ΑΡΣΕΝΑΛ

Ζιλμπέρτο: "Ποιο το νόημα να φύγει ο Βενγκέρ;"

Ζιλμπέρτο: "Ποιο το νόημα να φύγει ο Βενγκέρ;"
2007 GETTY IMAGES

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε λόγο για αγνωμοσύνη εκ μέρους των φιλάθλων της Άρσεναλ προς τον Αρσέν Βενγκέρ, αν και υπέδειξε την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης.

Ακόμα και σήμερα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τους αμυντικούς χαφ της Άρσεναλ και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που φόρεσαν τη φανέλα της. Ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού μίλησε στην αγγλική έκδοση του "Four-Four-Two" για τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων προς τον Αρσέν Βενγκέρ και τον υπερασπίστηκε.

"Ποιο θα είναι το νόημα να φύγει; Κατανοώ ότι υπάρχει πίεση από τους φιλάθλους και τον Τύπο, αλλά όλοι έχουν πέσει πάνω του. Όταν αποφασίσει να φύγει, θα πρέπει να το κάνει υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Όχι με αυτόν τον τρόπο, με τους φιλάθλους να διαδηλώνουν εναντίον του. Αυτό δείχνει αγνωμοσύνη. Οι άνθρωποι ξεχνούν τι έχει κάνει για την ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Η Άρσεναλ έχει αλλάξει πολύ και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις" ανέφερε αρχικά.

Κατόπιν, σχολίασε την ψυχολογία που έχει αυτή τη χρονική περίοδο ο προπονητής: "Το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει σκληρό. Μπορώ να φανταστώ πως νιώθει και ίσως τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η οικογένεια του, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να εργάζεται απολύτως επαγγελματικά".

Καταλήγοντας, μίλησε ευθέως για την ανάγκη ο Βενγκέρ να αλλάξει την πολιτική του στις μεταγραφές: " Δεν θέλω να συγκρίνω τη χρονική περίοδο που ήμουν εγώ στην ομάδα με το σήμερα. Τα στάνταρ του πρωταθλήματος έχουν ανέβει. Είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα και εγώ το βαθμολογώ ως το πιο δύσκολο. Κάθε σεζόν γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό και τώρα υπάρχουν η Τότεναμ και η Λέστερ. Η Άρσεναλ δείχνει πιο αδύναμη σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Πρέπει να ξοδέψει χρήματα στις μεταγραφές. Να αγοράσει έναν επιθετικό, έναν χαφ και έναν στόπερ. Θα της ήταν χρήσιμοι".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ