ΑΡΗΣ

Ζεντίλ: "Έκανα την σωστή επιλογή"

Ζεντίλ: "Έκανα την σωστή επιλογή"
τιαγκο ζεντιλ πανηγυρικο

Ο σκόρερ του Άρη στην ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Τιέγκο Ζεντίλ, μίλησε για το ματς με την Ένωση και τους στόχους του

- Το γκολ που έβαλες απέναντι στην ΑΕΚ ήταν το καλύτερο της αγωνιστικής;


"Σίγουρα ήταν ένα ωραίο γκολ αλλά το σημαντικό ήταν όμως ότι κερδίσαμε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν μια φάση που προπονούμουν χρόνια και ότι κάνεις στις προπονήσεις βγαίνει και στα παιχνίδια. Είναι δυνατό σημείο για μένα το αριστερό δυνατό σουτ και τις περισσότερες φορές η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Χάρηκα πολύ που βγήκε ένα ωραίο γκολ σε εκτέλεση".



- Πώς κύλησαν οι τρεις πρώτοι μήνες στην ομάδα του Άρη;


"Από την καταπληκτική υποδοχή που δέχτηκα από τον υπέροχο κόσμο του Άρη μέχρι και σήμερα αισθάνομαι πολύ καλά και σιγά σιγά αισθάνομαι ότι θα βρω τη θέση μου μέσα στην ομάδα. Συνήθως παίζω στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό γιατί έχω πολύ καλό σουτ".



- Σε ευνοεί το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Άρη;



"Ο προπονητής είναι αυτός που κάνει τις επιλογές για το πώς και πού παίζει κάθε ποδοσφαιριστής".



- Είσαι ικανοποιημένος από την απόφασή σου να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ελλάδα και τον Άρη;


"Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο. Μετά την επικοινωνία που είχα με τους ανθρώπους του Άρη κατάλαβα τη σοβαρότητα του συλλόγου. Με βοήθησαν όλοι οι άνθρωποι της ομάδας για να προσαρμοστώ".



- Ποιο χαρακτηρισμό θα έδινες στην ομάδα του Άρη ως προς τον τρόπο παιχνιδιού;


"Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στη συνοχή και στη συμμετοχή πολλών ποδοσφαιριστών με πολύ καλή τεχνική, που γνωρίζουν τη μπάλα. Φέτος μπορεί να πετάξαμε πολλούς βαθμούς αλλά για του χρόνου μπορούμε να λέμε περισσότερα από την κατάκτηση της τέταρτης θέσης".



- Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Άρη;


"Αυτή τη στιγμή συμμετέχουμε σε δύο στόχους που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Συγκεντρωνόμαστε αρχικά στο παιχνίδι του κυπέλλου και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα παιχνίδια των πλέι οφ απ’ όπου θέλουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε".



- Συμφωνείς ότι ο Άρης παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;


"Δεν θα ήθελα να απαξιώσω καμία από τις υπόλοιπες ομάδες, απλά εκείνο που θα ήθελα να πω ότι ο Άρης δεν είναι κατώτερος από τις θεωρητικά μεγάλες ελληνικές ομάδες".



- Ποια είναι η εκτίμησή σου για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου;



"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι ιδιαίτερα μετά το νικηφόρο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Παναθηναικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί από αυτή τη νίκη εξαρτώνται όλα για τη συνέχεια του θεσμού".



- Είναι πονηρό το 0-0 του πρώτου αγώνα;


"Είναι ένα πολύ επικίνδυνο σκορ. Θα έχουμε διπλή αποστολή. Να βάλουμε γκολ και να μη δεχτούμε γκολ. Αν κρατήσουμε στην άμυνα το μηδέν τότε θα σημειώσουμε κάποιο τέρμα γιατί στην επίθεση τα πηγαίνουμε πολύ καλά".



- Θα υπάρχει άγχος για το παιχνίδι με την Ξάνθη;

"Πολλές φορές συμβαίνει σε ομάδες που είναι καλύτερες. Σε εμάς δεν πρέπει να συμβεί. Αν παίξουμε ήρεμα το ποδόσφαιρό μας τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".



- Ποια είναι η άποψή σου για τους φιλάθλους του Άρη;

"Ο κόσμος του Άρη είναι πολύ πιστός. Ακολουθεί την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, στο γήπεδό μας αλλά και μακριά από αυτό. Είναι ισχυρή η σχέση ομάδας – φιλάθλων".



- Περίμενες να παίξεις στην ίδια ομάδα με τον Αμορόζο;

"Το ήξερα ότι διαπραγματευόμασταν με τον Άρη, μαζί εκείνη τη χρονική περίοδο. Είδα την υποδοχή που έγινε και σε μένα και στον Μάρτσιο και πείστηκα ότι έκανα 100% σωστή επιλογή".



- Ποιες διαφορές έχεις διαπιστώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Στην Ευρώπη χρησιμοποιούν περισσότερο το παιχνίδι από τα άκρα. Στην Βραζιλία γίνεται βοηθητικό παιχνίδι από τα άκρα. Επίσης στην Ελλάδα γίνεται πιο σκληρό φτάνοντας ακόμη και στα αντιαθλητικά πλαίσια. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να παίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε να βοηθάμε την ομάδα μας".



- Τι σε έχει εντυπωσιάσει στον Άρη;


"Ο συνδυασμός της ομάδας με την παρουσία των φιλάθλων. Ο τρόπος που αγαπάνε την ομάδα. Αλλά πάνω από όλα οι δυνατότητες του Άρη. Δεν περίμενα να είναι η ομάδα τόσο καλή και ανταγωνιστική".



- Θα ήθελες να μείνεις πολλά χρόνια στον Άρη;

"Το πιο σημαντικό είναι να δείξω το ποδόσφαιρο για το οποίο ήρθα. Η οικογένειά μου έχει ήδη προσαρμοστεί απόλυτα. Είναι πολύ σημαντικό να περνούν καλά οι δικοί σου άνθρωποι. Θα ήθελα να παίξω καλό ποδόσφαιρο για να ανταποδώσω τη μέχρι τώρα άριστη φιλοξενία. Θέλω να μείνω, αν το θελήσει και η ομάδα γιατί όχι;".

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ