ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζιλμπέρτο: "Δεν σκέφτομαι καμία μεταγραφή. Μόνο τον ΠΑΟ"

Ζιλμπέρτο: "Δεν σκέφτομαι καμία μεταγραφή. Μόνο τον ΠΑΟ"
Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Κλέιτον

"Δεν σκέφτομαι καμία μεταγραφή. Μόνο τον ΠΑΟ", δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε ΜΜΕ της πατρίδας του

Ο Ζιλμπέρτο, παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του και συγκεκριμένα σε εκπομπή των οπαδών της Ατλέτικο Μινέιρο "galocast". Ο διεθνής άσος που το καλοκαίρι θα βρίσκεται στα γήπεδα της Αφρικής, μίλησε για το τελευταίο του Μουντιάλ, για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το μέλλον τους που ίσως να είναι η επιστροφή στην χώρα του, αλλά ίσως να παραμείνει πράσινο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Ζιλμπέρτο, πώς αισθάνεσαι που σπάσατε την ηγεμονία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικός τίτλος για εμένα. Ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές με τους συμπαίκτες μου γιατί ο σύλλογος το ήθελε πολύ αυτό το πρωτάθλημα. Την πρώτη μου περίοδο εδώ δεν τα καταφέραμε και γι' αυτό το ήθελα ακόμη περισσότερο. Δεν έχουμε όμως τελειώσει ακόμη τη δουλειά μας. Απομένει και ο τελικός του Κυπέλλου. Θέλουμε να πετύχουμε μια νίκη ακόμη και να δώσουμε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας".





Για την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και την ασφάλεια...


- Στην Ελλάδα υπάρχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στο Μπέλο Οριζόντε η Κρουζέιρο και η Ατλέτικο Μινέιρο. Πώς ζεις εκεί αυτή την αντιπαλότητα;

"Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά ο φανατισμός και το πάθος του κόσμου εδώ είναι απίστευτα. Ο φανατισμός είναι πολύ έντονος και τα δυο μου χρόνια εδώ τον έχω ζήσει άμεσα. Μου μιλούσαν γι' αυτό μέχρι και στον δρόμο μόλις είχα έρθει. Οι οπαδοί των δυο ομάδων έχουν τεράστια αντιπαλότητα. Τα δύο ματς που γίνονται κάθε χρόνο έχουν τεράστια σημασία για τους οπαδούς. Οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στο δικό τους γήπεδο όσο και στο δικό μας είναι ιδιαίτερες. Γεμάτες φανατισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν πηγαίνουν οπαδοί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ούτε δικοί τους έρχονται στο δικό μας".



- Αισθάνεσαι ασφάλεια;

"Φυσικά. Υπάρχει ασφάλεια στα περισσότερα παιχνίδια, οι οπαδοί μας έρχονται και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μας ακολουθούν και μας συμπαραστέκονται κι αυτό μας δίνει ασφάλεια. Μόνο στα ματς με τον Ολυμπιακό υπάρχει ένταση".



- Ποιοι λόγοι σάς οδήγησαν στο πρωτάθλημα; Οι παίκτες; Γνωρίζω ότι έχετε τον Γκάμπριελ που έπαιζε καλά στη Φλουμινένσε και τον Σισέ…

"Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και ο Καραγκούνης, που είναι ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, κι άλλοι διεθνείς, όπως οι Σαλπιγγίδης, Βύντρα. Ο Σισέ που έχει δείξει πολλά, ο Κλέιτον που έχει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ο Αργεντινός Λέτο που έπαιζε στη Λίβερπουλ και μέχρι πέρυσι ήταν στον αντίπαλό μας τον Ολυμπιακό".



Για την "σελεσάο" και το Μουντιάλ


- Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στον Κάρλος Ντούνγκα και τον Φελίπε Σκολάρι;

"Αρκετά πράγματα είναι κοινά. Είναι και οι δύο παθιασμένοι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ντούνγκα είναι φίλος με όλους τους παίκτες, είναι ξεκάθαρος όταν σου μιλάει, όπως και ο Φελίπε".



- Έχεις ξεκινήσει να σκέφτεσαι το Παγκόσμιο Κύπελλο;

"Δεν το έχω ακόμη στο μυαλό μου γιατί έχουμε ένα ματς, τον τελικό Κυπέλλου, για να τελειώσει η χρονιά. Αντίπαλός μας είναι ο Άρης, μια πολύ καλή ομάδα. Σε έναν τελικό η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών είναι διαφορετική και όλα είναι ανοικτά. Συνεχίζω μέσω του Παναθηναϊκού να δουλεύω σε πολύ καλό επίπεδο για να είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο".



- Υπάρχουν ποδοσφαιριστές από την Πορτογαλία και την Ακτή Ελεφαντοστού στην Ελλάδα τους οποίους θα αντιμετωπίσετε με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ;

"Δεν γνωρίζω και πολλούς. Στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένας Πορτογάλος επιθετικός, ο Βιεϊρίνια, αλλά δεν γνωρίζω αν παίζει στην εθνική Πορτογαλίας".



- Ποιες χώρες θεωρείς φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός από τη Βραζιλία;

"Η Ισπανία, η Αγγλία, η Αργεντινή είναι πολύ καλές ομάδες".



Για την επιστροφή του στη χώρα του, αλλά και το συμβόλαιο τιμής με ΠΑΟ


- Μετά το τέλος του Μουντιάλ πώς βλέπεις το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στη Βραζιλία και να αγωνιστείς στην Αμέρικα ή την Ατλέτικο Μινέιρο;

"Σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέψω κάποια στιγμή στη Βραζιλία και να αγωνιστώ ακόμη για ένα ή δύο χρόνια. Πρώτα απ’ όλα, όμως, θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό. Θα έπαιζα μπάλα στη Βραζιλία είτε στην Αμέρικα, όπου ξεκίνησα το ποδόσφαιρο και τους χρωστάω πολλά, είτε στην Ατλέτικο Μινέιρο, απ' όπου κατάφερα να βρεθώ στην εθνική ομάδα και να κάνω καριέρα. Εκεί με αγαπούν πολύ οι οπαδοί. Προτεραιότητα ωστόσο είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό και μετά θα δω τι θα κάνω. Είμαι καλά εδώ. Θα παίξουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι ένα από τα μεγάλα, αλλά είναι αρκετά δυνατό".



- Τι σχέση είχε με τη μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό η εθνική Βραζιλίας;

"Ο Ντούνγκα με προέτρεψε να πάω κάπου που θα παίζω συνέχεια, αφού δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής στην Αρσεναλ. Έτσι, ήρθα στην Ελλάδα, όπου οι συνθήκες δουλειάς ήταν πολύ καλές και οι άνθρωποι επίσης. Είχα διάρκεια στο παιχνίδι μου. Η τελευταία σεζόν ήταν πολύ καλή για μένα και δεν σκέφτομαι κάποια μεταγραφή".























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ