ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ζέστανε" τις καρδιές μας…

"Ζέστανε" τις καρδιές μας…
μαντζιος

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τα στοιχεία ανάκαμψης του ΠΑΟ πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό

Ο Βίκτορ Μουνιόθ σε ένα πραγματικό κρεσέντο γνώσεων και πράξεων οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό σε καλύτερο δρόμο από αυτά που είχαμε βιώσει στην έναρξη της φετινής χρονιάς που είχαν ως αποτέλεσμα οι παίκτες εκτός ότι δεν μπορούσαν να τρέξουν, να μην μπορούν να αλλάξουν και μια σωστή πάσα εντός αγωνιστικού χώρου.

Το «τριφύλλι» από την στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο του παρουσιάζει μια συνεχώς βελτίωση κάτι που ο ίδιος διαπιστώνει αλλά και θέλει να βλέπει από αγώνα σε αγώνα.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστική η διαφορά αντιδράσεων (λόγω ίσως και φιλοσοφίας) του κοουτσαρίσματος τόσο του κ. Μουνιόθ όσο και του προκατόχου του κ. Μπάκε.

Από την μια ο ένας καθιστός και αμίλητος με τους συνεργάτες του στην γωνία του εκάστοτε πάγκου και από την άλλη ο ένας με την καμπαρντίνα του να ζει κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα και να γίνεται ένα με τους συνεργάτες του (αλλά και τον υπόλοιπο πάγκο) σε στιγμές πανηγυριών.

Η διαφορά φιλοσοφίας αισθητή… αλλά και η διαφορά δουλειάς επίσης αισθητή και μάλιστα με το παραπάνω. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορεί να απείχαν μια διαφορά κλάσης από τους αντιπάλους τους στον χθεσινό αγώνα με την Μλάντα Μπόλεσλαβ ωστόσο έδειξαν το «στίγμα» του Ισπανού προπονητή εντός αγωνιστικών συνόρων.

Ομαδικότητα… « Πάνω απ’ όλα, όμως, κερδίσαμε την ομαδικότητα. Οι παίκτες έκαναν στο γήπεδο όλα αυτά που κάνουν στις προπονήσεις» είπε στην διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και σίγουρα η χθεσινή αποδοτικότητα της ομάδας ήταν η «ζωντανή» εικόνα των όσων ανέφερε ο κ. Μουνιόθ. Οι «πράσινοι» με συνεχές κοντινές (και μακρινές) πάσες, αρκετές εναλλαγές σε γρήγορο ρυθμό, αλληλοκαλύψεις χώρων οργανωμένες αμυντικές και επιθετικές πρωτοβουλίες απέδειξαν ότι συνεχώς βελτιώνονται στα θέματα τακτικής με τον χρόνο να κυλάει υπέρ τους.

Σοβαρότητα… « Παίξαμε με σοβαρότητα…» ήταν ένα από τα σχόλια του 49χρονου μετά το ματς με τους Τσέχους, στοιχείο που δείχνουν στα παιχνίδια τους μέχρι τώρα οι «πράσινοι» αφού παίρνουν αυτό που θέλει από κάθε ματς ο προπονητής της ομάδας με τους παίκτες να εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες του.

Αξιοποίηση υλικού… παράγοντας που αρκετοί μπορούν να διαπιστώσουν ότι ο Ισπανός προπονητής «κρατά» σε εγρήγορση ακόμα και τους φροντιστές της ομάδας. Ο κ. Μουνιόθ έχοντας το υλικό στα χέρια του χρειάστηκε λίγο χρόνο μέχρι να μάθει και να αξιολογήσει τις εκάστοτε δυνατότητες κάθε ποδοσφαιριστή του. Οπότε και όταν του δόθηκε ευκαιρία και σε συνάρτηση με τις ανάγκες κάθε αγώνα χρησιμοποιεί τον αντίστοιχο ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να τους προσφέρει ανάλογα.

Τελευταία «ζωντανά» παραδείγματα από το χθεσινό ματς. α) η εκπληκτική εμφάνιση του Μίκαελ Νίλσον στην μεσαία γραμμή με βοήθειες σε κέντρο και άκρα, β) η χρησιμοποίηση του Ιγκορ Μπίσκαν στο πλάι του Μόρις με τον Κροάτη να προσδίδει κύρος, σιγουριά στον αέρα και να βοηθάει σημαντικά την αμυντική «ζώνη», γ) η πολύ καλή εμφάνιση των ταλαντούχων νεαρών Μάντζιου, Δάρλα, Λεοντίου και Τζιόλη.

Οι «τέσσερις» πιτσιρικάδες έδειξαν ότι ανα πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να προσφέρουν τα μέγιστα για τον σύλλογο τους, δ) οι αλλαγές των Βίκτορ, Ρομέρο και Θεοδωρίδη με τον Ισπανό μέσο να αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μια του προσπάθεια είναι αρκετή για να αλλάξει την μορφή ενός αγώνα (πάρτο-βάλτο σε «Σάλπι»).

Κατασκοπεία-Ανάλυση… Ο Βίκτορ Μουνιόθ… αναλύει μέχρι το νούμερο μεγέθους της φανέλας κάθε παίκτη τον επόμενο αντίπαλο που έχει το «τριφύλλι». Μάλιστα τις πληροφορίες που του βρίσκει το επιτελείο του κάθεται και τις αναλύει στους ποδοσφαιριστές που οι οποίοι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν , τι πρέπει να προσέξουν και που πρέπει να «χτυπήσουν» τον αντίπαλο προκειμένου να φύγουν νικητές, αν και εφόσον βοηθήσει και ο παράγοντας τύχη (π.χ. απώλειες ευκαιριών στο α’ ημίχρονο με ΑΕΚ).

Και όλα αυτά… λίγες ώρες πριν από την «αιώνια μάχη» του συλλόγου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που δεν αποκλείεται να κρίνει κατά πολύ και την πορεία των δύο συλλόγων στην συνέχεια.

Υ.Γ.(1) Τελικά, αυτή η «πράσινη» φανέλα είναι πολύ… βαριά για τους αντίπαλους του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αφού εκτός τουλάχιστον συνόρων οι παίκτες του «τριφυλλιού» μεταμορφώνονται και αποδεικνύουν το κύρος, το σεβασμό αλλά και το δικαιολογημένο χαρακτηρισμό… του Ευρωπαίου-Panathinaikos που έχει «κολλήσει» στο «τριφύλλι».

Υ.Γ. (2) Οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Τσεχία υποχρέωσαν τον κ. Μουνιόθ να αλλάξει πλάνα στο πρόγραμμα των «πράσινων» και την στιγμή που σήμερα ήταν προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση στο Μπόλεσλαβ και εν συνεχεία να «πετάξει» στις 14:30 για την Αθήνα, τα πράγματα άλλαξαν.

Ο 49χρονος τεχνικός ζήτησε να ταξιδέψει η ομάδα νωρίτερα και έτσι η αποστολή αναχώρησε στις 10:00 για την Αθήνα όπου θα προσγειώνονταν περίπου στις 13:00. Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» θα κατευθυνθούν στην Παιανία για να προετοιμαστούν εν όψει Ολυμπιακού.

Όσοι αγωνίστηκαν χθες θα κάνουν σήμερα αποθεραπεία και οι υπόλοιποι θα προπονηθούν κανονικά. Ο Παπαδόπουλος την Πέμπτη συνέχισε τη θεραπεία του επί τσεχικού εδάφους, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Γκαλίνοβιτς και Άντονσον.

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Ιβανσιτς, ο Αυστριακός μέσος έχει ένα σχίσιμο στον αστράγαλο όπου του έγιναν δέκα ράμματα, αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα χάσει το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ