ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιος Πετρούνιας, πρώτος στην ιστορία των κρίκων με τρία μετάλλια

/  2024 / 9  (  / EUROKINISSI)
/ 2024 / 9 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία με το χάλκινο που πήρε στον τελικό των κρίκων αφού είναι πλέον ο μοναδικός στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία μετάλλια σε ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο της παγκόσμιας γυμναστικής και το επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει μέρος στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και να συγκεντρώνει 15.100 πόντους, με τη βαθμολόγηση αυτή να τον φέρνει στην τρίτη θέση και να του χαρίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Με αυτό το μετάλλιο μάλιστα έγραψε ιστορία, αφού δεν είναι απλά ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής γυμναστικής με τρεις προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς αλλα και ο μοναδικός στην ιστορία των κρίκων (εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 1924 και μετρούν έναν αιώνα ζωής) με τρία ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος "άρχοντας των κρίκων" ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 και χάλκινος στο Τόκιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (καλοκαίρι 2021), με τον Πετρούνια να μπορεί τώρα να καμαρώνει και για αυτό το συγκλονιστικό και συνάμα μοναδικό ολυμπιακό ρεκόρ.

Το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το έβδομο συνολικά στην σύγχρονη Ιστορία της ελληνικής Γυμναστικής στον κορυφαίο αθλητικό θεσμό. Δύο μετάλλια έχει να επιδείξει ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ένα χρυσό (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο (Σίδνεϊ 2000) επίσης στους κρίκους, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν χαρίσει στην Ελλάδα ο Ιωάννης Μελισσανίδης (Ατλάντα 1996: χρυσό στις ασκήσεις εδάφους) και το ελληνικό ανσάμπλ (Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου) που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ