X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρώτος ξανά ο Μάρας!

Βλάσης Μάρας (απονομή)

Ιστορικό ρεκόρ του Βλάση Μάρα! Στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά στο μονόζυγο (vid.)

Ο 27χρονος αθλητής του Δημήτρη Ράφτη αγωνίστηκε πρώτος στον τελικό βαθμολογήθηκε με 15,400 από τους κριτές στον τελικό του μονόζυγου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.
Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς την αγωνία που πέρασε μέχρι να αγωνιστούν οι υπόλοιποι επτά αντίπαλοι. Ο Μάρας και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής γνώριζαν ότι το μετάλλιο ήταν δικό τους, όταν ο "χάλκινος" Ολυμπιονίκης, ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν πήρε 15,350 βαθμούς.

Ο Χαμπίχεν που συνεχάρη εγκάρδια τον Μάρα (σ.σ. ο Γερμανός τον είχε νικήσει στη Λοζάνη το 2008) κατετάγη τρίτος πίσω από τον Ολλανδό Έπκε Ζόντερλαντ που βαθμολογήθηκε με 15,375. Ο Χαμπίχεν μάλιστα ισοβάθμησε στην τρίτη θέση με τον τιμέιτ του, Φίλιπ Μπόι (15,350).

Ο Μάρας που δεν κατάφερε να διακριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρισιού, απέδειξε και πάλι ότι είναι αθλητής για μεγάλους αγώνες και δημιούργησε ένα ρεκόρ άνευ προηγουμένου για Έλληνα αθλητή.

Μετά το θρίαμβο το 2009 στο Μιλάνο, μετάλλιο που αφιέρωσε μόνο στον Δημήτρη Ράφτη, είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μεγαλώσει το ρεκόρ στο μονόζυγο. Επόμενος στόχος για την ελληνική ομάδα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για τον Μάρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου σε δύο χρόνια.

Η ευρωπαϊκή συλλογή του άνοιξε το 2002 στην Πάτρα και εμπλουτίστηκε στη Λουμπλιάνα το 2004, στο Βόλο το 2006 και βέβαια στο Μιλάνο πέρυσι.

Τέλος, εκπληκτική ήταν η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Τρία μετάλλια, ένα χρυσό από τον Μάρα στο μονόζυγο και δύο αργυρά από τους Λευτέρη Κοσμίδη και Βασίλη Τσολακίδη σε έδαφος και δίζυγο αντίστοιχα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμμετοχή στον τελικό του ομαδικό για πρώτη φορά.

Φανταστείτε να μην είχαν κάνει 3.200 χιλιόμετρα οι Έλληνες με πούλμαν και φέρι μποτ, για να φτάσουν στην Αγγλία. Ίσως θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την ηφαιστειακή τέφρα!

Η κατάταξη στο μονόζυγο (σε παρένθεση η αρχική αξία)
1.Bλάσης Μάρας (Ελλάδα) 15,400β. (6,90)
2.Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία) 15,375 (7,10)
3.Φάμπιαν Χαμπίχεν (Γερμανία) 15,350 (7,00)
3.Φίλιπ Μπόι (Γερμανία) 15,350 (6,90)
5.Γιαν Κουσερά (Γαλλία) 15,025 (6,80)
5.Τζέφρι Βάμες (Ολλανδία) 15,025 (6,70)
7.Ρόμαν Κουλέσζα (Πολωνία) 14,225 (6,40)
8.Αλιάζ Πεγκάν (Σλοβενία) 13,800 (6,80)

O τελικός του Μάρα (με ελληνικό σπικάζ)


























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ