NEW ARTICLES

Ο Στέλλα απαντά στον Μάρκο: "Ακόμα και ο Μίκαελ Σουμάχερ ενίοτε δεν είχε αυτοπεποίθηση"

Ο Αντρέα Στέλλα νέος διευθυντής της McLaren
Ο Αντρέα Στέλλα νέος διευθυντής της McLaren MCLAREN MEDIA CENTRE

Μετά τον Ζακ Μπράουν, στο Όστιν ο διευθυντής της McLaren F1 Αντρέα Στέλλα κατέκρινε επίσης δημοσίως το απαράδεκτο σχόλιο του συμβούλου της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ότι ο Λάντο Νόρις “δεν είναι πνευματικά δυνατός” για τη μάχη τίτλου με τον Μαξ Φερστάπεν.

Το σχόλιο αυτό του 81χρονου Χέλμουτ Μάρκο εντάσσεται στον συνηθισμένο “ψυχολογικό πόλεμο” που γίνεται κατά τη διάρκεια μιας διεκδίκησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος, και τόσο συχνά έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το ίδιο σχόλιο δικαιολογείται ή παύει να είναι απαράδεκτο. Ειδικά μετά από δύο δεκαετιές προσπαθειών πολλών μελών της Formula 1 -και κυρίως των Λιούις Χάμιλτον, Λάντο Νόρις, Τότο Βολφ- να διώξουν το στίγμα από οποιονδήποτε μιλά ανοιχτά και εξωτερικεύει τα οποιαδήποτε προλήματα πενυματικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Μετά τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, ότι το συγκεκριμένο σχόλιο του Μάρκο “πάει τη Formula 1 είκοσι χρόνια πίσω”, τώρα ο διευθυντής της McLaren F1 Αντρέα Στέλλα κατέκρινε και εκείνος δημόσια τα σχόλια του Αυστριακού που στόχευαν να κλονίσουν τον ψυχισμό του Νόρις ενόψει της κρίσιμης μάχης με τον Μαξ Φερστάπεν για τον φετινό τίτλο της F1.

Ο Στέλλα, μάλιστα, δήλωσε ότι τα λόγια του Μάρκο είχε χειρότερα από την απρεπή λέξη που είπε ο Μαξ Φερστάπεν στη συνέντευξη Τύπου πριν από το GP της Σιγκαπούρης. “Έχασε μια ευκαιρία να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη δουλειά που έχει γίνει τις δύο τελευταίες δεκαετίες -ειδικά την τελευταία δεκαετία- στην εξωτερίκευση των θεμάτων πνευματικής υγείας. Είναι τόσο σημαντικά”, είπε ο Στέλλα αναφερόμενος στον Μάρκο.

Είμαι περήφανος για όσα η F1 κατάφερε να κάνει, για όσα κατάφεραν οι οδηγοί να κάνουν, ή γενικά οι αθλητές, μιλώντας για αυτό. Ο Λάντο είναι πρεσβευτής της εξωτερίκευσης να λες ανοιχτά ότι καμιά φορά είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ, και όχι απαραίτητα πάντα σε κάτι που αφορούσε εκείνον, αλλά γενικώς για το θέμα.

Και μετά ακούς τι είπε ο Χέλμουτ, και είναι σαν να καταστρέφεις με ένα σχόλιο τη δουλειά 20 ετών. Για μένα, αυτό είναι πολύ πιο άσχημο σχόλιο από ένα μέλος της κοινότητας της F1, από μια κακή λέξη στο λάθος μέρος”, πρόσθεσε ο Ιταλός, εννοώντας τη λέξη “F***” του Φερστάπεν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της FIA στη Σιγκαπούρη.

McLaren Media Centre
Ο διευθυντής της McLaren F1 Αντρέα Στέλλα (δεξιά) με τους Λάντο Νόρις (αριστερά) και Όσκαρ Πιάστρι μετά το GP Κίνας 2024 MCLAREN MEDIA CENTRE


Ο διευθυντής της McLaren F1, μάλιστα, εξήγησε ότι ακόμα και άλλοι μεγάλοι οδηγοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενίοτε δεν είχαν την αυτοπεποίθηση που πιστεύεται ότι είχαν: Πρώτα από όλα, μιας και αναφέρατε ότι έχω δουλέψει με πολλούς οδηγούς, πρέπει να πω ότι καθένας τους ήταν πολύ, πολύ διαφορετικός, αλλά όλοι τους εκπληκτικά ξεχωριστοί.

Εξαίρετοι από οδηγική άποψη, αλλά πολύ διαφορετικοί από συναισθηματική άποψη, από τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή, τον τρόπο που αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, τον τρόπο με τον οποίο ήταν επιθετικοί με το αυτοκίνητο. Πολύ διαφορετικοί.

Ο Μίκαελ [Σουμάχερ], ξέρετε, φαινόταν να έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά στην ουσία η αυτοπεποίθησή του προερχόταν από τη συνεργασία του με την ομάδα. Ακόμα κι εκείνος, ορισμένες φορές δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση.

Αυτή προερχόταν από την εργασιακή ηθική, από τη δουλειά που αφιερώνεις σε αυτό που κάνεις, κι έτσι ξέρεις ότι η δουλειά που κάνεις είναι καλή. Βλέπεις το αποτέλεσμα. Κι έτσι χτίζεις την αυτοπεποίθησή σου. Και μιλάμε για τον Μίκαελ Σουμάχερ, έτσι;”, κατέληξε ο Αντρέα Στέλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ