ΠΑΟΚ – Μουράτπασα: Οι καταγγελίες των Τούρκων και οι απαντήσεις του Δικεφάλου
Ελληνοτουρκική κόντρα έχει ξεσπάσει στο χάντμπολ μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μουράτπασα με τον Τούρκο Υπουργό Αθλητισμού να κάνει λόγο για βίαιη συμπεριοφά. Οι απαντήσεις του Δικεφάλου και τα δεδομένα που υπάρχουν.
Θερμό ήταν το τρίτο ημίχρονο των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με την Μουράτπασα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του EHF Cup. Ο Δικέφαλος του Βορά πήρε την πρόκριση, ωστόσο οι αγώνες των δύο ομάδων πήραν μεγάλη διάσταση στη γειτονική χώρα.
Χαρακτηριστικό είναι πως για το θέμα τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας.
Ο Μεχμέτ Μουρασέμ Κασάπογλου έκανε λόγο για βίαιη συμπεριφορά και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε τουρκική σημαία στο γήπεδο: “Η συμπεριφορά και η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και των οπαδών του δεν συνάδουν με τον ειρηνικό και φιλικό χαρακτήρα του αθλητισμού. Παρότι ήταν κρεμασμένη μία ελληνική σημαία, η δική μας ένδοξη σημαία δεν επετράπη να κρεμαστεί, σε αντιδιαστολή με όσα ισχύουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Συν τοις άλλοις, οι αθλήτριές μας υπέστησαν βίαιη συμπεριφορά. Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες και αναμένουμε την ίδια ευαισθησία από την ελληνική πλευρά”
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
Βέβαια, όλα τα παραπάνω προξένησαν μεγάλη εντύπωση αφού κανένας από την τουρκική ομάδα δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε μετά τον αγώνα της Παρασκευής ούτε μετά από εκείνον του Σαββάτου.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως συνηθίζεται πριν από τους αγώνες υπάρχει σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτήν αποφασίστηκε να μην αναρτηθούν μαζί στο “Φιλίππειο” σημαίες των δύο χωρών, αντίθετα να υπάρξει σημαία της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και εκείνη με το λογότυπο της διοργάνωσης. Κάτι το οποίο και συνέβη τελικά.
Στο “Φιλίππειο” εδώ και χρόνια υπάρχει μία ελληνική σημαία στην οροφή σε άλλο σημείο από αυτό που ανέβηκαν οι σημαίες της Ομοσπονδίας και τη διοργάνωσης. Όπως τόνιζαν από τον ΠΑΟΚ κανένας από την αποστολή της Μουράτπασα δεν διαμαρτυρήθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν.
Φυσικά, εκείνο που θα κρίνει εάν θα υπάρξει κάποια συνέχεια σε όλο αυτό είναι η έκθεση του παρατηρητή στην EHF. Αυτή αναμένεται να φτάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες αν και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει κάτι επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ, ενώ και στα ηλεκτρονικά φύλλα αγώνα δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τους δύο διαιτητές.
Από εκεί και πέρα από τον ΠΑΟΚ τονίζουν ότι προσέφεραν την καλύτερη δυνατή φιλοξενεία τόσο στις αθλήτριες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, όσο και στους συνοδούς τους. Μάλιστα, παραχωρήθηκε το λεωφορείο της αποστολής κατόπιν αιτήματος της τουρκικής ομάδας, ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν στη Θεσσαλονίκη το τούρκικο προξενείο και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.
Να αναφέρουμε ότι στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του την πρωταθλήτρια Σερβίας των τελευταίων δύο ετών, τη ΖΟΡΚ από τη Γιαγκόντινα. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 12-13 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα στη Γιαγκόντινα, εκτός αν υπάρξει συμφωνία των δύο ομάδων ώστε να γίνουν και οι δύο αγώνες σε μία από τις δύο πόλεις, όπως συνέβη και με την Μουράτπασα.