ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κοντού - Φίτσιου στο SPORT24: "Χρειάζεται ψυχή, είπαμε μέσα μας 'ή τώρα ή ποτέ, πάμε να το κάνουμε"

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου με τα χάλκινα μετάλλια
Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου με τα χάλκινα μετάλλια © 2024 EBRAHIM NOROOZI / AP IMAGES

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου χάρισαν στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μιλώντας στο SPORT24 αναφέρθηκαν στη σπουδαία κούρσα που τους χάρισε το χάλκινο, τις θυσίες και τα όνειρα που έγιναν πραγματικότητα.

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, με τη σημερινή ημερομηνία να μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους, καθώς κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κωπηλασίας μίλησαν στο SPORT24 για τις θυσίες, για τη ψυχή που πρέπει να καταθέσει κανείς για να ανέβει στο βάθρο και τα πρώτα τους συναισθήματα μετά τη μεγάλη επιτυχία.

"Δεν έχουμε λόγια, τι να περιγράψουμε. Έχουμε μείνει, ούτε εμείς δεν το πιστεύουμε ακόμη. Ένα όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα εδώ και μέρες στο να είμαστε εδώ.

Μου έλεγαν "άντε και με το μετάλλιο" κι εγώ έλεγα "εντάξει παιδιά, ηρεμήστε με το μετάλλιο. Ολυμπιακοί είναι. Ξέρετε πού πάμε;". Τελικά, ξέραμε", είπε η Κοντού και συνέχισε η Φίτσιου:

"Σίγουρα το είχαμε φανταστεί, σίγουρα το είχαμε ονειρευτεί. Το λέγαμε κιόλας μεταξύ μας ότι ναι μπορούμε να το κάνουμε. Νιώθουμε πολύ δυνατές.

Σίγουρα από τη φαντασία μέχρι την πραγματικότητα είναι μία πολύ λεπτή γραμμή, γιατί νομίζω πως ό,τι έχεις πιστέψει έστω κι υποσυνείδητα ότι θα γίνει, πολλές φορές ασυναίσθητα γίνεται.

Παλέψαμε πάρα πολύ. Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας, τον απολαύσαμε και οι δύο. Νομίζω ότι πήγαμε σκαλί - σκαλί, βήμα - βήμα ο προκριματικός, τα ημιτελικά. Ήρθαν όλα πολύ όμορφα και το τελικό βήμα έγινε, ο τελικός στόχος επετεύχθη κι είμαστε πολύ περήφανες.

Για το "μπορείς" στη Μιλένα μέσα στη βάρκα, η Ζωή δήλωσε: "Όλοι ρωτάνε για το τελευταίο σπριντ, αλλά εγώ δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ ανεβαίναμε στο τέλος.

Απλά φτάσαμε στα 600 μέτρα και συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καλή οπτική, που σημαίνει ότι ήμασταν πάρα πολύ κοντά στις πρώτες τρεις βάρκες και λέω μέσα μου "ή τώρα ή ποτέ, πάμε να το κάνουμε" και τις φώναξα "μπορούμε", "μπορείς" κι απλά ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε.

Τελικά, αρχίσαμε να μπαίνουμε στις υπόλοιπες βάρκες και να τερματίζουμε στην τελική θέση".

Για το τι τους έχουν πει οι δικοί τους άνθρωποι απάντησαν: "Λίγο που είδα τις φάτσες τους είναι στα χαμένα", είπε η Κοντού, με τη Φίτσιου να συμπληρώνει: "Εμείς ξέρουμε περισσότερο από αυτούς τι έχει γίνει, είναι μπερδεμένοι ακόμη".

Σχετικά με όλες τις θυσίες που έχουν κάνει η Μιλένα δήλωσε: "Χρειάζεται ψυχή. Αυτό ισχύει για όλους τους αθλητές που αγωνίζονται σε υψηλά επίπεδα.

Νομίζω όμως, ότι η κωπηλασία είναι ένα από τα πιο μαχητικά αθλήματα, χρειάζεται πραγματικά να καταθέσεις ψυχή και νομίζω ότι γι' αυτό μας αρέσει και τόσο πολύ".

Από τη μεριά της, η Φίτσιου είπε: "Η κωπηλασία δεν ξεκινάει στον αγώνα. Ο κόσμος βλέπει περίπου μία κούρσα επτά λεπτών, αλλά για μας η κωπηλασία είναι πολύ παραπάνω από αυτό.

Είναι 365 μέρες τον χρόνο, αλλά είναι και 300 μέρες που είμαστε μακριά από όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους κι απλά επικεντρωνόμαστε μόνο σ' αυτό και κάνουμε κάθε μέρα θυσίες.

Η κάθε μέρα μπορεί να είναι πολύ δύσκολη κι όλη αυτή η προετοιμασία που κρύβεται πίσω από αυτό το μετάλλιο και δεν φαίνεται είναι απίστευτη".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ