ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γιαννιώτης: "Οι μεγάλοι αθλητές σηκώνονται και ξαναπροσπαθούν"

/  2024 / 14  (  / EUROKINISSI)
/ 2024 / 14 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Άλκη Κυνηγάκη, Σπύρος Γιαννιώτης, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την παρουσία του αθλητή του στον τελικό των 10 χλμ μαραθώνιας κολύμβησης, τονίζοντας πως ο πρωταθλητισμός έχει άγρια ομορφιά με ωραίες αλλά και δύσκολες στιγμές.

Ο Άλκης Κυνηγάκης κατέλαβε την 10η θέση στον τελικό των 10 χιλιομέτρων μαραθώνιας κολύμβησης που έλαβε χώρα στα νερά του Σηκουάνα το πρωί της Παρασκευής (9/8), με τον 26χρονο πρωταθλητή να παρουσιάζεται απίστευτα συγκινημένος στις δηλώσεις του και να αναφέρεται στις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τα τρία τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Γιαννιώτης, που είχε αναλάβει το ρόλο του προπονητή του το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο στις δηλώσεις του για την άγρια ομορφιά του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού, υποστηρίζοντας πως εκείνος ευχαριστήθηκε από την παρουσία του αθλητή του παρότι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρο κατάκτησης ολυμπιακού μεταλλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κούρσα:

"Ήταν μία πολύ δύσκολη κούρσα, το ξέραμε από πριν, πολλά ρεύματα, δυσκολίες που δεν τις είχαμε αντιμετωπίσει ξανά σε αγώνες. Ήρθε καλά προετοιμασμένος, προσπάθησε ό,τι μπορούσε καλύτερο, είχε κάνει πολύ καλή προπόνηση τους τελευταίους μήνες που τον έχω αναλάβει και εγώ. Σίγουρα θα συζητήσουμε το πώς ένιωσε, τι είδε γιατί και εγώ από εξώ μπορώ να δω πολλά πράγματα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος που προσπάθησε και έδωσε τον καλυτερο εαυτό του, σίγουρα τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως θέλουμε, έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι ο πρωταθλητισμός και προχωράμε".

Τα ρεύματα ήταν ευνοϊκά στην αρχή και μετά κόντρα, στις σημαδούρες δημιουργούνταν πολλές ανακατατάξεις στις θέσεις, στον ανεφοδιασμό ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, νομίζω πως στο τέλος αν κατάφερνε να γυρίσει στον τελευταίο γύρο και να κολλήσει με τους υπόλοιπους αθλητές θα μπορούσε να είχε παλέψει για κάτι καλύτερο, σίγουρα να ήταν στην πρώτη οκτάδα. Θα το συζητήσω μαζί του για το τί ένιωσε και αυτός και θα δούμε".

Για τα παράπονα και τις αιχμές που άφησε ο Άλκης Κυνηγάκης για ανθρώπους που δεν στηρίζουν τους αθλητές:

"Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί τα είπε αυτά, ήταν φορτισμένος. Εγώ είμαι τεχνικός σύμβουλος στην ομοσπονδία και στο κομμάτι αυτό έχουμε βοηθήσει όσο μπορούμε περισσότερο.

Όσον αφορά στον Άλκη και στην προετοιμασία του, ό,τι έχουμε ζητήσει και τώρα και με τους προηγούμενους προπονητές το είχε από θέματα προετοιμασίας, αγώνων. Δεν μπορώ να καταλάβω, φαντάζομαι έχει φορτιστεί. Αν τα θεωρεί έτσι ο Άλκης καλώς, νομίζω πάντως, επειδή βρίσκομαι από πλευρά αυτή, ότι υπάρχει μία πολύ σημαντική βοήθεια στα παιδιά και τα αποτελέσματα φαίνονται.

Και στην πισίνα οι επιδόσεις των παιδιών, με τον Αποστόλη με το μετάλλιο και με τα πλασαρίσματα. Εκπλήσσομαι, σίγουρα η κριτική βοηθάει να μας κάνει καλύτερους αλλά θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι και βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους αθλητές και με ακόμα μεγαλύτερη θέληση και οικονομική ενίσχυση μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Σίγουρα θα είναι φορτισμένος αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τον Άλκη όσον αφορά στο πως νιώθει.

Καταλαβαίνω ότι έχει ένταση μέσα του, λόγω του αγώνα, κυνηγούσε κάτι πολύ πιο σημαντικό, πολύ πιο μεγάλη από την 10η θέση. Αυτό είχαμε βάλει στόχο με την προπόνησή του αλλά και οι αντίπαλοί του ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, φάνηκε σήμερα. Έτσι είναι ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός.

Στην Κέρκυρα ήρθε για να προπονείται μαζί μου γιατί το επέλεξε ο ίδιος να τον προπονώ εγώ, για μένα δεν ήταν σκοπός να κάνω προπονητική, έχω άλλο ρόλο στην ομοσπονδία ευρύτερο, τεχνικός σύμβουλος και ανέλαβα τον Άλκη για να μπορέσει ο Άλκης, γιατί ένιωθα ότι μπορώ να τον βελτιώσω, να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα των αθλητών. Δεν έγινε.

Βελτιωμένος είναι, το αποτέλεσμα βέβαια δεν το δείχνει αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός, τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα επιθυμούμε. Προσπαθήσαμε από τη δική μου πλευρά να είμαι εκεί, στερώντας ώρες από την παρουσία μου δίπλα στην οικογένεια μου.

Το έκανα γιατί ήθελα να προσπαθήσουμε με τον Άλκη να διεκδικήσει κάτι όμορφο, αρχικά η συμμετοχή και έπειτα η διάκριση. Με τον Άλκη αυτούς τους μήνες, είναι πολύ συνειδητοποιημένος καθημερινά, ταίριαξε πάρα πολύ η γνώση μου στο θέμα της προπονητικής για να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο πρωταθλητισμός έχει αυτή την άγρια ομορφιά, τις ωραίες στιγμές αλλά και τις δύσκολες μέσα από τις οποίες πρέπει να γινόμαστε πιο σκληροί και να βελτιωνόμαστε. Και σήμερα πολλοί αθλητές που ήταν φαβορί, έμειναν εκτός μεταλλίων, εκτός οκτάδας. Το ίδιο θα πω και στον Άλκη, ότι οι μεγάλοι αθλητές σηκώνονται και ξαναπροσπαθούν".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΑΛΚΗΣ ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ