ΑΕΚ

Υπάρχει και η ομάδα…

Υπάρχει και η ομάδα…
Πλιάτσικας-Μπάγεβιτς

Τη Δευτέρα οι απαντήσεις για τα διοικητικά αλλά μέχρι τότε υπάρχει και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Σχεδόν βέβαιος πλέον ότι το ρόστερ της ομάδας δεν θα ενισχυθεί στο βαθμό που περίμενε κι είχε ζητήσει _ θα είναι ένα μικρό θαύμα για τον ίδιο αν θα γίνει έστω μία μεταγραφή _ ο προπονητής προετοιμάζει την ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ μετρώντας επιπλέον δύο σημαντικές απουσίες. Οι τιμωρημένοι Άγγελος Μπασινάς και Νάτσο Σκόκο, δένουν ακόμα περισσότερο τα χέρια του Μπάγεβιτς που πάντως έχει στο μυαλό του δύο σχέδια για να καλύψει το κενά:
Σχέδιο Α: η τοποθέτηση του Νίκου Γεωργέα σε ρόλο δεξιού μπακ (αντί του Μπασινά) είναι η μία από τις δύο λύσεις που εξετάζει ο προπονητής για τη συγκεκριμένη θέση. Ίσως και η πιο πιθανή. Σε αυτήν την περίπτωση ο Βασίλης Πλιάτσικας θα ξεκινήσει ως δεξί χαφ ενώ τη θέση του Σκόκο θα καλύψει ένας εκ των Εντίνιο ή Μαντούκα. Αουτσάιντερ είναι ο Παναγιώτης Λαγός που αποθεραπεύτηκε.

Σχέδιο Β: αν ο Πλιάτσικας ξεκινήσει ως δεξιός μπακ, τότε οι θέσεις που «χηρεύουν» στη μεσαία γραμμή είναι δύο: στην περίπτωση που ο Μπάγεβιτς επιλέξει το 4-4-2, τότε μαζί με τους Ενσαλίβα και Καφέ (τα δύο αμυντικά χαφ) αναμένεται να ξεκινήσουν οι Εντίνιο (δεξί χαφ-εξτρέμ) και Μαντούκα (αριστερό χαφ εξτρέμ). Αν ο προπονητής προτιμήσει το 4-3-3, τότε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο παροπλισμένος Πελετιέρι στον άξονα κι ο τρίτος της επίθεσης να είναι ένας εκ των Μαντούκα ή Εντίνιο.

Υπάρχουν βέβαια και οι αναντικατάστατοι: οι Σάχα, Χουανφράν, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μπλάνκο και Τζεμπούρ, είτε επειδή το αξίζουν βάσει απόδοσης, είτε διότι δεν υπάρχουν καλύτεροί τους, έχουν «καπαρώσει» οκτώ θέσεις της ενδεκάδας και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η σημερινή δοκιμή

Στη σημερινή προπόνηση πάντως ο κ. Μπάγεβιτς δοκίμασε ένα σχήμα με ενισχυμένο κέντρο. Την ενδεκάδα των βασικών αποτελούσαν οι Σάχα, Γεωργέας, Χουανφράν, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Πελετιέρι, Ενσαλίβα, Καφές, Τζεμπούρ, Μπλάνκο κι Εντίνιο.

Η διάταξη ήταν 4-2-3-1, με τους Πελετιέρι και Ενσαλίβα να αποτελούν τα δύο αμυντικά χαφ, τους Εντίνιο και Τζεμπούρ να κινούνται αριστερά και δεξιά αντιστοίχως και τον Καφέ πίσω από τον Μπλάνκο. Είναι μια διάταξη που ασφαλώς σκοπό έχει να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής απέναντι στο πολυπρόσωπο κέντρο με το οποίο συνήθως παρατάσει τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Πολωνικά σενάρια

Ο πολωνικός Τύπος ασχολείται επισταμένως με την ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, οι Κιτρινόμαυροι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον επιθετικό της Ανόρθωσης Λούκα Σόσιν και τον αριστερό μπακ της Πολόνια Μπιτόμ Μάρτσιν Κομορόφσκι. Μάλιστα ο μάνατζερ του τελευταίου Κριστόφ Γιάκουμπτσα ισχυρίζεται ότι «παρόλο που δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχει πρόταση της ΑΕΚ για τον Κομορόφσκι».

Η περίπτωση του Σόσιν, εκ των κορυφαίων ξένων που αγωνίζονται στην Κύπρο, πολύ δύσκολα θα απασχολήσει την ΑΕΚ από τη στιγμή που έχει πληθώρα καλών επιθετικών (Μπλάνκο, Τζεμπούρ, Εντίνιο, Παυλής) και μεγάλες τρύπες σε άλλες θέσεις. Το ενδιαφέρον για τον Κομορόφσκι είναι υπαρκτό, ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και με τη διοικητική αβεβαιότητα που επικρατεί, μάλλον είναι απίθανο να προχωρήσει το θέμα.

Άλλωστε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Στέλιος Μανωλάς αδυνατεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από τη στιγμή που δεν γνωρίζει καν ποιο ποσό μπορεί να χειριστεί για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Πάντως κυκλοφορεί η φήμη ότι η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει μαζί του και θα τον εντάξει στο δυναμικό της το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν ο ποδοσφαιριστής θα είναι πλέον ελεύθερος.

Επιθετικά η Original

Εν τω μεταξύ, ο λαοφιλέστερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Ένωσης συνεχίζει να καυτηριάζει τα διοικητικά τεκταινόμενα. Στη νέα ανακοίνωση η μπάλα παίρνει τους πάντες αλλά το μήνυμα είναι σαφές: όλοι γήπεδο την Κυριακή:

Μια φορά και έναν καιρό... είχαμε και γήπεδο και λαό και προπονητή και ομάδα και πρόεδρο. Μπορεί λεφτά να μην είχαμε πάλι, αλλά είχαμε περηφάνια.

Σήμερα την περηφάνια μας την κάνατε κουρελόχαρτο, γήπεδο μόνο μπάζα και ψέματα, λαό άστα να πάνε, προπονητή μια πικρή ιστορία, ομάδα περιπατητών και αδιάφορων και πρόεδρους για ...email. αλλά έχουμε διάρκειας χορηγούς και μετόχους!

SOS, SOS, SOS...Όχι άλλος Φιλίππου στην Α.Ε.Κ.
ΥΓ: Πάλι καλά που δεν ξεπουληθήκατε και στους μπάοκ!

Την Κυριακή τον αγώνα τον κερδίζει ο κόσμος. Ραντεβού στο πέταλο, ραντεβού δίπλα στην Α.Ε.Κ. μας. Κάποτε κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι διώξαμε τον Κιντή. Σήμερα οι ίδιοι που τότε μας κατηγόρησαν απλά του βούλωσαν το στόμα!

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, η ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρινίζει ότι στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής την Δευτέρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ζήτησε εισιτήρια τηρώντας τη συμφωνία του πρώτου αγώνα περί μη ανταλλαγής εισιτηρίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε να μη δοθούν εισιτήρια για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ σε καμία θύρα του Ολυμπιακού Σταδίου.






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ