X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα ελληνικά μετάλλια στην ενόργανη

NewSports 5/11/2001 A¼I¥H B¤AªH MAPA A¦O TO ¦A¡KOªMIO ¦P¿TA£¤HMA ¡YMNAªTIKHª. INTIME SPORTS

Θυμηθείτε τα μετάλλια των Ελλήνων γυμναστών στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής από το 1994 μέχρι και το 2011 (videos).

Ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σκεφτείτε πως οι θέσεις στον τελικό των οργάνων είναι μόλις οκτώ και οι χώρες με μεγάλη παράδοση έχουν τουλάχιστον από δύο εξαιρετικούς γυμναστές σε κάθε όργανο.

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει οκτώ μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1994 μέχρι το 2011. Τέσσερις διαφορετικοί γυμναστές σε τέσσερα διαφορετικά όργανα και ο ένας εξ αυτών, ο (εικονιζόμενος) Βλάσης Μάρας έχει δύο συνεχόμενα χρυσά (2001, 2002), κατόρθωμα που δεν έχουν να επιδείξουν πολλοί Έλληνες αθλητές.

Η αρχή έγινε με το αργυρό μετάλλιο του Ιωάννη Μελισσανίδη στο έδαφος το 1994 στη Μελβούρνη:

Τη σκυτάλη πήρε το 1999 ο Δημοσθένης Ταμπάκος με το χάλκινο στους κρίκους:

Για να ανέβει στην πρώτη θέση το 2003 στο Άναχαϊμ:

Πάντως το πρώτο χρυσό το χάρισε στο μονόζυγο ο Μάρας το 2001 στη Γάνδη, ακολούθησε το Ντέμπρετσεν το 2002 (σ.σ. δυστυχώς δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα video) και το χάλκινο στο Άαρχους το 2006:

Στο κλαμπ των παγκόσμιων πρωταθλητών προστέθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης το 2010 στο Ρότερνταμ:

Το 2011 στο Λονδίνο ήρθε η σειρά του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο στο Τόκιο:

Συνοπτικά τα ελληνικά μετάλλια:

ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΛΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
1994 Μελισσανίδης Έδαφος Αργυρό
1999 Ταμπάκος Κρίκοι Χάλκινο
2001 Μάρας Μονόζυγο Χρυσό
2002 Μάρας Μονόζυγο Χρυσό
2003 Ταμπάκος Κρίκοι Χρυσό
2006 Μάρας Μονόζυγο Χάλκινο
2010 Κοσμίδης Έδαφος Χρυσό
2011 Τσολακίδης Δίζυγο Αργυρό

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου στην πόλη Νανίνγκ της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ