HANDBALL PREMIER

ΑΕΚ, χάντμπολ: Η Ένωση ενεργοποίησε τη "βόμβα" με την απόκτηση του Γιαν Ζεντί

ΑΕΚ, χάντμπολ: Η Ένωση ενεργοποίησε τη "βόμβα" με την απόκτηση του Γιαν Ζεντί
AEK FC

Σε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας της προχώρησε η ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου διεθνούς τερματοφύλακα Γιαν Ζεντί.

Την πέμπτη μεταγραφή της στο φετινό καλοκαίρι και μία εκ των μεγαλύτερων στη ιστορία της ανακοίνωσε η ΑΕΚ, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του Γιαν Ζεντί, που μαζί με τον Νταν Τέπερ θα συνθέσουν το δίδυμο των τερματοφυλάκων της ένωσης τη νέα σεζόν.

Πρόκειται για 42χρονο διεθνή με την εθνική Γαλλίας, ο οποίος έχει περάσει όλη την καριέρα του στο πρωτάθλημα της χώρας του έχοντας αναδειχθεί κορυφαίος γκολκίπερ το 2015 και το 2019.

Με τη Γαλλία έχει κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ενώ συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Το 2021 και 2022 πανηγύρισε δυο διαδοχικά νταμπλ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μετράει και συμμετοχές στο EHF Champions League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ

"Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιαν Ζεντί. Ο γεννηθείς στις 26 Δεκεμβρίου 1981, Γάλλος τερματοφύλακας, θα ενισχύσει τη νέα σεζόν το τμήμα του Χάντμπολ Ανδρών της ΑΕΚ.

Ο Γιαν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει έρθει στη χώρα μας. Πρόκειται για τον διεθνή Γάλλο τερματοφύλακα, που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ενώ συμμετείχε με τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 και στο Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Billère Handball και το 2008 μεταγράφηκε στη Aurillac HB CA. Μετά από δύο χρόνια πήγε στην Istres PH και το 2012 μετέβη στην Cesson Rennes MHB.

Από το 2014 μέχρι το 2020 αγωνιζόταν στην Chambéry SMBH, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας το 2019, πριν μεταγραφεί στη Paris Saint-Germain, στην οποία ήταν ο βασικός γκολκίπερ, με συμμετοχές στο Champions League, ενώ το 2021 και το 2022 κατέκτησε με την ομάδα του, δύο διαδοχικά Νταμπλ. Τη σεζόν 2022/23 έπαιξε στην Limoges Handball, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν στην Saran Loiret Handball.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 και το 2019 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του γαλλικού πρωταθλήματος!

Γιαν, καλώς ήρθες στην ΑΕΚ!".

TAGS HANDBALL PREMIER ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ