X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έδειξαν χαρακτήρα παρά τις ατυχίες τα κορίτσια του ανσάμπλ

Η Εθνική ομάδα ανσάμπλ παρά τα πολλά προβλήματα ολοκλήρωσε την προσπάθεια της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανσάμπλ που διεξήχθη στο Πεζάρο με τη 16η θέση.

Δύναμη ψυχής, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συντελεστή δυσκολίας, έδειξε η νεανική Εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο, όπου κατέλαβε τη 16η θέση πληρώνοντας τις ατυχίες της, αν και η συνολική προσπάθειά της στο ταπί της “Adriatic Arena” και καθ’ όλη τη φετινή χρονιά άξιζε μεγαλύτερης ανταμοιβής.

Οι πρωτοεμφανιζόμενες Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Χρύσα Μουτάφη, Μαριάννα Μανδέλλου, Αναστασία Δογραμματζή, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη) συγκέντρωσαν 30,000 βαθμούς ως άθροισμα στον σύνθετο αγώνα και τερμάτισαν στη 16η θέση μεταξύ 29 χωρών στο ντεμπούτο τους σε μια μεγάλη διοργάνωση, έχοντας δουλέψει ελάχιστες εβδομάδες με αυτή την σύνθεση, αφού μόλις στα μέσα Αυγούστου η Αθανασουλάκη κλήθηκε να αντικαταστήσει την τραυματισμένη Αγγελική Αποστολίδου.

Τα κορίτσια της Ιρίνα Ιλίεβα ξεκίνησαν από το πρόγραμμα με τις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, όπου πήραν 14,850 βαθμούς (15η θέση στον συγκεκριμένο συνδυασμό οργάνων) χορεύοντας υπό τους ήχους του δυναμικού κομματιού “Stanga” των Σάγκι Αμπιτμπούλ και Γκάι Χαλίβα, αφού δεν απέφυγαν δύο πτώσεις.

Στην συνέχεια, πάντως, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στα 5 στεφάνια, με μουσική επένδυση το «Πέταγμα της Μέλισσας» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, και απέσπασαν 15,150 βαθμούς (18η θέση), ενώ άξιζαν σαφώς περισσότερα.

Τόσο για τις νεαρές Ελληνίδες όσο και για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του Πέζαρο αποτέλεσε το πρώτο βήμα στον μακρύ δρόμο μέχρι το «Τόκιο 2020», αφού το ενδιαφέρον όλων στρέφεται πλέον στις κρισιμότερες αντίστοιχες διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν, το 2018 στην Σόφια και του 2019 στο Μπακού. Από εκεί θα ξεκινήσει και θα κορυφωθεί, κατά σειρά, η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης, για την ανάδειξη των 14 χωρών που θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Τον παγκόσμιο τίτλο στον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ κατέκτησε το μεγάλο φαβορί, Ρωσία, με 37,700 β. (στεφάνια: 18,950, μπάλες / σχοινάκια: 18,750), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στη Βουλγαρία με 36,950 β. (18,650 + 18,300) και το χάλκινο στην Ιαπωνία με 36,650 (18,400 + 18,250), η οποία άφησε εκτός βάθρου την «οικοδέσποινα» Ιταλία για μόλις 0,025 β..

Η αυλαία του 35ου παγκόσμιου πρωταθλήματος θα πέσει αύριο (Κυριακή 03/09, 15:00 - 16:25 ώρα Ελλάδας) στην “Adriatic Arena” με τους δύο τελικούς οργάνων του ανσάμπλ, στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, σε καθέναν από τους οποίους προκρίθηκαν οι οκτώ χώρες με τις υψηλότερες βαθμολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ