ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπεγράφη η οικοδομική άδεια

Υπεγράφη η οικοδομική άδεια
παναθηναικος, παρουσιαση γηπεδου, γηπεδο, βοτανικος

Υπεγράφη η οικοδομική άδεια και ανοίγει ο δρόμος για το γηπέδο στο Βοτανικό. Τι είπαν Σουφλιάς, Τζίγγερ


Το όνειρο.... γίνεται πραγματικότητα

Διάπλατα ανοίγει από σήμερα και για το επόμενο χρονικό διάστημα... ο δρόμος για την κατασκευή και δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε, μετά από αρκετό διάστημα καθυστέρησης την οικοδομική άδεια που περίμεναν οι "πράσινοι" και πλέον όλοι μετρούν αντίστροφα για να μπουν οι βάσεις και τα θεμέλια του νέου γηπέδου.

Απαντες από αύριο κιόλας θα λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς προκειμένου να υλοποίηθει το όραμα του κόσμου του Παναθηναϊκού για να αποκτήσει η ομάδα το δικό της "σπίτι" κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει το 2011.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς ανφέρθηκε στο γεγονός αυτό και υποστήριξε με δηλώσεις του: " Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και για τον Παναθηναϊκό. Επίσης, γίνεται και το καθοριστικό βήμα για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας."

Τζίγγερ:"Ορατό πλέον το όνειρο"

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την υπογραφή της οικοδομικής άδειας, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης με προσωπική του δήλωσε επέδειξε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη:

" Η σημερινή έκδοση της οικοδομικής άδειας αποτελεί ορόσημο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και δικαιώνει τις συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την περίοδο, αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες με σωστό προγραμματισμό και συστηματική προσπάθεια, σε βαθμό που το όνειρο της απόκτησης ενός νέου γηπέδου για την ομάδα και τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι πλέον ορατό.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του πλέον σημαντικού αυτού κύκλου μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας



".

Γιαννακόπουλος: "Δεν μπορεί να διασύρεται ο ΠΑΟ"

Δεκατρείς ώρες μετά τη βαριά ήττα των "πράσινων" από τη Γαλατασαράι ο Παύλος Γιαννακόπουλος μίλησε στο ραδιοσταθμό "Sentra FM 103,3" και δεν αναίρεσε ούτε κατ' ελάχιστον τη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία κάποιοι ξεφτίλισαν τον Παναθηναϊκό. "Αυτό που είπα το εννοούσα. Ήταν απαράδεκτο το χθεσινό παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό. Αυτοί που αγωνίζονται πρέπει να σέβονται το όνομα του Παναθηναϊκού και τον εαυτό τους", επανέλαβε και διευκρίνισε πως τα λόγια του αυτά αφορούν μόνο το αγωνιστικό τμήμα και όχι τη διοίκηση.

"Κανείς, ούτε ο προπονητής ούτε οι παίκτες ούτε κανείς από το αγωνιστικό τμήμα δεν μπορεί να διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα έρχονται και παρέρχονται, όμως το όνομα του Παναθηναϊκού πρέπει να μένει αυτό που είναι. Εγώ αγαπώ τον Παναθηναϊκό και νιώθω ευτυχής όταν τον βλέπω να προοδεύει και να πετυχαίνει τους στόχους του".

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε έξω από την κριτική του τη διοίκηση: "Οι ευθύνες αφορούν το αγωνιστικό τμήμα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί όταν αγωνίζεται. Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί να πω κάτι άλλο, θα το πω όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει".

Δεν τον πάει.... φέτος

Αν πράγματι τη φετινή χρονιά η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στους "πράσινους", τότε όλα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα στην συνέχεια. Απ΄τις κληρώσεις των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι και το χθεσινό παιχνίδι η τύχη φαίνεται πως δεν θέλει να δώσει χέρι βοηθείας στην ελληνική ομάδα (κάτι που αρκετές φορές είχε κάνει στο παρελθόν).

Βέβαια δεν μπορούμε να σταθούμε σ' αυτό και μόνο, απλά η εικόνα που είδαμε χτες (αν αναλογιστεί και όσα σχολίαζε ο Γιάννη Γκούμας) έδειχνε μια ομάδα που προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά δεν είχε σε κρίσιμες στιγμές την τύχη με το μέρος της.

Μετά τα τρία γκολ με την Σπάρτα στην Πράγα, τα τρία από την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ (και τους Ισπανούς μετά να μην μπορούν να κερδίσουν το μαχητικό ΑΠΟΕΛ στην Μαδρίτη), οι "πράσινοι" δέχθηκαν ξανά ένα γρήγορο γκολ και τελικά ηττήθηκαν απο την Γαλατασαράι με 3-1, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την νίκη των Ρουμάνων στην Αυστρία, δυσκολεύουν από την πρεμιέρα κιόλας τα πράγματα σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ξεφτίλα... και βλακείες

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι φταίει σε μια ομάδα, που παρουσιάζει εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη στις δύο διοργανώσεις όπου παίρνει μέρος. Ουσιαστική στις εγχώριες υποχρεώσεις της (3Χ3), αλλά με πολλα ελαττώματα και κάκιστη στα παιχνίδια στην Ευρώπη, κάτι στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει τα τελευταια χρόνια. Εκεί που είχε ένα "κουστούμι" αντάξιο του ονόματός της και που οι φίλοι της ομάδας μπορούσαν να το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να αποκρούουν την καζούρα των αντιπάλων λόγω των αποτυχιών στην Ελλάδα.

Η διοίκηση είναι δυσαρεστημένη από την εικόνα που έδειξε το συγκρότημα του Τεν Κάτε και ρίχνει φαρμακερά βέλη κάνοντας λόγο για ξεφτίλα (Παύλος Γιαννακόπουλος) και... βλακεία (Νικόλας Πατέρας). Οι παίκτες από την πλευρά τους είχαν πολλές και διαφορετικές εξηγήσεις για την άσχημη εικόνα της ομάδας και την νέα ήττα.

Το γρήγορο γκολ αποδείχθηκε για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και πάλι η αιτία της εικόνας που έδειξαν, κάτι που έγινε και στην Μαδρίτη. Τα λάθη (Μαρίνου, Γκαλίνοβιτς και Σαριέγκι, που στην ουσία έβαλε αυτογκόλ) στοίχισαν και πάλι στους "πράσινους", που τα πλήρωσαν ακριβά.

Μήνυμα στήριξης και γιούχα

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που ήθελαν από την αρχή την νίκη προκειμένου να την αφιερώσουν στα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους γυρίζοντας από την Κομοτηνή, είχαν δύο διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης μετά το 3-0.

Από την μία φώναζαν το γνωστό σύνθημα για κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που πλέον έχει γίνει επικακτική ανάγκη για του όλους, ενώ από την άλλη αποδοκίμαζαν έντονα τον Μάριο Γκαλίνοβιτς θεωρώντας τον προφανώς υπαίτιο για τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός.

Να πολεμήσει... τον Αρη και όσους τον πολεμούν

Σε λιγότερο από τρία 24ωρα ο Παναθηναϊκός καλείται στο ίδιο γήπεδο να υποδεχθεί τον αήττητο και σαφώς διαφορετικό από άλλες φορές Αρη Θεσσαλονίκης (Κυριακή 19:00) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Χενκ Τεν Κάτε και οι παίκτες του καλούνται να αλλάξουν νοοτροπία, να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και να πάρουν μια νίκη που θα βοηθήσει σημαντικά στην ψυχολογία της ομάδας μετά το νέο στραπάτσο στην Ευρώπη.

Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει ότι στην διάθεσή του θα έχει ένα "όπλο" που έλειψε κόντρα στου Τούρκους. Τον Τζιμπρίλ Σισέ, που θα ενισχύσει την γραμμή κρούσης της ομάδας. Απομένει πλέον να δούμε αν ο 55χρονος προπονητής του "τριφυλλιού" θα αναθεωρήσει κάποιες από τις απόψεις του για ορισμένα πράγματα στην 11αδα και μαζί με τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της Πέμπτης (παίκτες) θα επιστρέψουν στις νίκες, θα παραμείνουν στην κορυφή και "πολεμήσουν" με τον τρόπο αυτό όσους τους πολεμούν.




















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ