CHAMPIONS LEAGUE

"Ζωντανή" η Ρουμπίν

Rubin Kazan's Christian Noboa (C) celebrates after scoring against FC Copenhagen during their Champions League Group D soccer match at Central stadium in Kazan, November 24, 2010.  REUTERS/Sergei Karpukhin  (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER)
Rubin Kazan's Christian Noboa (C) celebrates after scoring against FC Copenhagen during their Champions League Group D soccer match at Central stadium in Kazan, November 24, 2010. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Με πέναλτι του Κριστιάν Νομπόα η Ρουμπίν νίκησε με 1-0 την Κοπεγχάγη στο Καζάν και εξασφάλισε την 3η θέση, αλλά διατήρησε ελπίδες και για πρόκριση στους "16".

Το αποτέλεσμα αυτό αρχικά έδωσε ελπίδες πρόκρισης και στον Παναθηναϊκό, αλλά με την ήττα του αργότερα από την Μπαρτσελόνα τις έχασε οριστικά, ακόμη και για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

Ρουμπίν - Κοπεγχάγη 1-0

Σκόρερ: 45'+2 πέν. Νομπόα
Γήπεδο: "Σεντράλ Στάντιουμ". Καζάν
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απλά κακό, χωρίς καμία πραγματική ευκαιρία για γκολ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία ανύποπτη φάση η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γέσπερ Γκρόνκιερ και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.

Ο αρχηγός της Ρουμπίν, Κριστιάν Νομπόα, εκτέλεσε από τα 11 βήματα και ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ στο 45'+2.

Στο 48' ο Πόσπεχ έχασε την πρώτη ευκαιρία των Δανών στο ματς, με τον Ριζικόβ να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Η μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 75' με τον Νταμ Ν'Ντόι να πλασάρει μέσα από την περιοχή από την πάσα του Ζοχόρε και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Σενεγαλέζος είχε σπουδαία ευκαιρία και στις καθυστερήσεις, καθώς έκανε το πλασέ από κοντά, αλλά απέκρουσε ο Ριζικόβ και κράτησε το πολύτιμο 1-0 για τους Ρώσους.

ΡΟΥΜΠΙΝ: Ριζικόβ, Καλεσίν (85' Σαλουκβάντζε), Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Νομπόα, Νάτχο, Ριαζάντσεβ, Κασάεβ (69' Μπιστρόβ), Γκιοκντενίζ Καραντενίζ, Κορνιλένκο (81' Μεντβέντεβ).
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον, Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος, Βίνγκααρντ (73' Ζοχόρε), Γκρόνκιερ, Ν'Ντόι.

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρουμπίν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Τελευταία αγωνιστική (7/12)

Μπαρτσελόνα - Ρουμπίν
Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

* ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Άαρον Λένον (Τότεναμ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Ρουμπίν Καζάν - Κοπεγχάγη 1-0 (goal)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ