ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Γίχα δεν είναι Μέσι

COLOGNE, GERMANY - MAY 30: Filip Jicha of Kiel celebrates a goal during the handball final match between THW Kiel and FC Barcelona Borges at the Lanxess Arena on May 30 in Cologne, Germany. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
COLOGNE, GERMANY - MAY 30: Filip Jicha of Kiel celebrates a goal during the handball final match between THW Kiel and FC Barcelona Borges at the Lanxess Arena on May 30 in Cologne, Germany. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Τσέχος Φίλιπ Γίχα αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο δίχως να υπάρξουν διαμαρτυρίες στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Ο Φίλιπ Γίχα δεν θα απολαύσει ποτέ την αποδοχή που έχει ο Λιονέλ Μέσι στο ποδόσφαιρο, αλλά τουλάχιστον ο Τσέχος ίντερ άξιζε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο.

Ο άσος του Κιέλου που θα παρακολουθήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα από την τηλεόραση, συγκέντρωσε το 31% των ψήφων. Είναι η πρώτη φορά που ένας Τσέχος παίκτης κατακτάει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Τον νικητή του Champions League ψήφισαν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ένα πάνελ ειδικών και προπονητών και οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Ο Γίχα νίκησε τον Γάλλο Νικολά Καράμπατιτς και τον συμπαίκτη του, τον Γάλλο γκολκίπερ Τιερί Ομεγέρ.

Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς είναι η Ρουμάνα Κριστίνα Νεάγκου με δεύτερη τη Νορβηγίδα Κατρίνε Λούντε-Χάραλντσεν και τρίτη τη Μαυροβούνια Μπογιάνα Πόποβιτς.

Η απονομή των τιμητικών βραβείων θα γίνει λίγο πριν το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη (13/1) στο Μάλμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ