X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

20η η Φίλιου στον τελικό του σύνθετου ατομικού

Στην 20η θέση περιορίστηκε η Βαρβάρα Φίλιου στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Σμύρνης.

Στην 20η θέση περιορίστηκε η Βαρβάρα Φίλιου στον τελικό του σύνθετου ατομικού, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Σμύρνης, χωρίς να καταφέρει να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με μία εμφάνιση αντάξια των ξεχωριστών δυνατοτήτων της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατετάγη 20ή μεταξύ των 24 φιναλίστ με 64,416 βαθμούς, αφού ξεκίνησε εξαιρετικά την προσπάθειά της (16,850 β. στην κορδέλα), αλλά οι βαθμολογίες της στα επόμενα όργανα είχαν καθοδική πορεία (16,133 β. στο στεφάνι, 15,733 β. στην μπάλα, 15,700 β. στις κορίνες). Η συνέπεια ήταν να τερματίσει πέντε θέσεις χαμηλότερα από ό,τι στον προκριματικό, όπου είχε έρθει 15η.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρωσίδα, Γιάνα Κουντριάβτσεβα (75,266 β.), μπροστά από την συμπατριώτισσά της Μαργαρίτα Μαμούν (74,149 β.) και την Ουκρανή, Γκάνα Ριζατντίνοβα (72,449 β.).

Χάρη στη νίκη της, η Κουντριάβτσεβα αποχαιρέτησε την Σμύρνη με απολογισμό πέντε χρυσά μετάλλια (ομαδικό, σύνθετο ατομικό, στεφάνι, μπάλα, κορίνες) και ένα ασημένιο, αφού μόνο στην κορδέλα έχασε τον παγκόσμιο τίτλο από τη Μαμούν, η οποία από την πλευρά της είχε ως συνολική συγκομιδή τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια.

Την σκυτάλη παίρνουν το Σάββατο (27/09) οι ομάδες του ανσάμπλ, που θα συμμετάσχουν στον σύνθετο αγώνα, παρουσιάζοντας τα προγράμματά τους στις 10 κορίνες και στις 3 μπάλες / 2 κορδέλες (15:00 - 20:00 ώρα Ελλάδας). Από το άθροισμα θα προκύψει η τελική κατάταξη, ενώ οι οκτώ κορυφαίες χώρες σε κάθε όργανο θα πάρουν το εισιτήριο για τους επιμέρους τελικούς οργάνων της Κυριακής (28/09).

Η Εθνική ομάδα (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Στεφανία Μήτσανα) θα έχει στις 10 κορύνες ως μουσική υπόκρουση μία μίξη των δυναμικών κομματιών «False King» και «Archangel» από τους «Two Steps From Hell», ενώ το πρόγραμμα με τις 3 μπάλες / 2 κορδέλες θα «ντύσει» ηχητικά ένα κομμάτι με έντονο ελληνικό χρώμα, το ορχηστρικό «Τα ωραία του Τσιτσάνη» σε εκτέλεση Χρήστου Νικολόπουλου.

Στην Σμύρνη θα αγωνιστούν 31 ομάδες ανσάμπλ, 24 από τις οποίες θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, στην Στουτγάρδη, εκεί όπου θα κριθεί η Ολυμπιακή πρόκριση.

Η είσοδος στην 24άδα ασφαλώς δεν αποτελεί πρόβλημα για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε τερματίσει 11η στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, το 2011 στο Μονπελιέ και το 2013 στο Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ