EUROPEAN CUP

European Cup: ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ρίχνονται στη μάχη της πρόκρισης στον 3ο γύρο

Στιγμιότυπο από τον αγώνα της ΑΕΚ στο Χάντμπολ
Στιγμιότυπο από τον αγώνα της ΑΕΚ στο Χάντμπολ EUROKINISSI SPORTS

Την Παρασκευή (25/10) δύο ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ρίχνονται στη μάχη της πρόκρισης στον 3ο γύρο European Cup Χάντμπολ Ανδρών.

Τη δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας Φαζάνο θα υποδεχθεί την Παρασκευή (25/10) στο ΟΑΚΑ σε δύο αναμετρήσεις η ΑΕΚ.

Η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στους Ιταλούς, οι οποίοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, αφού βρίσκονται στην 8η θέση με 7 πόντους (3-1-3) σε 7 αγώνες.

Η Φαζάνο έχει μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία με 7 χρόνια παρουσίας στα Κύπελλα Ευρώπης με καλύτερη της πορεία να είναι μέχρι τους 16 του European Cup τη σεζόν 2022-2023.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την 15η σεζόν της στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει το European Cup το 2021, ενώ ήταν φιναλίστ στο Τσάλεντζ Καπ το 2018.

Στις δηλώσεις του ο προπονητής της Ένωσης, Φρεντερίκ Μπουζόν είπε: "Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια! Είναι το τέλος ενός πρώτου κύκλου, που ξεκίνησε το καλοκαίρι και δεν ήταν εύκολος για εμάς, όμως η ΑΕΚ είναι εδώ για τα καλά.

Ευελπιστούμε να προκριθούμε και να… κλείσουμε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν θετικά, δίνοντας χαρά στους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν παντού και πάντα.

Ανυπομονούσα πολύ καιρό να δω την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα τα δώσουμε όλα και τις δύο μέρες για να ευχαριστήσουμε μαζί και την διοίκηση που έχει χτίσει μία σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς ανθρώπους. Πάμε ΑΕΚ".

Πρόκληση για ΠΑΟΚ

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει μία σημαντική πρόκληση στην Κύπρο στο ξεκίνημα της 13ης σεζόν του στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ως παρακαταθήκη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-2010, ενώ δύο φορές έφτασε έως τους 16 του Τσάλεντζ Καπ/European Cup.

Η Ανόρθωση στα μόλις έξι χρόνια παρουσίας της στην Ευρώπη έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις, όπως η συμμετοχή στα ημιτελικά του European Cup το 2021, αλλά και στους 16 του ίδιου Κυπέλλου τη σεζόν 2022-2023.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στους πρωταθλητές Κύπρου αγωνίζονται πολλοί αθλητές με παρελθόν και διακρίσεις στον ΠΑΟΚ.

Ο τερματοφύλακας Κώστας Γουργούμης με τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ο πίβοτ Χρύσανθος Τσαναξίδης που κατέκτησε το περσινό κύπελλο, ο εξτρέμ Παντελής Κωστακίδης και φυσικά ο πλέι μέικερ Λευτέρης Σεϊρεκίδης, που είναι γιος του τεχνικού του Δικεφάλου Στέλιου Σεϊρεκίδη και έτσι θα υπάρχει και μία ωραία οικογενειακή αθλητική μονομαχία.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

  • 20:00 Ανόρθωση - ΠΑΟΚ
TAGS EUROPEAN CUP ΑΕΚ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ