HANDBALL PREMIER

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 24-22: Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στη ματσάρα της Νίκαιας και βρίσκονται ένα βήμα από την κατάκτηση της Handball Premier

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 24-22: Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στη ματσάρα της Νίκαιας και βρίσκονται ένα βήμα από την κατάκτηση της Handball Premier
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψυχωμένος στη ματσάρα της Νίκαιας, υπέταξε με 24-22 την ΑΕΚ στην παράταση, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον έχει δύο ευκαιρίες για να κατακτήσει τη Handball Premier.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση την ΑΕΚ με 24-22, έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών και βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή του στον θρόνο της Handball Premier.

Σε ένα ματς με πολλές επαφές, εναλλαγές του σκορ και όμορφα γκολ, οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν με πιο καθαρό μυαλό στο έξτρα δεκάλεπτο της παράτασης, πήραν καλύτερες επιθετικές αποφάσεις και κατάφεραν να υποτάξουν την Ένωση που είχε την ευκαιρία να "κλέψει" το παιχνίδι στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην έδρα του Δικεφάλου την προσεχή Πέμπτη (13/6), με τον αγώνα ωστόσο να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών μετά από την απόφαση της ΔΕΑΒ να τιμωρήσει με μία αγωνιστική την ΑΕΚ για ρίψεις μπουκαλιών προς τους παίκτες των Πειραιωτών στη διάρκεια του δεύτερου τελικού.

Το ματς

Ο τρίτος τελικός της Handball Premier ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ με τον Μίλερ μετά από όμορφη συνεργασία με τον Γιόνσον, στην πρώτη επίθεση του ματς.

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα σε διάστημα μόλις δύο λεπτών, με τους Κάβτσιτς και Τζηρά να κάνουν το 2-1. Ωστόσο, η Ένωση ισορρόπησε την κατάσταση και κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ της 3-5.

Τζηράς και Σάββας έφεραν το ματς στα ίσια (5-5), για να τρέξει ο Δικέφαλος ένα σερί 2-0 και να διαμορφώσει το 5-7. Σε εκείνο το σημείο η επίθεση της ΑΕΚ σίγησε, καθώς δεν βρήκε δίχτυα για τα επόμενα οκτώ λεπτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι "ερυθρόλευκοι" για να πάρουν εκ νέου προβάδισμα με 8-7.

Οι Μπελασέν και Λιάπης έφεραν για ακόμα μία φορά τούμπα το ματς (8-9), για να βάλει για ακόμα μια φορά τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ ο εκπληκτικός Τζηράς των τεσσάρων τερμάτων.

Όμως το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να πηγαίνει με το υπέρ της 11-10 στα αποδυτήρια μετά από γκολ του Στίπε Μαντάλινιτς 2'' πριν το τέλος του.

Στο δεύτερο τριαντάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά από την ΑΕΚ και έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 4-2, με τον Κροάτη ίντερ της ΑΕΚ να αναγκάζεται να πάρει το "όπλο" του. Τρία διαδοχικά γκολ από τον Μαντάλινιτς έκαναν το 15-16, με τον Σλίσκοβιτς να ισοφαρίζει για το 16-16.

Ο Φρεντερίκ Μπουζόν αποφάσισε με 20' να απομένουν για τη λήξη του τρίτου τελικού να αλλάξει τακτική προσέγγιση, με την Ένωση να παρατάσσεται με 7 παίκτες γηπέδου στην επίθεση και να το πληρώνει, καθώς βρέθηκε να κυνηγάει το ματς με δύο γκολ διαφορά (18-16 και 19-17).

Η επίθεση του Ολυμπιακού "κόλλησε" για πάνω από έξι λεπτά, μέχρι να βάλει τέλος ο Παπαβασίλης (20-20) στο 23:00, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ είχε βρει τρεις φορές δίχτυα με τους Λέμος, Μαντάλινιτς και Σόκολιτς (σε άδειο τέρμα).

Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν δραματικά. Ο Πασσίας έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (21-21) για να ισοφαρίσει ο Μαντάλινιτς από το σημείο του πέναλτι στο 28:13.

Οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση στο τέλος για να "κλέψουν" τον αγώνα, με αποτέλεσμα αυτός να οδηγηθεί στην παράταση.

Στο έξτρα δεκάλεπτο οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν πιο ψυχωμένοι από τους παίκτες του Φρεντερίκ Μπουζόν, δύο γκολ του Σάββα και ένα του Μοντόρο έκαναν το 24-21, με τον Μαντάλινιτς να μειώνει σε 24-22 χωρίς αυτό να μπορέσει να αποτρέψει από το κάνει το 2-1 στη σειρά των τελικών ο Ολυμπιακός.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-4, 5-6, 7-7, 8-8. 10-11 (ημχ), 13-13, 14-15, 18-17, 19-19, 21-20, 21-21 (κ.δ.), 23-21 (ημχ παρ.), 24-22

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των τελικών

Πρώτος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - ΑΕΚ 25-23

Δεύτερος Αγώνας

  • ΑΕΚ - Ολυμπιακός 25-23

Τρίτος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - ΑΕΚ 24-22

Τέταρτος Αγώνας

  • 13/6 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Πέμπτος Αγώνας (εάν χρειαστεί)

  • 16/6 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
TAGS HANDBALL PREMIER ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ