ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Υπογραφές... ιστορίας

Υπέγραψαν την σύμβαση Δήμος-Ερασιτέχνης. Θ. Γιαννακόπουλος: "Ιστορική μέρα..."

Χρειάστηκαν να περάσουν κάμποσοι μήνες με αρκετές αναβολές και υποθέσεις γραφειοκρατίας που καθυστερούσαν αυτό το ραντεβού. Το ραντεβού με την ιστορία του Παναθηναϊκού και του αποκλειστικά δικού του σπιτιού.
Η 15η Ιουνίου είναι μια ιστορική ημερομηνία για το "τριφύλλι". Ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κύριο Θανάση Γιαννακόπουλο και αφού συζήτησαν τις παραίτητες λεπτομέρειες έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν την σύμβαση που ανάβει το πράσινο φώς, ώστε οι μελέτες και οι μακέτες να γίνουν πράξεις και έργα.

Χαρακτηριστικό της σνάντησηςήταν το πολύ καλό κλίμ ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ δεν έλειψαν και τα αστεία. Ο Θανάσης Γιαννκόπουλος είπε σε ανύποπτο χρόνο "Αν δεν ήσασταν εσείς και το ενδιαφέρον που δείχνετε δε θα προχώραγε η κατασκευή τουνέου μας γηπέδου", για να απαντήσει ο κύριος Κακλαμάνης "Ναι, αλλά ξέρετε πως είμαι διαφορετικών συναισθημάτων και τώρα με κυνηγάνε οι δικοί μου".

Γιαννακόπουλος: "Εμοιαζε ακατόρθωτο..."


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Γιαννακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο και την προκάτοχό του, Ντόρα Μπακογιάννη, για τη βοήθειά τους, είπε χαρακτηριστικά: " Σαν οικογένεια ευχαριστούμε τον κ. Κακλάμάνη που έκανε τα πάντα για να γίνει πράξη το όνειρο της παναθηναϊκός οικογένειας.

Με την συμβολή όλων καταφέραμε το ακατόρθωτο. Είδαμε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που βοήθησε τον σύλλογο να αποκτήσει το δικό του σπίτι. Μακάρι να γίνουν τα εγκαίνια επί δημαρχίας του. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δικαιώθηκε για την υπομονή που έκανε από τον Νοέμβριο και θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ο σύλλογος δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά και τα υπόλοιπα 17 τμήματα.

Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να κάνουμε πράξη τον ύμνο του Παναθηναϊκού και ο σύλλογος να είαι πρωταθλητής σε όλα τα αθλήματα"



.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ρωτήθηκε πριν αποχωρήσει για τους τελικούς του μπάσκετ και την προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, και στην ερώτηση " αν ο Παναθηναϊκλός πάει στο ΣΕΦ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;", απάντησε με σιγουριά. " Μα φυσικά, χωρίς καμία αμφιβολία. Στόχος εξ αρχής ήταν να τα πάρουμε όλα".

"Είναι μια ιστορική μέρα..."

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε νέες δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο μιλώντας για μια ιστορική μέρα, αλλά και την πραγματοποίηση ένα όνειρο γενεών οπαδών:

" Ειναι μια ιστορική μέρα. Το όνιερο γενεών οπαδών του Παναθηναϊκούθα γίνει πραγματικότητα. Το γήπεδο αυτό θα είναι όλων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Είχαμε πολλές δυσκολίες στο ιδιοκτησιακό και άλλα. Επρεπε ο Παναθηναϊκός να εισπράτει τα μόνιμα δικαιώματα σε κάθε παιχνίδι.

Το έργο θα γίνει. "Κάλιο αργά παρά ποτέ" λέει η παροιμία, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι έργο δισεκατομμυρίων, υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα, μεταξύ όλων. Δεν θα βάζαμε υπογραφή αν δεν μας κάλυπταν τα συμφέροντά μας.

Στην σύμβαση έχει μέσα και τον όρο ότι θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως και στην Λεωφόρο. Οτι ισχύει μέχρι σήμερα θα ισχύει και στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα. Παίρνει σάρκα και οστά το όραμα γενεών οπαδών μας"



ενώ ερωτηθείς για το ματς με των "πράσινων" στο ΣΕΦ, απάντησε

"Θα αγωνιστούν δύο ισοδύναμες ομάδες, και εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι σε κόσμια συμπεριφορά και ο καλύτερος να κερδίσει" .



Κακλαμάνης: "Είσαι άρρωστος με την ομάδα σου"

Ο κ. Κακλαμάνης από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τις εμπλεκόμενες πλευρές για την επίτευξη της συμφωνίας, τόνισε χαριτολογώντας πως επί των ημερών ενός… "ερυθρολεύκων" αισθημάτων δημάρχου, όπως ο ίδιος, υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως έφερε γούρι και στην ομάδα μπάσκετ των "πρασίνων" με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο φάιναλ φορ που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο μήνα.

" Αν δεν υπήρχε καλή διάθεση από τις δύο πλευρές δεν θα υπογράφαμε. Εσύ έχεις έναν επιπλέον λόγο (σ.σ. απευθυνόμενος στον Θανάση Γιαννακόπουλο) γιατί είσαι... άρρωστος με την ομάδα σου. Σήμερα ξεπεράστηκε ένα σημαντικό εμπόδιο και τώρα σηκώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά".

Και τώρα η προκύρηξη...

Πλέον, επόμενο βήμα πλέον και ίσως το πιο καθοριστικό είναι η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να προκύψει η ανάδοχος εταιρεία που θα φτιάξει το γήπεδο και θα ξεκινήσει τα έργα, πιθανότατα τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί και η άδεια από την πολεοδομία για την κατεδάφιση του μεγάλου κτιρίου της ΕΤΜΑ.

Το τρίτο φιλικό... και τα σενάρια καλά κρατούν

Οι Πορτογάλοι συνεχίζουν να αναφέρουν τις όποιες υποθέσεις περί μεταγραφικών στόχων του "τριφυλλιού". Συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ της Ιβηρικής χερσονήσου κάνουν λόγο για αποχώρηση του Αντρέας Μαντρίντ από την Μπράγκα με νέο προορισμό τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τον ελληνικό σύλλογο.

Τέλος με επίσημη ανακοίνωσή της μέσω του σάιτ της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε το τρίτο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της. Η γαλλική Λε Μαν θα είναι νέα αντίπαλος στις 28 Ιουλίου.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της πόλης Εσαλένς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 15χλμ από το Ίβερντον, την τοποθεσία που θα βρίσκεται η αποστολή των "πράσινων" για το βασικό στάδιο μονταρίσματος.

Τα δύο άλλα φιλικά ματς που έχουν προγραμματίσει οι διοικούντες του "τριφυλλιού" είναι αυτά στις αρχές Αυγούστου. Το πρώτο στις 5 του μήνα με την Ίπσουιτς στο "Πόρτμαντ Ρόουντ" και το δεύτερο στις 8 Αυγούστου με τη Λάτσιο στη Ρώμη.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ