X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τρία μετάλλια στο Παρίσι

Βασίλης Τσολακίδης

Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες γυμναστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης στο Παρίσι

Ο 19χρονος Λευτέρης Κοσμίδης ήταν και πάλι συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο. Ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με 15,325 βαθμούς. Το πρόγραμμα του είχε 6.50 βαθμό δυσκολίας.
Μόνο ο νικητής, ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Ιπολίτο με 15,775 βαθμούς εκτέλεσε δυσκολότερο πρόγραμμα (6,70). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Γκαέλ Ντα Σίλβα με 15,125 βαθμούς.

Στο δίζυγο ο Βασίλης Τσολακίδης, 4ος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν 3ος με 15.200 (6,30 ο βαθμός δυσκολίας). Ο αθλητής του Αλέκου Ιωακειμίδη το είπε και το έκανε, δυσκόλεψε το πρόγραμμα του (ανέβασε το βαθμό δυσκολίας από το 6,00 στο 6,30.

Παρά τα μικρά λάθη δεν βρέθηκε μακριά από το χρυσό μετάλλιο, το οποίο μοιράστηκαν ο Λευκορώσος Αλεξάντερ Τσάρεβιτς (6,10) και ο Γάλλος Χάμιλτον Σαμπό (6,50) με 15,275 βαθμούς.

Διπλή αποστολή είχε η Βάσω Μιλλούση και την εκτέλεσε με επιτυχία. Πρώτα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο αγαπημένο της αγώνισμα, τη δοκό με 14,100 βαθμούς. Στο πρώτο σκαλί ανέβηκε η Κινέζα Λιουφάνγκ Γου με 14,875 και στο επόμενο η 16χρονη Ρωσίδα Αλίγια Μουσταφίνα με 14,175.

H Μιλλούση νίκησε τη Γου στους ασύμμετρους ζυγούς, όμως κατετάγη 7η στον τελικό με 13,850 βαθμούς. Νικήτρια αναδείχθηκε η περίφημη Κινέζα Κεξίν Χε με 16,075 βαθμούς. Ήταν μέλος της χρυσής κινεζικής ομάδας στο Πεκίνο και μία από τις γυμνάστριες που θεωρήθηκαν κυρίως από τους Αμερικάνους, ότι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής καθώς δεν είχαν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Στο Παρίσι η Χε είναι 18 ετών! Δεν θα μάθουμε ποτέ όμως την αλήθεια για την ηλικία της.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Βρετανή Μπεθ Τουέντλ ήταν 2η με 15,650 βαθμούς και η Γαλλίδα Γιούνα Ντιφουρνέ 3η με 15,350.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ