Κάποια πράγματα μένουν τα ίδια
Θέμα συζήτησης στη Μελβούρνη είναι το κρύο στη Rod Laver Arena. Oι παγκόσμιοι πρωταθλητές παραμένουν πρώτοι
Παγκόσμιοι πρωταθλητές ξανά
Ούτε τη δεύτερη ημέρα των αγώνων κολύμβησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης, σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ.
Όλα τα μεγάλα ονόματα που έπεσαν στην πισίνα, κατάφεραν να υπερασπιστούν πάνω κάτω τους παγκόσμιους τίτλους τους. Σε μία αμερικανογιαπωνέζικη κόντρα, ο Αμερικάνος Μπρένταν Χάνσεν πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο με 59.80, νικώντας τον μεγάλο του αντίπαλο και "χρυσό" Ολυμπιονίκη, Ιάπωνα Κοσούκε Κιτατζίμα (δεύτερος με 59.96).
Ένας Αυστραλός, ο Μπρέντον Ρίκαρντ πήρε το χάλκινο σε 1:00.58. Χάνσεν και Κιτατζίμα ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα 200 μέτρα πρόσθιο.
1-2 της Αυστραλίας
Μία βραδιά μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ. ελεύθερο των γυναικών, η Λίμπι Λέντον ζευγάρωσε τους τίτλους της.
H ξανθιά κολυμβήτρια νίκησε τη συμπατριώτισσα της, Τζέσικα Σίπερ για να πάρει την πρώτη θέση σε χρόνο 57.15. Η Σίπερ ήταν πρώτη στο Μόντρεαλ πριν από δύο χρόνια, όμως περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 57.24.
Η Νάταλι Κάφλιν οδήγησε την κούρσα στο πρώτο 50άρι, όμως η Αμερικανίδα κουράστηκε στο δεύτερο 50άρι και τερμάτισε τρίτη με 57.34, ήταν όμως φανερά ικανοποιημένη για το μετάλλιο που κέρδισε.
Ξανά πρώτη η Χοφ
Πριν από δύο χρόνια στο Μόντρεαλ η Κέιτι Χοφ ήταν η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση και στη Μελβούρνη, μάλλον θα διατηρήσει αυτή τη διάκριση.
Η 17χρονη σήμερα Αμερικανίδα, που άφησε το πανεπιστήμιο για να γίνει επαγγελματίας υπερασπίστηκε τον τίτλο της στα 200 μέτρα μικτή ατομική και ήρθε ξανά πρώτη σε 2:10.13.
Η Κίρστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε, αν και προπονείται στις ΗΠΑ ήταν δεύτερη με 2:10.76 και τρίτη η Αυστραλή Στέφανι Ράις με 2:11.14.
Όπου 50άρι, να και ο Σούεμαν
Τα 50 μέτρα πεταλούδα δεν είναι Ολυμπιακό αγώνισμα, ο Ρόλαντ Σούεμαν όμως μαζεύει τα μετάλλια. Ο Νοτιοαφρικανός διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην απόσταση, τερματίζοντας μετά από 23.28.
Ο Αμερικάνος Ίαν Κρόκερ ήταν δεύτερος με 23.47 και ο Δανός Τζέικομπ Σιοτ Άντκαερ τρίτος με 23.56.