ΙΝΤΕΡ

Ζανέτι: "Θέλω να κλείσω εδώ την καριέρα μου"!

Ζανέτι: "Θέλω να κλείσω εδώ την καριέρα μου"!
Ζανέτι-Ίντερ

Ο 600αρης σε συμμετοχές με τη φανέλα της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι, μίλησε για τις κορυφαίες στιγμές στα 13 χρόνια παρουσίας του στους "νερατζούρι", αλλά και για το ντέρμπι με τη Μίλαν

Ο Αργεντινός μέσος και αρχηγός των Μιλανέζων, είναι από το 1995 στο Μιλάνο, με τον ίδιο να μιλάει για τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική "Gazzetta dello Sport".
"Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που έχω κάνει τα οφείλω στον Τζατσίντο (Φακέτι), για τη σχέση που είχα μαζί του, για το παράδειγμα που ήταν για όλους εμάς, γιατί ήταν πάντα παρών, και στις καλές στιγμές και στις λιγότερο καλές", τόνισε ο Ζανέτι για την θρυλική μορφή της Ίντερ, και συνέχισε:

"Από τότε που έφυγε, είναι δύσκολο για όλους τους ιντερίστι να τον ξεχάσουμε. Ευχαριστώ όλη την ομάδα, που με εμπιστεύτηκε, πρώτα την οικογένεια Μοράτι, γιατί όταν ήρθα εδώ ήμουν άγνωστος.

Το να σου έχουν εμπιστοσύνη σε μία ομάδα όπως η Ίντερ δεν είναι μικρό πράγμα. Το να φτάσω στο Μιλάνο δεν είναι εύκολο, έκανα αυτή τη διαδρομή και είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα τόσο πολύ στην Ίντερ".

Όσο για την πρώτη "γνωριμία" του με την Ίντερ, ο Ζανέτι ήταν αποκαλυπτικός: "Η πρώτη φορά που άκουσα να μιλούν την Ίντερ ήταν ένα παιχνίδι που έδωσε με τη Νάπολι, γιατί εκεί έπαιζε ο Μαραντόνα, και στην Αργεντινή έδειχναν όλα τα σημαντικά παιχνίδια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Πιο πριν υπήρχαν οι διηγήσεις από τον πατέρα μου και τη μητέρα μου, γιατί εγώ έμενα κοντά στο στάδιο της Ιντεπεντιέντε, και εκεί η Ίντερ είχε δώσει σημαντικά παιχνίδια.

Έπειτα από ένα φιλικό στη Νότια Αφρική με την εθνική ομάδα, ο Πασαρέλα με φώναξε και με είπε πως με είχε πάρει η Ίντερ, δεν το περίμενα. Είχαμε πολλές δύσκολες στιγμές, όμως στο τέλος η δουλειά αμοίβει. Ήλπιζα πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι επιτυχίες και αυτό έγινε.

Η ιστορία αγάπης μεταξύ της Ίντερ και του Ζανέτι κινδύνεψε πάντως να διακοπεί, όπως αποκάλυψε ο ίδιος: "Ήμουν πολύ κοντά στο να πάω στην Ισπανία, δεν ήταν όμως δικιά μου απόφαση.

Εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω, όμως τη σεζόν που η Ίντερ είχε αλλάξει 4 προπονητές φαινόταν πως η ευθύνη ήταν δική μου.

Έλεγαν πως τσακωνόμουν με όλους, κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια. Μετά όμως μίλησα με τον Μοράτι και μου είπε πως τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια και ότι η διοίκηση δεν ήθελε να φύγω".

Όσο για τα κορυφαία ματς στην καριέρα του, απάντησε: "Το ματς σύμβολα; Θυμάμαι πάρα πολλά που με έχουν σημαδέψει. Ένα ίσως ήταν εκείνο που κατέκτησα το πρώτο μου τρόπαιο, το Κύπελλο UEFA στο Παρίσι κόντρα στη Λάτσιο.

Σκόραρα επίσης τότε, ήταν μία αξέχαστη βραδιά για όλους. Μετά είναι το ντεμπούτο, ήταν η πρώτη επαφή μου με τον Σαν Σίρο, δεν είχα δει ποτέ ένα γήπεδο τόσο μεγάλο και τόσους πολλούς οπαδούς.

Μετά το ματς της Σιένα, όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν μία σημαντική ημερομηνία εκείνη, το να κατακτάς το πρωτάθλημα με αυτό τον τρόπο παραμένει μία ευχάριστη ανάμνηση για όλους".

Ποιός είναι όμως ο επόμενος στόχος, μετά τα 600 παιχνίδια με τη φανέλα της Ίντερ; "Εύχομαι να υπάρξουν και άλλα ματς, όμως τώρα σκέφτομαι μόνο το επόμενο, όχι το ματς Νο 700. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υπολογισμούς.

Η Μίλαν είναι μία ομάδα που πρέπει να σεβόμαστε, στα τελευταία παιχνίδια ανέβηκαν, θα είναι ένα ισορροπημένο ματς, όπως είναι πάντα τα ντέρμπι. Θα έχουμε πάντως το χρόνο να προετοιμαστούμε καλά, ελπίζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε.

Ανάμεσα στα πιο όμορφα ντέρμπι, θυμάμαι ένα που τελείωσε 2-2, στο οποίο είχα την τύχη να πετύχω το γκολ της ισοφάρισης. Και ένα που πήραμε με 3-0, με ένα τρομερό γκολ του Ρονάλντο".

Όσο για το σημαντικότερο γκολ που έχει σημειώσει με τη φανέλα των Μιλανέζων, δεν χρειάστηκε να πάει τη μνήμη του πολύ μακριά: "Την περυσινή σεζόν, το γκολ που έβαλα με τη Ρόμα ήταν πολύ σημαντικό για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το ματς.

Η Ρόμα ήταν αυτή που επιτίθετο και ήταν πιο κοντά στο να κάνει δύο τα τέρματά της, παρά να φτάσουμε εμείς στην ισοφάριση. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στη σωστή θέση και σημείωσα ένα γκολ που ήταν πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην Ίντερ", κατέληξε χαρακτηριστικά ο Ζανέτι.
































TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ