ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζιλέ: "Αποθαρρύνθηκαν στην Άντερλεχτ μετά την κλήρωση με τον Ολυμπιακό"

Ζιλέ: "Αποθαρρύνθηκαν στην Άντερλεχτ μετά την κλήρωση με τον Ολυμπιακό"

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να φύγει τον Δεκέμβρη από την Άντερλεχτ και αποκάλυψε ότι οι πρώην συμπαίκτες του αποθαρρύνθηκαν μετά την κλήρωση με τον Ολυμπιακό στους "32" του Europa League.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη ο Γκιγιόμ Ζιλέ άφησε την Άντερλεχτ και την πιθανότητα να αγωνιστεί εκ νέου στο Champions League την περίοδο 2016-17, μετακομίζοντας στο γαλλικό πρωτάθλημα και τη Ναντ, η οποία θα παλέψει για τη σωτηρία της.

"Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά. Ξέρω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την απόφαση μου, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγω. Θα είναι οδυνηρό όταν η Άντερλεχτ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό", τόνισε σε δηλώσεις του ο 31χρονος άσος, που αποκάλυψε ότι οι συμπαίκτες του αποθαρρύνθηκαν όταν η κλήρωση για τους "32" του Europa League έφερε τους "ερυθρόλευκους" στο μονοπάτι της Άντελερχτ.

"Κατάφερα να συνεισφέρω στην πρόκριση και ευχαριστήθηκα αυτά τα παιχνίδια. Οι συμπαίκτες μου αποθαρρύνθηκαν από την κλήρωση, εγώ πάλι ήμουν εξαιρετικά χαρούμενος. Αν δείτε την πορεία της Μονακό πέρσι στο Champions League και την φετινή απόδοση της Τότεναμ, ο όμιλος μας στο Europa έμοιαζε με έναν του Champions League. Ακόμη και η Κάραμπαγκ ήταν ανταγωνιστική. Καμία από τις τρεις αυτές ομάδες του ομίλου δεν πέρασε καλά απέναντι μας, εντός ή εκτός έδρας.

Θα μπορούσα να μείνω στην Άντερλεχτ για την προοπτική του Europa League, αλλά αν μέναμε εκτός συνέχειας από τον Ολυμπιακό, τι θα έκανα; Επίσης σκεφτόμουν ότι αν δεν κερδίζαμε τον τίτλο θα με πλήγωνε πολύ περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".

Ο Ζιλέ αναφέρθηκε και στο τελευταίο του ματς με την Άντερλεχτ, όπου πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Βέστερλο:

"Ήθελα να ολοκληρώσω την παρουσία μου στην Άντερλεχτ με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μέχρι την τελευταία στιγμή, πίστευα ότι θα μου έκαναν μια καλύτερη προσφορά. Ήθελα να ανανεώσω για δύο ακόμη χρόνια, αλλά η πρόταση δεν ήταν ικανοποιητική. Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία.

Κατάλαβα ότι το τέλος ήταν οριστικό όταν ο Ρόζερ Βάντεν Στοκ μου έδωσε την αναμνηστική φανέλα στον αναγνωστικό χώρο, ακριβώς πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ήξερα ότι δεν υπήρχε γυρισμός. Ήταν μια πολύ έντονη συναισθηματική στιγμή για εμένα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ