ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζίκο: "Με ό,τι παίκτες έχουμε, παίζουμε"

Ζίκο: "Με ό,τι παίκτες έχουμε, παίζουμε"
Ζίκο

Στην έλλειψη επιθετικών παικτών στάθηκε ο Ζίκο ενώ για την πρόκριση τόνισε: "Από εμάς εξαρτάται" (vds)

"Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Είχαμε την κατοχή αλλά δεν μπορούσαμε να την μετουσιώσουμε σε γκολ. Με δύο επιθέσεις, μας έβαλαν δύο γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Είχαμε καλές ευκαιρίες αλλά σε κάποιες αντεπιθέσεις η Σταντάρ πήγε καλά. Μας στοίχισε το πρώτο γκολ έτσι όπως ήρθε και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείo",

δήλωσε αρχικά ο Ζίκο.

Ο Μπόλονι όπως κι εμείς παραξενεύτηκε που παίξατε με 5 αμυντικούς. Γιατί το κάνατε; " Οι επιλογές που έχουμε από επιθετικούς δεν είναι πολλές. Στην άμυνα έχουμε επιλογές. Ακόμα κι έτσι πάντως, στην αρχή δούλεψε το σύστημα με τους πέντε αμυντικούς. Μετά δεχθήκαμε το πρώτο γκολ από αμυντικό λάθος και αυτό μας στοίχισε. Με ότι παίκτες έχουμε, έτσι παίζουμε.

Οι υπόλοιποι είναι τραυματίες ή νέοι. Ακόμα και με τους πέντε αμυντικούς πάντως βγάλαμε επιθέσεις, με το Ραούλ Μπράβο, με τον Γκαλίτσιο με το Μέλμπεργκ"

.

Ο Λεντέσμα γιατί δεν έπαιξε; "Στην Ελλάδα ήδη λένε ότι χωρούσε στη σημερινή εντεκάδα. Ήταν τραυματίας; -"Όχι. Τραυματίας ήταν με τον Ατρόμητο. Σήμερα ήταν επιλογή. Και αυτός αμυντικός παίκτης είναι. Θέλαμε πιο επιθετικό κέντρο".


Πώς βλέπετε τον όμιλο; "Στον όμιλο είμαστε στη δεύτερη θέση, εξαρτάται από εμάς".



Η Αλκμάαρ φαίνεται αδύνατη. Το έδειξε και σήμερα. Θα κυνηγήσετε την πρόκριση εκεί; " Το επόμενο παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρία αλλά πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε εμείς στον επόμενο αγώνα. Έχουμε τραυματίες..."

Ο Γκαλέτι τι έχει; "Τραυματισμό στο δικέφαλο. Είναι μυικό το πρόβλημα, θα δούμε".



Μπόλονι: "Δικαιούμασταν την νίκη"

Ο τεχνικός της Σταντάρ τόνισε από την πλευρά του: " Μη με ρωτήσετε αν είμαι ευχαριστημενος με τον αγώνα. Είμαι.Τη δικαιούμασταν τη νίκη, ειδικά αν δείτε και τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό. Σήμερα μέτρησε η καρδιά περισσότερο από την τεχνική, η θέληση περισσότερο από την πείρα. Επιπλέον έπαιξαν πολύ καλά οι παίκτες μου. Μέτρησε επίσης και η ικανότητά μου να αλλάξω την οργάνωση του παιχνιδιού όταν δεν είχαμε την κατοχή.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου. Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες για μένα. Ο Φελίπε είχε 37 πυρετό το πρωί. Πέρασα δύσκολο τριήμερο με πολλά προβλήματα. Από την αρχή οι φίλαθλοι είχαν παλμό. Χαίρομαι που τους κάναμε χαρούμενους. Από τη στιγμή που είδα ότι οι Έλληνες έπαιζαν με τρεις αμυντικόύς, ξέραμε τι να κάνουμε. Έδωσα εντολή στον Ιγκορ (Ντε Καμάργκο) να είναι πιο επιθετικός. Αλλά και όταν άλλαξαν την τακτική τους δεν μας έβγαλαν νοκ άουτ

".

Αν σας ζητούσαμε τον Μποκανί και το Γιοβάνοβιτς για τον Ολυμπιακό, τι θα μας ζητούσατε ως αντάλλαγμα; " Την Ακρόπολη"!

Τα τελευταία 5 λεπτά είδαμε ότι ζητήσατε από τους παίχτες να μείνουν πίσω. Υπήρχε κούραση; " Η κούραση δεν ήταν πρόβλημα. Και μετά το γκολ ήμασταν φρέσκοι. Όμως όταν το σκορ είναι 1-0 θέλεις να κρατήσεις τον έλεγχο. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό, θέλουμε ακόμα 3 χρόνια ως ομάδα. Έχουμε πολλούς παίχτες κάτω των 21. Άρα κάνουμε ότι μπορούμε. Αν αυτό σημαίνει να γυρίσουμε πίσω, θα το κάνουμε".

Παίξατε με πολλούς νέους. Ο Καρσελά σας εξέπληξε σε αυτό το επίπεδο; " Όχι αλλά δεν είμαι και 100% ευχαριστημένος από τον Καρσελά σήμερα. Μιλούσα χθες με κάποιον που τον ήξερε και μου είπε ότι φέτος έχει εξελιχθεί πολύ στην τακτική. Μπράβο του λοιπόν αλλά και μπράβο σε όσους είμαστε γύρω του. Στο αʼ ημίχρονο πήγε πολύ καλά, κράτησε τη θέση πολύ καλά πίσω μαζί με τον Μάρκος".

Φοβηθήκατε; " Ναι στο 45ʼ στο κόρνερ. Έκλεισα τα μάτια μου".

Στις αντεπιθέσεις στο τέλος, όταν άνοιξε το παιχνίδι είχατε άγχος; " Ναι. Φοβόμουν να μη χάσουμε πάλι στα τελευταία λεπτά. Αλλά όταν παίξαμε με αντεπιθέσεις κουράσαμε τον Ολυμπιακό. Εκεί ζήτησα από το Γιοβάνοβιτς να γυρίσει λίγο πίσω. Παίξαμε με καρδιά. Για να παίξουμε και με πείρα χρειαζόματε άλλους 20 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν αποκτήσουμε αυτήν την πείρα, ίσως δε χάνουμε αγώνες από την Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό. Είχαμε και απουσίες. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Είμαστε η μόνη ομάδα στο γκρουπ που έχουμε βάλει γκολ σε κάθε αγώνα. Είναι σημαντικό".

Με τι συναίσθημα πάτε στην Αρσεναλ; " Πάμε για να κερδίσουμε! Χρειάζεται συγκέντρωση και οργάνωση. Σήμερα είχαμε τύχη που τα αστέρια μας έπαιξαν καλά, αλλά και οι νέοι έπαιξαν καλά. Περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα με την Άρσεναλ".

Ο ΟΣΦΠ είχε 5 αμυντικούς στο κέντρο. Σας βοήθησε αυτό να φτιάχνετε άνετα παιχνίδι στο κέντρο; " Ήταν έκπληξη το ότι έπαιξαν με 5 αμυντικούς. Δεν υπήρχε κάποιος στο κέντρο να μας κόβει. Ο Ντουντού και ο Μαρέσκα δεν είναι αμυντικά χαφ. Δεν είναι εξάρια. Στη Ρεν τον Ντουντού τον είχαμε φέρει για αμυντικό χαφ από την Ιαπωνία αλλά δεν μπορούσε να παίξει ως αμυντικό χαφ. Είναι πιο επιθετικογενής.

Και κάτι που πρέπει να ξέρετε εσείς οι Έλληνες. Για να έχω τη δύναμη να συγκεντρωθώ και να παίξω εναντίον σας, έφαγα μπακλαβά. Αυτό με βοήθησε

".






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ