Στο Καζάν για την 20ή συνολικά συμμετοχή της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας (2-7 Νοεμβρίου), μετέβησαν την Παρασκευή (29/10) 5 κολυμβητές μας που, από την 1η Νοέμβρη, θα γίνουν έξι (6) με την έλευση και του Ανδρέα Βαζαίου από το Λονδίνο.
Στην ελληνική αποστολή από την Αθήνα, μετέχουν οι κολυμβητές μας: Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος; Χρήστου, Μαρία – Θάλεια Δρασίδου, Δημήτρης Μάρκος και Γιώργος Σπανουδάκης.
Τους συνοδεύουν οι προπονητές Παναγιώτης Βελέντζας και Τάσος Καράμπελας, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Γκούντας και το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ (εκπρόσωπος των αθλητών) Κέλλυ Αραούζου (αρχηγός αποστολής), που επιστρέφει στο Καζάν 6 χρόνια μετά το τελευταίο της μετάλλιο (αργυρό), ως αθλήτρια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών (5χλμ Open Water).
Οι 6 κολυμβητές / τριες μας, έχουν δηλωθεί στα αγωνίσματα (με τις αντίστοιχες επιδόσεις):
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, οι προκριματικοί είναι στις 10.00 και οι ημιτελικοί και Τελικοί στις 18.30, καθημερινά στο Aquatic Palace, που το 2013 είχε φιλοξενήσει την 27η Θερινή Πανεπιστημιάδα.
Τα δεκατρία μετάλλια της Ελλάδας
Η προϊστορία της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, ξεκινά από το 1996 και «μετρά» συνολικά 13 Μετάλλια (2-3-8).