EUROPA LEAGUE

Ζάχοβιτς: "Μεγάλη και επικίνδυνη ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Ζάχοβιτς: "Μεγάλη και επικίνδυνη ομάδα ο Παναθηναϊκός"
Ζάχοβιτς

Μεγάλο σύλλογο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο αθλητικός διευθυντής της Μάριμπορ, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο οποίος μίλησε και για τις εμπειρίες του από τον Ολυμπιακό.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στη χώρα μας, ενώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του ήταν εξωφρενικά.

Ο λόγος για τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς, τον οποίο έφερε στον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Κόκκαλης το 1999 δαπανώντας 4,5 δισ. δραχμές.

Αρκετά χρόνια μετά, ο Σλοβένος μπαίνει ξανά στη ζωή μας, αφού είναι ο αθλητικός διευθυντής της Μάριμπορ, ομάδας που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Europa League. Με αυτή την αφορμή ο Ζάχοβιτς μίλησε για τους "πράσινους", τους οποίους χαρακτήρισε μεγάλη και επικίνδυνη ομάδα.

"Ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα. Πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο που παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Το φετινό σύνολο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, κάτι που είδαμε και από το σκάουτινγκ που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Έχουμε συλλέξει πολλές πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό και μπορώ να πω με σιγουριά ότι παραμένει πολύ δυνατός" είπε ο Ζάχοβιτς στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» και προσέθεσε:

"Σίγουρα η Τότεναμ και η Λάτσιο φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, αλλά από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Εμείς κοιτάζουμε μόνο το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Σλοβενία. Αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Μακάρι να ήμαστε η έκπληξη του γκρουπ!"

"Το λάθος θα ήταν να επικεντρωθούμε σε κάποιους παίκτες συγκεκριμένα. Οποιοσδήποτε μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Άλλωστε όποιος παίζει στον Παναθηναϊκό είναι και καλός παίκτης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ. Είναι κάτι που γνωρίζουν καλά τόσο οι ποδοσφαιριστές της Μάριμπορ, όσο και το τεχνικό μας τιμ".

Για την ομάδα του σχολίασε: "Θα είναι μια εμπειρία η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό γκρουπ, με πολύ καλές ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχουμε άγχος στον όμιλο και αυτό θα είναι το μεγάλο μας αβαντάζ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορεί να χάσαμε την είσοδο στον Champions League όπως και ο Παναθηναϊκός, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο Europa. Έχουμε νεανική ομάδα, μας αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα συνδυάζουμε και κάποιους παίκτες με εμπειρία από τα ευρωπαϊκά ματς".

Εν τω μεταξύ, ο Ζάχοβιτς μίλησε και για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, τον οποίο γνωρίζει από τη συνύπαρξή τους στην Μπενφίκα: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω ξανά τον κόουτς Φερέιρα. Είναι εξαιρετικός προπονητής και αυτό δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ. Φαίνεται από τα αποτελέσματα που είχε στο παρελθόν. Κάνει πολύ καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει ακόμα καλύτερα", ενώ στάθηκε και στα καθήκοντα που ανέλαβε το 2007:

"Η Μάριμπορ ήταν σε κρίση, αλλά πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά στη συνέχεια και φτάσαμε να κατακτήσουμε τρεις φορές τον τίτλο στη Σλοβενία και δύο φορές το κύπελλο μέσα σε διάστημα πέντε ετών. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη θέση που έχω και τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και ελπίζω να τα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια".

Ζάχοβιτς: "Μεγάλη και επικίνδυνη ομάδα ο Παναθηναϊκός"
Ζάχοβιτς

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση ο Ολυμπιακός, για τον οποίο είπε: "Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, οπότε... περασμένα-ξεχασμένα. Ό,τι έγινε τότε ανήκει στο παρελθόν"

"Θυμάμαι κάποια καλά παιχνίδια που έκανα στην Ελλάδα, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Φυσικά το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ! Και ξέρεις αυτό είναι που με λυπεί περισσότερο. Ήθελα να κάτσω περισσότερο και ήταν πολύ κρίμα που στο τέλος δεν έμεινα λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν".

"It's always about the money! Always! (=Πάντα είναι το χρήμα στη μέση! Πάντα!). Δεν αληθεύει ότι ήθελα να φύγω αλλά θα προτιμούσα να μην πω τι είχε συμβεί τότε".

Ωστόσο, παρά τον τρόπο με τον οποίο έφυγε αποκάλυψε πως παρακολουθεί τον Ολυμπιακό: "Παρακολουθώ την πορεία του. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα! Εξακολουθεί να έχει ένα δυνατό σύνολο, ενώ κάθε χρόνο έχει καλή παρουσία στο Champions League. Πιστεύω ότι και φέτος έχει ελπίδες για να περάσει στην επόμενη φάση. Πάντα θα υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, όπως κάνω και με κάθε ομάδα στην οποία αγωνίστηκα".

Τέλος, ρωτήθηκε για τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Αλμπέρτο Μπιγκόν, για τους οποίους είχε να πει μόνο καλά λόγια παρά τις εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ τους: "Εξαιρετικοί προπονητές και πετυχημένοι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Είπα, πάντα υπάρχει το χρήμα στη μέση...."

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ