HANDBALL PREMIER

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 25-23: Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στα σημεία της Ένωσης και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 25-23: Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στα σημεία της Ένωσης και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε με 25-23 την Ένωση στο κλειστό της Ηλιούπολης και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 25-23 στον πρώτο αγώνα της τελικής σειράς της Handball Premier και έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να πάρει τα σκήπτρα από την Ένωση και να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ μετά από δύο χρόνια.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν λύγισαν στην αντεπίθεση διαρκείας του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς αν και η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο γκολ ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, δεν ολοκλήρωσε την τελευταία της επίθεση για να στείλει το ματς στην παράταση.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της Ένωσης, με το ματς θα έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη (6/6).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας εμφανώς καλύτερο ρυθμό από την ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενος τα συνεχή ματς του στην Ευρώπη.

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν άνοιξαν το σκορ με τον Κάβτσιτς και έφτασαν γρήγορα στο 3-1 με την ΑΕΚ να απαντάει με δύο γκολ του Μίλερ για το 3-3.

Οι δύο ομάδες πήραν ισόπαλες (4-4) μέχρι το 12:30', σημείο στο οποίο οι παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς πάτησαν γκάζι, έδειξαν την ποιότητά τους στην επίθεση και σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του Κοτανίδη πήραν κεφάλι στο ματς με τέσσερα τέρματα (9-5).

Σταδιακά η Ένωση ισορρόπησε τον αγώνα και κατάφερε να μειώσει στα δύο τέρματα (10-8) στο 25', με το τελευταίο ωστόσο πεντάλεπτο να είναι καταστροφικό για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 3-0 με τους Σλίσκοβιτς (δις) και Σάββα να βρίσκουν δίχτυα και να στέλνουν τους Πειραιώτες με το υπέρ τους 13-8 στα αποδυτήρια έχοντας κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να πάρουν την πρώτη νίκη στους τελικούς της Handball Premier.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν η ΑΕΚ που αυτή τη φορά πέτυχε το πρώτο γκολ, με τους "ερυθρόλευκους" να απαντάνε αμέσως με δύο τέρματα για το 15-9.

Η Ένωση αύξησε τα ποσοστά της στην επίθεση, ενώ στην άμυνα έχει οδηγήσει σε κακές επιλογές τους παίκτες του Ολυμπιακού, με συνέπεια σιγά σιγά να ροκανίσει τη διαφορά για να τη φτάσει στα δύο γκολ (19-17) στο 45' και στο ένα (20-19) 10 λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Έκτοτε το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τους Πειραιώτες να αποσπώνται τρεις φορές με δύο τέρματα (21-19, 22-20, 23-22) και τον Δικέφαλο να έχει τις λύσεις μένοντας κοντά στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου (21-20, 22-21, 23-22).

Η ΑΕΚ είχε την τύχει στα χέρια της στην τελευταία επίθεση για να στείλει το ματς στην παράταση, με τον Μίλερ ωστόσο να κάνει λανθασμένη πάσα, οι παίκτες και ο πάγκος της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ πάνω στον Λέμος, τον Κάβτσιτς να κλέβει την μπάλα και στον αιφνιδιασμό να διαμορφώνει το τελικό 25-23.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-3, 6-4, 9-5, 10-8, 13-8 (ημχ), 15-9, 17-12, 19-17, 20-19, 22-21, 25-23

Το πρόγραμμα των τελικών

Πρώτος Αγώνας

  • Ολυμπιακός - ΑΕΚ 25-23

Δεύτερος Αγώνας

  • 6/6 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Τρίτος Αγώνας

  • 10/6 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Τέταρτος Αγώνας (εάν χρειαστεί)

  • 13/6 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Πέμπτος Αγώνας (εάν χρειαστεί)

  • 16/6 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
TAGS HANDBALL PREMIER ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ