X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση: Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ η Μ. Βρετανία στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική

Adam Peaty celebrates winning the gold medal in the mixed 4x100-meter medley relay final at the 2020 Summer Olympics, Saturday, July 31, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Η Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ στην πρώτη παρουσία της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. μικτή ομαδική σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παρθενική εμφάνιση της mixed «σκυταλοδρομίας» 4Χ100μ. μικτή ομαδική σε Ολυμπιακούς Αγώνες δικαίωσε τις προσδοκίες για μία συναρπαστική κούρσα, που εν πολλοίς θα κριθεί στην τακτική και τις επιλογές των κολυμβητών/τριών.

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν αυτή που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ με 3:57.58. Η Κίνα (κάτοχος ως σήμερα του παγκοσμίου ρεκόρ με 3:38.41 από τις 26/9/2020) πήρε τη δεύτερη θέση με 3:38.86 και η Αυστραλία την τρίτη με 3:38.95, ενώ οι ΗΠΑ «πλήρωσαν» τις πολύ περίεργες επιλογές τους και έμειναν εκτός βάθρου.

Η πιο λογική επιλογή σε αυτό το αγώνισμα είναι να πέσουν οι γυναίκες στα πιο γρήγορα στιλ (πεταλούδα και ελεύθερο) και οι άνδρες στα πιο αργά (ύπτιο και πρόσθιο). Οι Βρετανοί «λοξοδρόμησαν», επιλέγοντας για το ύπτιο την Κάθλιν Ντόσον αντί του Λιουκ Γκρίνμπακ, προκειμένου να ρίξουν τα «βαριά χαρτιά» τους στη συνέχεια.

Δικαιώθηκαν, καθώς οι Ανταμ Πίτι και Τζέιμς Γκάι δημιούργησαν διαφορά και η Αννα Χόπκιν την διατήρησε, δίνοντας στη χώρα της δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα στο Τόκιο, μετά τα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών (πριν από αυτό, η Βρετανία είχε να κερδίσει «σκυταλοδρομία» σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1912).

Η Κίνα με τους Τζιαγού Σου, Ζιμπέι Γιαν, Γιουφέι Ζανγκ και Τζουνσουάν Γιανγκ είχε συνεπή παρουσία (με λίγο αργές αλλαγές πάντως) και πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά από την Αυστραλία. Η τελευταία επέλεξε να πάει στο ύπτιο με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Κέιλι ΜακΚίοουν, η οποία όμως λίγο νωρίτερα είχε κολυμπήσει στον τελικό των 200μ. και δεν έπιασε τα στάνταρ της (έκανε 58.14, ενώ στον τελικό των 100μ. είχε κάνει 57.47), κάτι που πιθανότατα κόστισε το ασημένιο μετάλλιο. Οι Ιταλοί οδήγησαν την κούρσα στα πρώτα 200μ. με τους Τόμας Τσέκον και Νικολό Μαρτινέγκι, αλλά οι δύο γυναίκες δεν άντεξαν και η Φεντερίκα Πελεγκρίνι δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει τις πισίνες με ένα μετάλλιο.

Οσο για τις ΗΠΑ, ήταν δεδομένο πως δεν θα ακολουθούσαν την... πεπατημένη, προκειμένου να «χωρέσουν» τον Κάλεμπ Ντρέσελ. Η επιλογή τους, όμως, να ρίξουν γυναίκα (τη νικήτρια των 100μ. Λίντια Τζέικομπι) στο πρόσθιο και να αφήσουν το μεγάλο τους αστέρι στο ελεύθερο, αποδείχθηκε καταστροφική. Οταν ο ήδη κουρασμένος από δύο ατομικές κούρσες (100μ. πεταλούδα και 50μ. ελεύθερο) Ντρέσελ έπεσε στην πισίνα, οι Αμερικανοί ήταν όγδοοι, επτά δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη τριάδα, και το μετάλλιο είχε ήδη χαθεί...

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed

  1. Μεγάλη Βρετανία 3:37.58 (Παγκόσμιο ρεκόρ) (Ντόσον, Πίτι, Γκάι, Χόπκιν)
  2. Κίνα 3:38.86 (Σου, Γιαν, Ζανγκ, Γιανγκ)
  3. Αυστραλία 3:38.95 (ΜακΚίοουν, Στάμπλετι-Κουκ, Τεμπλ, ΜακΚίον)
  4. Ιταλία 3:39.28
  5. ΗΠΑ 3:40.58
  6. Ολλανδία 3:41.25
  7. Ρωσία 3:42.45
  8. Ισραήλ 3:44.77

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ