ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga 2: Αναβολή μαθηματικής ανόδου για τον Σάλιακα, παλεύει για τον απευθείας προβιβασμό η Φορτούνα του Τζόλη

Ο Μανώλης Σάλιακας
Ο Μανώλης Σάλιακας FC ST. PAULI TV

Ο Μανώλης Σάλιακας όχι μόνο είδε την ομάδα του, Ζανκτ Πάουλι, να χάνει στο ντέρμπι του Αμβούργου, αλλά αποβλήθηκε και με δεύτερη κίτρινη κάρτα το 90+6' με συνέπεια να αναβάλλεται προσωρινώς η μαθηματική άνοδος στην Bundesliga μετά από 14 χρόνια, την ώρα που η Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη κέρδισε με 3-1 τη Νυρεμβέργη και θα παλέψει μέχρι τέλος για το θαύμα του απευθείας προβιβασμού.

Η Ζανκτ Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα δεν κατάφερε να κλειδώσει και μαθηματικά, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, την επιστροφή της στην Bundesliga 14 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα του Έλληνα μπακ ηττήθηκε με 1-0 στο ντέρμπι του Αμβούργου με σκόρερ τον Ρόμπερτ Γκλάτζελ στο 85', ενώ 11' αργότερα και συγκεκριμένα στο 90+6' ο διεθνής είδε τη δεύτερη κίτρινη για να οδηγηθεί στα αποδυτήρια.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ζανκτ Πάουλι παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία με 63 βαθμούς, ενώ πλέον χρειάζεται μία νίκη στα εναπομείναντα δύο ματς του πρωταθλήματος για να κλειδώσει και μαθηματικά την άνοδο.

Την ίδια ώρα, η Φορτούνα του Χρήστου Τζόλη επικρατούσε με 3-1 της Νυρεμβέργης στο Ντίσελντορφ, με τον Έλληνα διεθνή εξτρέμ να αγωνίζεται βασικός και να περνάει αλλαγή στο 83', παραμένοντας έτσι μακριά από το σκοράρισμα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ με αυτό της το τρίποντο έφτασε τους 59 πόντους σε 32 αγωνιστικές, δύο λιγότερους από το δεύτερο Κίελο, που έχει ματς λιγότερο και τέσσερις από τη Ζανκτ Πάουλι.

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες θέσεις στην Bundesliga 2 δίνουν την απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η τρίτη θέση οδηγεί σε μπαράζ με τον 16ο της Bundesliga, που για την ώρα είναι η Μάιντς.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ