X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

"Αργυρός" ο Γιαννιώτης

γιαννιωτης

Αργυρό μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 5 χλμ ανοικτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο της Ρώμης

Ο Έλληνας κολυμβητής, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης το 2007, κατάφερε να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο, αλλά αυτή τη φορά μία θέση ψηλότερα.
Νικητής ήταν και πάλι ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ με 56:26.9 (μόλις τρία δέκατα λιγότερα από τον Γιαννιώτη), τον οποίο ακολούθησε από τα μισά της κούρσας και μετά ο Έλληνας πρωταθλητής, αφήνοντας πολύ πίσω του τους υπόλοιπους αθλητές. Ο έτερος Έλληνας που είχε δηλώσει συμμετοχή στο αγώνισμα, ο Αντώνης Φωκαΐδης, δεν έλαβε τελικά μέρος.

Το μετάλλιο του Γιαννιώτη είναι το πρώτο στη φετινή διοργάνωση για τα ελληνικά χρώματα και τέταρτο συνολικά, μετά από το χάλκινο του Γιαννιώτη στη Μελβούρνη, το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο ανδρών στην καναδική πόλη.

" Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, πρέπει να είσαι διαταραγμένη προσωπικότητα. Ήρθα στη Ρώμη με κακή ψυχολογία, αλλά τώρα το ηθικό μου είναι ακμαιότατο. Απέδειξα ότι εξακολουθώ να είμαι ένας από τους γρηγορότερους αθλητές. Θα προσπαθήσω και στα 10 χλμ να πετύχω κάτι παρόμοιο. Δεν περίμενα να κατακτήσω μετάλλιο. Η τακτική στην κούρσα βγήκε. Κρατήθηκα στο γκρουπ για 3.5 χλμ και στο τελευταίο 1.5 χλμ ανέβασα ρυθμό και κολυμπούσα στα πόδια του Λουρτζ. Ο άνθρωπος είναι πολύ έμπειρος, με κράτησε έξυπνα και σωστά πίσω, κάτι σαν σκριν, και κέρδισε.

Αυτή τη στιγμή νιώθω χαρά. Ολες οι άσχημες σκέψεις έχουν ξεχαστεί. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην κακή εμφάνιση στο Πεκίνο. Είναι μια μικρή επούλωση. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι πως κάθε χρόνο κάνω κάτι, πετυχαίνω κάποια διάκριση, κι ας μη με υπολογίζουν οι περισσότεροι. Αυτό πάει παντού. Χορηγούς, ΜΜΕ κ.α.

", τόνισε ο Γιαννιώτης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

" Στους χαλεπούς καιρούς του ελληνικού αθλητισμού, ήρθε ένα πολύ μεγάλο μετάλλιο από τον Σπύρο, που θα μπορούσε να είναι και χρυσό. Η μεγάλη αυτή επιτυχία, του σπουδαίου αυτού αθλητή, δίνει ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια", επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Την επιτυχία του Γιαννιώτη σχολίασε και ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης: " Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του Σπύρου. Ο Γιαννιώτης δεν χρειάζεται να πω εγώ τι είναι, όλοι ξέρουν. Του βγάζω το καπέλο. Ένα αξιοθαύμαστο παιδί, που δουλεύει σκληρά. Αποδεικνύει με την παρουσία του και τις διακρίσεις του ότι δεν φτάνει μονάχα το ταλέντο, αλλά θέλει και δουλειά. Αυτό δείχνουν άλλωστε τα 140 χλμ προπόνηση την εβδομάδα. Τώρα θα παλέψει και στα 10 χλμ, αν όμως το πρόγραμμα δεν είχε αλλάξει, οι πιθανότητές του θα ήταν ακόμη περισσότερες".

Οι δέκα πρώτοι του αγωνίσματος:

1. Τόμας Λουρτζ (Γερμανία) 56:26.9
2. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 56:27.2
3. Τσαντ Χο (Νότια Αφρική) 56:41.9
4. Λούκα Φερέτι (Ιταλία) 56:44.3
5. Άντριου Γκέμελ (ΗΠΑ) 56:44.9
6. Λοΐκ Μπραντά (Γαλλία) 56:47.0
7. Φράνσις Κρίπεν (ΗΠΑ) 56:47.1
8. Ντιέγο Νογκέιρα-Μοντέρο (Ισπανία) 56:47.2
9. Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία) 56:47.3
10. Φρανθίσκο Χοσέ Έρβας (Ισπανία) 56:47.9





















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ