ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζιλμπέρτο: "Ο πιο σημαντικός τίτλος"

Ζιλμπέρτο: "Ο πιο σημαντικός τίτλος"
Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Κλέιτον

Ζιλμπέρτο: "Ο πιο σημαντικός τίτλος". Μπιάρσμιρ: "Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί". Καντέ: "Θέλω και άλλους τίτλους"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα:

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου στον Παναθηναϊκό, μετά από δύο χρόνια παρουσίας σου στην ομάδα. Τι έπαιξε ρόλο και ο σύλλογος κατέκτησε το πρωτάθλημα;

" Νομίζω ότι από όταν είχα πρωτοέρθει στον σύλλογο, ο στόχος μου ήταν να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της να κερδίζει τίτλους. Φυσικά δεν τους παίρνει μόνος του αλλά θέλει συνεργασία από τον καθένα, ξεκινά από τον τεχνικό τιμ, τους παίκτες, τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Είναι όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό. Από την περασμένη σεζόν, όλοι ήταν αναστατωμένοι που το χάσαμε, αλλά φέτος κάναμε εξαιρετική δουλειά, είχαμε ότι χρειαζόμασταν για να τα καταφέρουμε και είμαι περήφανος που είμαι μέρος σε όλο αυτό".

-Υπήρξε κάποιο σημείο «κλειδί» στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λιγκ;

" Θεωρώ ότι ειδικά στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου περάσαμε από δύσκολα εμπόδια και κρατήσαμε την πρώτη θέση. Όταν περνάς από αυτή την κατάσταση, κοιτάς να κρατήσεις την πρωτοπορία σου όπως κάναμε εμείς είναι σημαντικό. Γιατί μείναμε μακριά από τις αντίπαλες ομάδες και κρατήσαμε ένα πολύ καλό πλεονέκτημα".

-Έχεις κατακτήσει πολλούς τίτλους, όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Βραζιλίας. Τι συναισθήματα σου προκαλεί το επίτευγμα σε σχέση με τις υπόλοιπες επιτυχίες στην πολύχρονη καριέρα σου;

" Είναι εκπληκτικό. Για μένα κάθε τίτλος που έχω την ευκαιρία να κερδίσω, πανηγυρίζω σαν να είναι η πρώτη και ίσως η τελευταία φορά. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Έτσι νομίζω ότι είναι ο πιο σημαντικός τίτλος αυτός. Και οι άλλοι που είχαν κατακτήσει ήταν σημαντικοί αλλά αυτός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Τώρα έχουμε μπροστά μας ακόμα έναν που θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας. Είμαι χαρούμενος τώρα ακόμα περισσότερο γιατί οι φίλαθλοι μας αισθάνεται το ίδιο όπως και ο σύλλογος για αυτά που κάναμε".

-Ζιλμπέρτο, υπάρχει ακόμα και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο μια ιδιαίτερα δύσκολη ομάδα τον Άρη…

" Το πρωτάθλημα δεν είναι το τέλος για τον Παναθηναϊκό τη φετινή χρονιά, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι, ο τελικός του Κυπέλλου που δεν θα είναι εύκολος γιατί ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και με έναν πεπειραμένο προπονητή. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι κερδίζοντάς τους, δεν θα είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσουμε αλλά έχουμε δέκα μέρες να προετοιμαστούμε για αυτή την αναμέτρηση. Θα κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε ακόμα έναν τίτλο για τον σύλλογο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

-Την περσινή σεζόν άκουσες λίγες φορές την αποθέωση σε αντίθεση με φέτος;

" Πιστεύω ότι αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνω μέσα στο γήπεδο. Συμβαίνουν αυτά. Ήταν η πρώτη μου χρονιά, είχα λίγη πίεση και πολλοί πίστευαν ότι θα παίζω όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ρομπίνιο ή ο Ρονάλντο και απογοητεύτηκαν. Όμως κατάλαβαν ότι το παιχνίδι μου βασίζεται στην αμυντική τακτική και έτσι εκτίμησαν το έργο μου φωνάζοντας το όνομά μου από τις κερκίδες".

-Πόσο σημαντικό είναι που ο Παναθηναϊκός κατακτώντας το πρωτάθλημα θα βρεθεί αυτόματα την ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων, στο Τσάμπιονς Λιγκ;

" Είναι πολύ σημαντικό καθώς όπως είμαστε μεγάλη ομάδα θέλουμε πάντα να συμμετάσχουμε στην μεγαλύτερη διοργάνωση. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το παρόν και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν".

- Γίνεται πολύ συζήτηση το τελευταίο διάστημα. Κατά τη γνώμη σου, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρωτάθλημα ή το έχασαν οι αντίπαλοί του;

" Εμείς το κερδίσαμε. Κάποιες φορές όταν χάνεις ψάχνεις δικαιολογίες. Εμείς πέρυσι που χάσαμε, μείναμε ήρεμοι και προετοιμάσαμε την επόμενη ημέρα για να κερδίσουμε τον τίτλο τώρα. Δεν βρήκαμε καμία δικαιολογία, απλά συνεχίσαμε και κάναμε σωστά πράγματα για αυτό και φέτος πήραμε το πρωτάθλημα".

Μπιάρσμιρ: "Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί"



Στο παιχνίδι που κρίθηκε ο τίτλος ο Ματίας Μπιάρσμιρ αγωνίστηκε αφού ο Σεντρίκ Καντέ τραυματίστηκε στην διάρκεια του ματς, και ο Σουηδός αμυντικός αναφερόμενος στο νέο πρωτάθλημα στην καριέρα του μετά από αυτό με την Γκέτεμποργκ πως στο "τριφύλλι" θέλουν και την κατάκτηση του Κυπέλλου για να κάμνουν το νταμπλ.

- Ο Παναθηναϊκός είναι ο νέος πρωταθλητής. Πως νιώθεις μετά από την κατάκτηση της Σούπερ Λιγκ; " Είναι ωραία. Φυσικά είναι καλό το ότι εμείς ήρθαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και τώρα τα καταφέραμε".

-Υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Αρη...

" Ναι φυσικά είναι σημαντικό να κερδίσουμε και το Κύπελλο γιατί πραγματικά θα νιώσουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Έτσι ανυπομονούμε και για αυτό τον αγώνα".

-Ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που έκανε τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο θρόνο του;

" Το πιο σημαντικό πιστεύω ότι είναι πάντα πιστεύαμε στον εαυτό μας. Εντάξει υπήρξαν μερικά παιχνίδια που χάσαμε βαθμούς και ήρθαν οι αντίπαλοί μας όλο και πιο κοντά, αλλά ήμασταν δυνατοί και δεν τους επιτρέψαμε να μας προσπεράσουν".

- Πως νιώθεις με αυτές τις στιγμές που βιώνεις τώρα δεδομένου ότι είναι πρωτόγνωρες για σένα, έχεις ξαναζήσει κάτι ανάλογο;
" Οχι ακριβώς. Έχω ξαναπάρει πρωτάθλημα στη Σουηδία αλλά δεν είναι το ίδιο. Μπορεί να εξαρτάται και από το γεγονός ότι στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή, κερδίσαμε και όλοι οι οπαδοί μας έτρεχαν μέσα για να πανηγυρίσουν. Ήταν κάτι φανταστικό όπως επίσης και οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί".

-Τι θα ήθελες να τους πεις;

" Συνηθίζω να τους λέω ευχαριστώ, έρχονταν ακόμα και στα εκτός έδρας ματς και είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε δίπλα μας".

-Τι αποκόμισες από την πρώτη σου χρονιά στον Παναθηναϊκό;
" Ηταν η πρώτη μου χρονιά αλλά από την αρχή της σεζόν έπαιξα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Νιώθω καλά ακόμη. Σε όσα ματς έχω παίξει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν έχω χάσει και αυτό θέλω να κρατήσω. Αισθάνομαι ότι δεν είμαι... χαμένος στον Παναθηναϊκό".

-Τι είναι αυτό που θέλεις να κουβαλήσεις και την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

" Θέλω να κρατήσω τις καλύτερες εμφανίσεις μου αυτή τη σεζόν, είμαι νέος οπότε θα προσπαθήσω γιατί όταν παίζω νιώθω καλά. Αλλά θέλω να παίζω σε κάθε παιχνίδι φυσικά".

Καντέ: "Θέλω και άλλους τίτλους με ΠΑΟ"



"Τρελαμένος" με το πρώτο πρωτάθλημα, ο άτυχος της Κυριακάτικης αναμέτρησης λόγω του τραυματισμού του, Σεντρίκ Καντέ, τόνισε πως θέλει και άλλους τίτλους στην καριέρα του φορώντας την "πράσινη" φανέλα.

- Τέτοια χαρά που θα νιώθεις, δεν τη μειώνει ούτε ο τραυματισμός σου;

" Α, ναι. Αυτό, δεν είναι τίποτα. Ενα μικρό τράβηγμα, αλλά θα είμαι οκέι ως τον τελικό. Δεν το χάνω αυτό το παιχνίδι. Τι να σου πω; Αυτό που ζήσαμε την Κυριακή, αυτό που ζήσαμε όλη τη χρονιά ήταν μοναδικό. Και ο κόσμος μας επιβράβευσε γιατί είδε την προσπάθεια που κάναμε και ήθελε να το γιορτάσει μαζί μας. Ήταν τρομερό, όλο αυτό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πάθος, τέτοια κερκίδα ποτέ στη ζωή μου ως τώρα...


- Περάσατε μία δύσκολη σεζόν, αλλά ο πρώτος και βασικός στόχος επιτεύχθηκε. Τι σας έκανε πρωταθλητές;

" Το πάθος μας, η συγκέντρωσή μας στο στόχο μας από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν και η ποιότητα που είχαμε σαν ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είχε 6 χρόνια να πάρει τον τίτλο και ήταν πολλά. Πάρα πολλά για έναν τέτοιο σύλλογο. Γι’ αυτό κι όλοι στο κλαμπ από την αρχή της σεζόν έβαλαν ως νούμερο ένα στόχο το πρωτάθλημα. Και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι μας."

- Κάποιοι θεωρούν ακόμη και σήμερα πως δεν το πήρε ο Παναθηναϊκός, αλλά το... έχασε ο Ολυμπιακός. Και το ισχυρίζονται αυτό επειδή σας νίκησε δύο φορές φέτος.
" Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του κι αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Εμένα όμως με απασχολεί τί λέει ο βαθμολογικός πίνακας. Λέει ότι είμαστε στην κορυφή και πως είμαστε οι πρωταθλητές. Γιατί ήμασταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Κι από εκεί και πέρα, ότι δεν καταφέραμε φέτος μπορούμε να το πετύχουμε του χρόνου."

- Αυτή είναι «υπόσχεση» για τον κόσμο του Παναθηναϊκού;
" Ναι. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα έκαναν για μας φέτος. Θα προσπαθούμε πάντα να τους δίνουμε χαρές και να κατακτάμε τίτλους. Αυτό ήταν το πρώτο μου πρωτάθλημα και θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Αλλά δεν θέλω να σταματήσουμε εδώ. Σίγουρα θέλω κι άλλους τίτλους με τον Παναθηναϊκό"

- Ακολουθεί άλλωστε και το Κύπελλο...
" Ναι. Θα ήταν τέλειο να κάνουμε το νταμπλ. Σήμερα κι αύριο μπορούμε να πανηγυρίσουμε για το πρωτάθλημα, αλλά μετά το μυαλό μας θα πρέπει να μπει και πάλι στη θέση του και θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν και πάνω απ’ όλα για τον τελικό. Το θέλουμε όλοι μας κι αυτό το τρόπαιο και θα τα δώσουμε όλα για να το κάνουμε δικό μας"













































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ