EUROPEAN CUP

Κλήρωση European Cup ανδρών: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο

Κλήρωση European Cup ανδρών: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο
EUROKINISSI SPORTS

Τους αντιπάλους τους στον 2ο προκριματικό γύρο του European Cup έμαθαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Από τον 2ο γύρο θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο European Cup, καθώς με βάση το ranking της EHF η Ελλάδα για τη σεζόν 2024/25 δεν έχει έχει θέση για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, European League.

Το μεσημέρι της Τρίτης (16/07) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, με τους ελληνικούς συλλόγους να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους.

Ο φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Ολυμπιακός θα μονομαχήσει σε διπλές αναμετρήσεις με τον νικητή του ζευγαριού Άμπερ - Μαργκαρέτεν.

Οι "ερυθρόλευκο" θα δώσουν το πρώτο ματς του δεύτερου γύρου στην Ελλάδα, στις 19-20/10, ενώ τη ρεβάνς στις 26-27/10, στην έδρα μίας εκ των Άμπερ (Λιθουανία) και Μαργκαρέτεν (Αυστρία).

Η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της την ιταλική Τζούνιορ Φαζάνο, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται εκτός έδρας (19-20/10) και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα (26-27/10).

Τέλος, ο Κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην Κύπρο (19-20/10), ενώ η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη 26-27/10.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση έχει κατακτήσει το European Cup το 2021, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" την περσινή σεζόν έφτασαν έναν βήμα πριν τον τίτλο, χάνοντας εν τέλει στους τελικούς από τη Βάλουρ.

Ωστόσο, η χώρα μας θα έχει πέντε εκπροσώπους, καθώς Δράμα και Διομήδης θα εκκινήσουν από τον 1ο γύρο.

Η Δραμινοί θα αντιμετωπίσουν την Τίκβες από τη Βόρεια Μακεδονία με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται εντός έδρας στις 14-15 Σεπτεμβρίου και ο επαναληπτικός στις 21-22 του ίδιου μήνα, ενώ η ομάδα του Άργους κληρώθηκε με τους Μπλακ Ντέβιλς από το Μεράνο, με τον εναρκτήριο αγώνα να δίνεται στην Ιταλία.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι των ελληνικών συλλόγων

1ος Γύρος

  • Μπλακ Ντέβιλς - Διομήδης
  • Δράμα - Τίκβες

2ος Γύρος

  • Ολυμπιακός - Άμπερ/Μαργκαρέτεν
  • Τζούνιορ Φαζάνο - ΑΕΚ
  • Ανόρθωση - ΠΑΟΚ
TAGS EUROPEAN CUP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ