X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Τα μποφόρ δοκίμασαν τις δυνάμεις των ιστιοπλόων στο "53 ο Ράλλυ Αιγαίου"

Υψηλές ναυτικές γνώσεις απαιτούσαν τα 119 ν.μ. που διένυσαν οι ιστιοπλόοι του «53 ου Ράλλυ Αιγαίου» για να φτάσουν από την Πάτμο μέχρι την Μήλο.

Οι άνεμοι, τοπικά, έφταναν ή και ξεπερνούσαν τα οκτώ μποφόρ, τα σκάφη ανέπτυξαν υψηλές ταχύτητες και οι αγωνιζόμενοι επιστράτευσαν, εκτός από τη ναυτοσύνη, και την υπομονή τους. Στα περισσότερα σημεία της διαδρομής, ο στόλος της ιστορικής διοργάνωσης, του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, χόρευε σα καρυδότσουφλο πάνω σε κύματα τριών μέτρων.

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση από την Πάτμο, άφησαν δεξιά τη Δονούσα, τα Κουφονήσια (όπου υπήρχε η πρώτη βαθμολογική πόρτα) και τη Νάξο και αφού πέρασαν αριστερά από Κίμωλο και Αρκάδια (βράχοι που βρίσκονται ένα μίλι έξω από το λιμάνι της Μήλου) έδεσαν στον Αδάμαντα.

Το πρώτο που πήρε την κανονιά (σε πραγματικό χρόνο αλλά και νικητής στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες) ήταν το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.». Το σκάφος των Λιβά – Λάζου ανέπτυξε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες (12,5 κόμβους κατά μέσο όρο) και κάτω από σκληρές συνθήκες έφτασε στο «νησί της κυκλαδίτικης Αφροδίτης» ύστερα από 9,5 ώρες. «Ήταν το Αιγαίο στα… καλύτερα του. Δοκιμάσαμε τα όρια σκάφους και πληρώματος και, ίσως, να τα ξεπεράσαμε. Ανταμοιβή μας ήταν οι δύο πρώτες θέσεις στις ιστιοδρομίες», δήλωσε ο Περικλής Λιβάς. Στα ORC Club ξεχώρισε το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Sorocos», στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης. «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Εμείς προσπαθούμε να τρέχουμε με ασφάλεια, γιατί στο σκάφος υπάρχουν και δόκιμοι, αλλά, ταυτόχρονα, θέλουμε να διεκδικούμε και το καλό αποτέλεσμα. Η συμπεριφορά του πληρώματος είναι άριστη και, όταν τερματίζουμε σε τόσο καλές θέσεις, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι», υπογράμμισε ο Ολυμπιονίκης του Λος Αντζελες και πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα αποτελέσματα της 4 ης ιστιοδρομίας (Πάτμος – Κουφονήσι 54,5 ν.μ.):

ORC International: 1 ο ) «Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» (Περικλής Λιβάς – Νικόλαος Λάζος), 2 ο ) «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης), 3 ο ) «Chiara Iason - DNV GL» (Νικόλαος Φωτίου).

ORC Club: Πρώτο το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Sorocos» στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης και ο πλωτάρχης Π/Ν Δημήτρης Σουβαλτζής, δεύτερο το «Alter Ego ABS» με κυβερνήτη τον, πέντε φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Στέλιο Μπόνα και τρίτο το «Κormoranos 2» με κυβερνήτη τον, εν αποστρατεία, ναύαρχο Κ. Μανιουδάκη. Τα αποτελέσματα της 5 ης ιστιοδρομίας: ORC International (Πάτμος – Μήλος 119 ν.μ): 1 ο ) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.», 2 ο ) «Chiara Iason - DNV GL», 3o) Bana Bioletta 4 (Γ. Συκάρης).

ORC Club: 1o) «Sorocos», 2o) «Alter Ego ABS», 3o) «Κormoranos 2». Γενική κατάταξη (πέντε ιστιοδρομίες): ORC International: 1 ο ) «Chiara Iason - DNV GL», 2 ο ) « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.» 3 ο ) «Water Gipsy».

ΟRC Club: 1 ο ) «Sorocos», 2o) «Alter Ego ABS», 3 ο ) «Afroditi – Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ