HANDBALL PREMIER

Ολυμπιακός, χάντμπολ: Ενίσχυση στη θέση του πίβοτ με τον Μαυροβούνιο Βούγιοβιτς

Ολυμπιακός, χάντμπολ: Ενίσχυση στη θέση του πίβοτ με τον Μαυροβούνιο Βούγιοβιτς
OLYMPIACOS SFP

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στη δεύτερη προσθήκη σε μόλις λίγες ώρες, καθώς μετά τον Πρέντραγκ Βέγιν ανακοίνωσε και την απόκτηση του διεθνούς Μαυροβούνιου πίβοτ Λούκα Βούγιοβιτς.

Το κενό που άφησε η αποχώρηση του Παναγιώτη Καραμπουρνιώτη, που εντάχθηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, αναπλήρωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκα Βούγιοβιτς.

Πρόκειται για 24χρονο διεθνή με την εθνική Μαυροβουνίου πίβοτ, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη χώρα του με τη φανέλα της Λόβτσεν, με την οποία πραγματοποίησε έξι εμφανίσεις στη φάση των ομίλων του EHF European League.

Έχει επίσης έχει παίξει στη Σλοβενία με την Κόπερ και στη Βόρεια Μακεδονία με τη Μέταλουργκ Σκόπιε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Λούκα Βούγιοβιτς. Ο διεθνής Μαυροβούνιος πίβοτ (11/4/2000, 1,93μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν (2023-24), ο Λούκα Βούγιοβιτς αγωνίστηκε στην Λόβτσεν (Μαυροβούνιο), με την οποία σημείωσε 20 γκολ, σε έξι ματς στη φάση των ομίλων του EHF European League. Επίσης, έχει φορέσει και τις φανέλες της Μέταλουργκ (Βόρεια Μακεδονία) και της Κόπερ (Σλοβενία). Ο Βούγιοβιτς είναι μέλος της Εθνικής Μαυροβουνίου.

Η δήλωση του Λούκα Βούγιοβιτς: "Ανυπομονώ για το ντεμπούτο μου στον Ολυμπιακό. Τα εντός έδρας παιχνίδια μας θα είναι συναρπαστικά, αφού οι οπαδοί μας είναι καταπληκτικοί. Μόνο υπέροχα πράγματα άκουσα για τον σύλλογο, οπότε η απόφαση μου να έρθω εδώ δεν ήταν δύσκολη. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον σύλλογο. Ελπίζω, να εκπληρώσω τις προσδοκίες από όλους στην ομάδα, που πιστεύουν σε εμένα και μου έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία. Οι στόχοι μου για τη σεζόν είναι υψηλοί, ελπίζω να αγωνιστούμε στο EHF European Cup και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο και ακόμη παραπέρα, όσο πιο μακριά. Ξέρω, ότι αυτό είναι δυνατό, με τέτοιους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ και ειδικά, με τον Ζέλικο Μπάμπιτς στον πάγκο, έναν σπουδαίο προπονητή".

Προηγούμενες ομάδες:

2023-24 RK Lovćen (Μαυροβούνιο)

2021-23 RD Koper (Σλοβενία)

2019-20 RK Metalurg Skopje (Βόρεια Μακεδονία)"

TAGS HANDBALL PREMIER ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ