ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζίκο:"Οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλους παίκτες"

Ζίκο:"Οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλους παίκτες"
Ζίκο

Ο Ζικο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για ομάδα και πρόεδρο, ενώ αποκάλυψε πως θέλει 3 μεταγραφές

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" ο Βραζιλιάνος προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο.
Ο 56χρονος προπονητής μίλησε για τις πρώτες του ημέρες στον πάγκο των "ερυθρολεύκων", εκθειάζοντας τους Μπάντοβιτς - Νινιάδη για την βοήθεια τους, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά στον Ολυμπιακό έχει συναντήση οργάνωση που λείπει από πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες.

"Δεν έχουν επιτρέψει να μου λείψει τίποτα. Μου παρέχουν τα πάντα. Υπάρχουν όλες οι συνθήκες, εντός και εκτός ομάδας, για να δουλέψω όπως θέλω και πρέπει. Δεν μου λείπει το παραμικρό. Με ρωτάνε συνεχώς αν θέλω κάτι. Με βοήθησαν ήδη να βρω και σπίτι. Όλα είναι καλά. Είναι σημαντικό για εμένα αυτό. Να έχουν λυθεί τα πάντα και να μπορώ να αφιερώνω τον χρόνο μου 100% στη δουλειά μου.

Υπάρχει φοβερή οργάνωση. Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις και είναι σημαντικό αυτό. Το τονίζω γιατί έχω συναντήσει δυσκολίες σε τέτοια θέματα στις προηγούμενες ομάδες μου. Πρέπει να πω ότι η συνεργασία μου με τους Νινιάδη και Μπάντοβιτς είναι πολύ καλή"

.

Για την πρώτη εντύπωση που έχει από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είπε:

"Εξαιρετική! Ναι το ξέρω ότι αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό. Είναι φυσιολογικό. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι πρόεδροι είναι και οπαδοί".

"Θέλω τρεις μεταγραφές"

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης ίσως, είναι η ξεκάθαρη άποψη του Ζίκο για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, καθώς όπως δήλωσε θέλει τουλάχιστον τρεις προσθήκες ποδοσφαιριστών.

"Έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα πιστεύω ότι λείπει ένας μεσοεπιθετικός από την αριστερή πλευρά, ένας επιθετικός, ίσως και ένας κεντρικός μέσος που μπορεί να φτάσει εύκολα στην επίθεση. Ένας ποδοσφαιριστής δηλαδή, σαν τον Ινιέστα, με αυτό το στυλ. Παίζει παντού. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο.

Το σημαντικό είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με αυτούς που έχουμε. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Αν καταφέρουμε και περάσουμε, μετά υπάρχουν δυο αγώνες, ένας εντός και ένας εκτός, όπου μπορούν να συμβούν πραγματικά τα πάντα

.

Αν προκριθούμε θα έρθουν και οι μεταγραφές

Σ' αυτή τη φάση ακόμα και οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν το φόβο μη μείνουν έξω. Ακόμα και ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντή η Μπαρτσελόνα, όταν φτάσουν εκεί δεν θα παίξουν ανοικτά. Πιστεύω πως αν περάσουμε στην επόμενη φάση θα κάνουμε μεταγραφικές επενδύσεις".

Για τον Ντιέγκο Σόουζα που δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού τον Γενάρη είπε:

"Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μιλάμε για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος! Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα συνεχώς. Είναι φυσιολογικό γιατί εκεί υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες".

"Οι μεγάλες ομάδες γίνονται με μεγάλους παίκτες"

Στη συνέχεια ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" μίλησε για την φιλοσοφία του σε μια ομάδα, τονίζοντας πως προτιμά τους παίκτες με μεγάλη ποιότητα.

"Για δείτε τη Μίλαν πως είναι τώρα που έφυγε ο Κακά. Είναι αλήθεια, οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τις μεγάλες ομάδες. Ή αν θέλετε, οι μεγάλες ομάδες χτίζονται, περιστρέφονται, γύρω από τους μεγάλους παίκτες. Κάποιες φορές υπάρχουν μεγάλες ομάδες χωρίς να είναι γεμάτες από μεγάλους παίκτες.

Το οφείλουν αυτό στο ομαδικό πνεύμα, στη συγκεκριμένη νοοτροπία. Πιστεύω ότι σήμερα οι παίκτες μιας συγκεκριμένης ποιότητας που σκέφτονται έτσι και έχουν μια πολύ καλή φυσική κατάσταση μπορούν να κάνουν δυνατό σύνολο.

Η Ελλάδα το 2004 κέρδισε κάπως έτσι το Πανευρωπαϊκό. Αν έλεγε κανείς πριν το Euro ότι θα το κέρδιζε η Ελλάδα, θα τον έλεγαν τρελό. Η Ελλάδα όμως πήγε εκεί με θέληση, με πάθος, με πείσμα, με μια καλή τακτική, που εκμεταλλευόταν ατά που μπορούσαν να δώσουν οι παίκτες και με τύχη βέβαια.

Οι μεγάλες ομάδες έχουν την τύχη μαζί τους. Μπορείς να κερδίσεις κατεβαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με πίστη στις δυνατότητες σου





".

"Θα διατηρήσουμε την κυριαρχία"

Τέλος ο Ζίκο υποσχέθηκε τα καλύτερα στους φίλους του Ολυμπιακού.

"Να έχουν πίστη πως θα κάνουμε την καλύτερη δουλειά, το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για να διατηρήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού και την ιστορία του που επιβάλλει νίκες. Ελπίζουμε και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να κατακτήσουμε τίτλους και ελπίζουμε πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Θέλω τους οπαδούς κοντά στους παίκτες".



































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ