ΑΕΚ

ΑΕΚ, χάντμπολ ανδρών: Σημαντική ενίσχυση με τον διεθνή Πορτογάλο Γουίλσον Ντέβιες

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Γουίλσον Ντέβιες από την ΑΕΚ
Η ανακοίνωση της απόκτησης του Γουίλσον Ντέβιες από την ΑΕΚ PRINTSCREEN ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Σε μία ακόμα ποιοτική προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε η ΑΕΚ στο χάντμπολ, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Γουίλσον Ντέβιες (36 ετών, περιφερειακός).

Σημαντικά ενισχυμένη αναμένεται να παρουσιαστεί η ΑΕΚ στο χάντμπολ την νέα σεζον, καθώς στο ήδη ανανεωμένο και αναβαθμισμένο ρόστερ της νέας σεζόν θα προστεθεί ο Γουίλσον Ντέβιες (36 ετών, περιφερειακός).

Μετά την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος της Handball Premier και του κυπέλλου, αλλά και τον πρώορο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι διοικούντες την Ένωση πήραν την απόφαση να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα. Και αυτό έκαναν.

Η απόκτηση του Ντέβιες, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, έρχεται να προστεθεί μεταξύ άλλων σε αυτές των Γιαν Ζεντί, Αντάμα Κεϊτά, Έρικ Σμιντ, Ζιλμπέρτο Ντουάρτε, Άρθουρ Μίλερ, δημιουργώντας ένα πολύ ποιοτικό και έμπειρο σύνολο που στοχεύει στην επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες και τα τρόπαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γουίλσον Ντέβιες. Ο 36χρονος (07/09/1988) διεθνής Πορτογάλος περιφερειακός, ύψους 1,92 μ., υπέγραψε το συμβόλαιό του και εντάσσεται στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ.

Ο Γουίλσον Ντέβιες ξεκίνησε το χάντμπολ από την Sporting Lisboa, όπου αγωνίστηκε από το 2000 έως το 2006. Τη διετία 2006-2008 αγωνίστηκε για λογαριασμό της ισπανικής RGC Covadonga, ενώ στη συνέχεια έκανε το άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Porto. Με τους «μπλε» κατέκτησε 6 σερί Πρωταθλήματα και 1 Σούπερ Καπ, ενώ παράλληλα σημείωσε δεκάδες συμμετοχές στο Champions League και το EHF Cup.

Το 2014 πήρε μεταγραφή για την γαλλική Nantes, με την οποία κατέκτησε το Λιγκ Καπ, ενώ την επόμενη διετία (2015-2017) αγωνίστηκε στη Ρεν. Ακολούθησαν οι επίσης γαλλικές Dunkirk HGL (2017-2019) και US Ivry (2019-2022) και το 2022 φόρεσε τη φανέλα της Eurofarm Pelister, κατακτώντας το Πρωτάθλημα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της C’ Chartres MHB.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας.

Γουίλσον, καλώς ήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!"

TAGS ΑΕΚ HANDBALL PREMIER ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ