ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γκαϊδατζής - Παπακωνσταντίνου στο SPORT24: "Βλέπαμε στην τηλεόραση τους Ολυμπιακούς μαζί με τους φίλους μας και τώρα ανεβαίνουμε για να πάρουμε ένα μετάλλιο"

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής με τα χάλκινα μετάλλια
Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής με τα χάλκινα μετάλλια EUROKINISSI SPORTS

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής μίλησαν στο SPORT24 κι ευχαρίστησαν τους Έλληνες για τη στήριξη, αναφέρθηκαν στη χημεία τους

Οι σπουδαίοι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, γράφοντας ιστορία μίλησαν στο SPORT24.

Οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκεις αναφέρθηκαν στη χημεία που έχουν, τις θυσίες και τις προσπάθειες που τους έφεραν στο βάθρο, ενώ ευχαρίστησαν και τους Έλληνες για τη στήριξή τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινώντας ο Παπακωνσταντίνου είπε: "Τελικά ήταν λίγο τυχερό, μας βοήθησε το ρεπρεσάζ. Δεν ξέρουμε τι να πούμε πραγματικά, ακόμα προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε.

Ένα ευχαριστώ σε όλους που πιστεύουν σε μας, στους προπονητές μας που ήταν μαζί μας σε κάθε προπόνηση. Όσες έχουμε κάνει εμείς, άλλες τόσες έχουν κάνει και οι προπονητές μας".

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γκαϊδατζής, ο οποίος αναφέρθηκε στους ανθρώπους που πήγαν στο Παρίσι για να τον στηρίξουν: "Είναι απίστευτο ότι τους είδα, δεν ήξερα καν ότι θα έρθουν. Η μητέρα μου, η αδερφή μου ήταν εδώ από την αρχή, από τον πρώτο αγώνα, αλλά σήμερα ήρθαν κι οι φίλοι μου.

Έτρεμα όταν τους είδα στην απονομή, γιατί μαζί βλέπαμε τους προηγούμενους Ολυμπιακούς στην τηλεόραση και τώρα του να τους βλέπεις στις κερκίδες να κλαίνε την ώρα που εγώ ανεβαίνω για να πάρω ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω. Ήταν απίστευτο όλο αυτό που συνέβαινε εκεί πάνω".

Ο Παπακωνσταντίνου συνέχισε: "Προφανώς κι άξιζαν οι θυσίες κι οι προπονήσεις. Οι δυσκολίες είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς, αν δεν υπήρχαν αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς, κι αν δεν υπήρχαν κι αυτές μπορεί και να μην βρισκόμασταν εδώ.

Να μην είχαμε πεισμώσει τόσο πολύ όπως πέρυσι που χάσαμε την πρόκριση στην αρχή και την πήραμε τελευταία στιγμή. Αν δεν είχαμε τόσο πείσμα σαν Πέτρος και σαν Αντώνης πιστεύω δεν θα είχε έρθει αυτό το αποτέλεσμα".

Όσον αφορά τη χημεία που έχουν ο Γκαϊδατζής απάντησε: "Δεν νομίζω ότι χωρίς υπομονή και χωρίς ανανέωση σ' ένα πλήρωμα χωρίς χημεία μπορεί να έρθει η επιτυχία. Με τον Αντώνη έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, είμαστε όλο αυτό το διάστημα, τα τελευταία 2,5 χρόνια μονίμως μαζί στο δωμάτιο, στην ίδια βάρκα.

Και σίγουρα το να έχεις καλή χημεία, να καταλαβαίνεις, να κάνεις υποχωρήσεις με το πλήρωμά σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην απόδοσή σου στον αγώνα".

Για το γλέντι που στήθηκε στο Φτελιό, ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε: "Δεν έχω δει, δεν έχω πιάσει ακόμη το κινητό μου, αλλά πιστεύω θα γίνεται χαμός και στο Φτελιό, και στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα και στον Πόντο", με τον Γκαϊδατζή να προσθέτει:

"Σίγουρα και στο χωριό μου και στη Θεσσαλονίκη. Τώρα που θα γυρίσουμε πίσω νομίζω ότι θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι και νομίζω ότι το αξίζουμε μετά από τόση υπομονή, τόση προσπάθεια, τόσες σκέψεις, γιατί πραγματικά κάνεις πολλές πριν από τον αγώνα, την προηγούμενη μέρα.

Και ναι μεν το πιστεύεις, αλλά το να το κάνεις κιόλας, να βγαίνει όντως και να το ζεις όντως είναι κάτι το τελείως διαφορετικό όλο αυτό το συναίσθημα".

"Ήταν πολύ σημαντικό για μας που μπορέσαμε, δείξαμε αυτό που ξέραμε οι ίδιοι ότι μπορούμε να κάνουμε, μας βγήκε πολύ καλά", ολοκλήρωσε ο Παπακωνσταντίνου.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ