HANDBALL PREMIER

Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση την ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό, ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων για τη ρίψη μπουκαλιών

Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση την ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό, ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων για τη ρίψη μπουκαλιών
INTIME SPORTS

Σε ακρόαση από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας κλήθηκε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομιών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του τελικού της Handball Premier κόντρα στον Ολυμπιακό.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΕΑΒ στα επεισόδια που σημειώθηκαν εκτός γηπέδου στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο τελικό της Handball Premier.

Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε απολογία την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ενώ της επέβαλε και ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τη ρίψη μπουκαλιών νερού προς τους αθλητές των "ερυθρόλευκων" στο ματς.

Κατά συνέπεια, η Ένωση θα υποδεχθεί τους Πειραιώτες στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ την προσεχή Πέμπτη (13/6) χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της. Για την ιστορία, η σειρά μετά τη χθεσινή (6/6) νίκη του Δικεφάλου βρίσκεται στο 1-1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ

"Καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 13/6/2024 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών) για σοβαρά – εκτεταμένα επεισόδια (εκτόξευση πετρών, μαρμάρων, τούβλων, φιαλών με χλωρίνη προς τις αστυνομικές δυνάμεις – σοβαρές υλικές ζημιές στην αθλητική εγκατάσταση) που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου "Ζαχαρίας Αλεξάνδρου", κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη σε αυτό στις 6/6/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των Playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

2. Με την υπ’ αριθμό 23/2024 Πράξη της επιβλήθηκε, σε βάρος του αυτού ως άνω αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών), η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική Διοργάνωση μετέχει η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω ρίψης πλειάδας φιαλών νερού, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, προς τους αθλητές του φιλοξενούμενου σωματείου κατά τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν. 5085/2024".

TAGS HANDBALL PREMIER ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ