X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Τρίτος στον κόσμο ο Μουστόπουλος

Ο Ρομάν Μουστόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -73 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης στην ίδια κατηγορία.

Ένα μήνα μετά τη νίκη του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 στο Σεράγεβο, ο Ρομάν Μουστόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας στη Λουμπλιάνα.

Με δύος νίκες, επί των Μαγκντιέλ Εστράδα (Κούβα) και Αρτούρ Μαργκελιντόν (Καναδάς) έφτασε στην κατάκτηση του μεταλλίου στα -73 κιλά.

Ο Μουστόπουλος έφτασε αήττητος μέχρι τα προημιτελικά, αφού επικράτησε κατά σειρά των Νούνο Σαράιβα (Πορτογαλία) και Αγκίφ Σαφαρλί (Αζερμπαϊτζάν). Στον τελικό του δ` προκριματικού γκρουπ, ο νεαρός τζουντόκα γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Ιμρανμπέκ Γκαμπάσοφ με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ.

Ο "χάλκινος" παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα του: "Είμαι ευχαριστημένος από το χάλκινο μετάλλιο, χάρηκα πολύ που ανέβηκα στο βάθρο. Ωστόσο έκανα κάποια λάθη που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι μπορούσα να το κατακτήσω αν πρόσεχα κάποιες λεπτομέρειες. Πάλι καλά όμως που οι προσπάθειες και κόποι μου ανταμείφθηκαν έστω και με ένα χάλκινο. Θέλω να ευχαριστήω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και σκληρών προπονήσεων. Το γεγονός ότι είμαστε πάντα μέσα στα μετάλλια, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδεικνύει τη σταθερότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο του ελληνικού τζούντο".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ηλιάδης ήθελε κάτι παραπάνω από τον αθλητή του: " Ο Ρομάν έπρεπε να είναι πρώτος-μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το "είχε". Από τη μία είμαι λίγο στενοχωρημένος γιατί είχε όλες τις δυνατότητες για το καλύτερο, από την άλλη, νιώθω ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη θέση στο βάθρο. Η επιτυχία του είναι μάλιστα μεγάλη αν λαβουμε υπόψιν ότι κανείς απ΄τους αθλητές που κατέκτησαν προ μηνός μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να διακριθούν εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να φορμαριστεί ένας αθλητής δύο φορές μέσα σε ένα μήνα και μπράβο στον Ρομάν που τα κατάφερε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ