώμη ο Μέσι"

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στο Copa America
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής στο Copa America © 2024 JULIO CORTEZ / AP IMAGES

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Αργεντινής, Χούλιο Γκάρο, ζήτησε να απολογηθεί δημόσια ο Λιονέλ Μέσι μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει τα ρατσιστικά συνθήματα παικτών της "αλμπισελέστε" κατά των Γάλλων.

Σάλο έχει προκαλέσει ένα VIDEO που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει τους παίκτες της Αργεντινής να πανηγυρίζουν μετά την κατάκτηση του Copa America φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα κατά των Γάλλων.

Συγκεκριμένα, σε ένα live στο Instagram που έκανε ο Έντσο Φερνάντες ακούστηκε ένα σύνθημα που αναφερόταν στην καταγωγή ορισμένων παικτών της εθνικής Γαλλίας, αλλά και στις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών.

Το περιστατικό αυτό εκτός από αντιδράσεις στη Γαλλία προκάλεσε επίσης, αναστάτωση και στην Αργεντινή, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού της χώρας, Χούλιο Γκάρο, να ζητά από τον Λιονέλ Μέσι ως αρχηγός της εθνικής να απολογηθεί δημόσια.

"Να βγει ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και να ζητήσει συγγνώμη. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρόεδρο της AFA. Μας εκθέτει αυτό που συνέβη ως χώρα μετά από τόση δόξα", είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε ότι η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) ανακοίνωσε μέσω του προέδρου της, Φιλίπ Ντιαλό, ότι θα καταγγείλει το συμβάν στη FIFA.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ COPA AMERICA ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ